
آشنایی با انواع فلفل و خواص آنها
کاملترین مطلب درباره فلفل و خواص آنها
فلفل گیاهی است که مصرف بسیاری در سراسر دنیا دارد و انواع مختلف آن همیشه در سبد غذایی خانواده ها جای دارد. انواع فلفل از پرطرفدارترین چاشنیها هستند. در این مطلب با گیاه شناسی، ترکیبات و انواع فلفل، همچنین فواید فلفل برای سلامتی و اثرات دارویی آن آشنا خواهیم شد؛ با عطاری یاس همراه باشید..
این دسته از سبزیها از فلفل سبز دلمهای گرفته تا فلفل تند قرمز، همگی در یک گروه غذایی جای میگیرند و تقریباً دارای یک سری از خواص مفید برای بدن هستند. فلفل تند و سیاه به عنوان چاشنی در اکثر غذاهای ایرانی استفاده میشود.
همچنین از نوع تازه این سبزیها و همچنین فلفل دلمه به عنوان عضوی از سالادها و یا به صورت سبزی همراه غذا استفاده میشود.فلفل خواص زیادی دارد که میزان بالای ویتامین C یکی از این خواص است.
تاریخچه فلفل
فلفل برای نخستین بار توسط فیزیكدانی كه كریستف كلمب را به هند غربی همراهی میكرد، در اواسط ۱۴۰۰ میلادی معرفی شد. نام این گیاه از كلمه لاتین كاپا به معنای قوطی گرفته شده است كه اشاره به میوه قوطیشكل و نسبتاً توخالی آن دارد.
فلفل یک چاشنی بسیار مطلوب است و انواع آن در همه جا كشت میشود. فلفل، یكی از پرمصرفترین چاشنیها در نواحی آسیای جنوب شرقی است.
فرآوردههای حاصل از فلفل، به عنوان معرق موضعی به كار میرود و عصاره آن نیز به عنوان مقوی معده، ضدنفخ و محرک روده و معده مصرف خوراكی دارد.
گیاهشناسی فلفل
فلفل گیاهی علفی و یكساله به ارتفاع تا ۶۰ سانتیمتر می باشد. برگ های این گیاه بیضیشكل، نوک تیز و به صورت منفرد روی ساقه قرار دارند. گلهای فلفل به رنگ سفید یا مایل به زرد و میوه آن كه اكثراً مخروطی شكل است، دارای اندازههای مختلف و به رنگ سبز یا قرمز میباشد كه پس از رسیدن، مزه بسیار تندی پیدا میکند.
میوه فلفل، دارای تعداد زیادی دانههای سفیدرنگ در داخل خود میباشد. قسمت مورد استفاده فلفل، میوههای آن است كه در صنایع غذایی و دارویی، مصرف بالایی دارد.
ترکیبات مهم فلفل
فلفل شامل تركیبات تند و سوزاننده به نام اولئورزین است. مهمترین تركیب اولئورزین، به نام كاپسایسین است که هرچه هوای محل كشت آن گرمتر باشد، این ماده بیشتر تولید شده و فلفل تندتر میشود. تركیبات مهم دیگر فلفل، شامل كاروتنوئیدها، ویتامینهای A و C میباشد.
نكات قابل توجه در مورد مصرف فلفل
۱- فلفل دارای گونه، واریته و هیبریدهای مختلفی است كه از نظر شكل، اندازه و تندی با هم اختلاف دارند و تعدادی از آنها را در ایران داریم. كلیه فلفلهای تند، به دلیل داشتن ماده كاپسایسین از نظر خواص، مشابه هستند.
دو نوع از پرمصرفترین فلفلهای كاشتنی در ایران شامل فلفل سبز و فلفل دلمه با نام علمی است. فلفل دلمه ای ماده تند ندارد.
۲- چون بسیاری از خواص فلفل قرمز، مربوط به ماده تند آن میباشد، فلفلهای شیرین كه حاوی مقادیر كم از این ماده یا بدون این ماده هستند، همه آثار فلفل تند را ندارند.
نكات قابل توجه در مورد مصرف فلفل
*****
۳- یكی از محصولات دارویی مهم فلفل قرمز مشمع طبی آن است. برای این منظور عصاره فلفل را با غلظت حدود ۳-۲ درصد به همراه چند ماده دیگر روی لایهای از پارچه یا پلاستیک به صورت لایهای نازک قرار داده و به اندازههای مختلف، بستهبندی میكنند.
این مشمع طبی، برای دردهای موضعی و اسكلتی، مانند دست، پا و كمر مفید است. برای این كار اندازه مورد نظر را انتخاب یا از صفحات بزرگ مشمع، برش میدهند و روی موضوع محل درد میچسبانند.
در عرض دو الی سه روز، عصاره فلفل باعث تحریک و پرخونی موضع شده و با آثار ضددردی كه دارد، دردهای موضعی را تسكین میدهد. این نوع مشمع، در داروخانهها موجود بوده و بدون نسخه در اختیار مصرفكنندگان قرار میگیرد.
۴- پودر فلفل قرمز (فلفل خشک) خواصی مشابه فلفل تازه دارد.
۵- فلفل سیاه كه اكثراً به صورت پودر تقریباً سیاهرنگ در بازار وجود دارد با فلفل سبز یا قرمز كاملاً متفاوت است. و برای جلوگیری از اشتباه بهطور مختصر راجع به آن شرح داده میشود.
نكات قابل توجه در مورد مصرف فلفل
*****
۶- فلفل سیاه، میوهای كاملاً رسیده است كه با قرار دادن در آب به دست میآید. میوههای رسیده فلفل را در كیسههایی ریخته و آن ها را در سبدی در مسیر جریان آب قرار میدهند. پس از حدود چهار روز آنها را از داخل آب خارج کرده تحت فشار قرار میدهند. با این عمل قسمت گوشت دار درون میوه از پوسته جدا میشود.
این قسمت را خشک نموده و به نام فلفل سفید به بازار عرضه میکنند. این فلفل، كروی و به رنگ خاكستری كمرنگ یا مایل به سفید است كه بوی آن از فلفل سیاه كمتر و تندی آن بیشتر است.در این عمل پوسته میوه كه اسانس و بوی بیشتری دارد، جدا میشود و قسمت وسط كه تندی بیشتری دارد، پودر شده كه به نام فلفل سفید به بازار عرضه میگردد.
۷- در گذشته تصور میكردند كه فلفل سیاه و سفید مربوط به دو گیاه هستند كه از نظر ظاهر، بو و تندی با هم تفاوت دارند، در حالی كه میوه یک گیاه بوده و در عمل آوردن آنها كه شرح آن داده شد، تغییراتی در آن ها ایجاد میشود.
۸- خواص فلفل سیاه و سفید مشابه هم است ولی خواص این دو نوع فلفل با فلفل سبز و قرمز كاملا متفاوت است. فلفلهای مذكور فقط از نظر تندی و محرک بودن دستگاه گوارش با هم شباهت دارند و در خواص دیگر متفاوتند؛ چون تركیبات آنها با هم كاملاً متفاوت است.
۹- خواص مهم فلفل سیاه و سفید شامل اثرات تحریكی دستگاه گوارش بوده و عطسهآور است. این نوع فلفل بیشتر به عنوان چاشنی و ادویه مصرف دارد و مورد استفاده دارویی قرار نمی گیرد. مصرف زیاد آن باعث تحریكات دستگاه گوارش، مجاری ادرار و لوزالمعده میگردد.
خواص فلفل در طب سنتی
یكی دیگر از ادویه جات رایج در ایران و كل جهان فلفل است كه مزاجش گرم و خشک بوده و بسیار قوی است. بعضی از حكما درجه ۴ را به فلفل اختصاص داده اند. بنابراین باید مراقب بود و اصلاً نباید در مصرف آن زیاده روی شود و نباید دائم و روزمره استفاده شود. نوع سیاه ان مزاجش گرم تر وقوی تر است و حرارت زیادی تولید می كند.
– وقتی حرارت در بدن زیاد باشد رطوبتها كم می شود و بدن رو به خشكی می رود. پس كسانی كه زیاد فلفل می خوردند به تدریج بدنهای چروكیده و لاغری پیدا می كنند و باعث گرم شدن معده، كبد و اعضای بدن می شود. كسانی كه دچار سردی معده و كبد هستند و یكی از نشانههای آن ضعف عمل هضم است می توانند از این گیاه به میزان زیاد استفاده کنند.
– می توان فلفل را به غذاها به خصوص غذاهایی كه سرد و نفاخ هستند اضافه کرد. بدیهی است اگر پایه مزاج غذا گرم است مانند سرخ كردنیها و كبابها نباید ادویه هایی نظیر دارچین، فلفل و یا نمک را به مقدار زیاد استفاده كنیم.
– فلفل برای كاهش درد مفید است و امروزه محصولاتی در بازار و داروخانه داریم كه از فلفل گرفته شده و در طب سنتی نیز مسكن درد است و برای اعصاب حالت ارامش بخش دارد.
خواص فلفل در طب سنتی
*****
البته در داروها این كاربرد وجود دارد و به صورت معمول اینگونه نیست. افرادی كه تندرست هستند اگر تا حدودی و به صورت معتدل از فلفل استفاده کنند سازگار است. این ماده با خاصیت خشک كننده بودن تحلیل برنده مواد و اخلاط زائد و غلیظ است. اگر زیاد مصرف شود موجب خوش بو شدن بدن و اعضا و جوارح و مایعات بدن می شود.
– برای سرفه و رفع سرفه ناشی از سردی و تنگی نفس ناشی از سردی بسیار مفید است. كسانی كه در سیستم ریوی بلغم زاید دارند می توانند از فلفل بهرهمند شوند.
اثرات داروشناسی فلفل
از قدیم، فلفل را به عنوان ضدآسم، ضدتب، درمان عفونتهای دستگاه تنفسی، مشكل هضم غذا، مرهم و ضد سرطان میشناسند. ماده اصلی فلفل، كاپسایسین، دارای خاصیت محرک، ضد دردهای عصبی موضعی، ضد ورم، ضد آرتریت و ضد روماتیسم است.
مصرف خوراكی فلفل، دارای خواص محرک گردش خون، ضداكسیدان، كاهشدهنده كلسترول و چربی خون است كه با این اثر میتواند باعث جلوگیری از تنگی و گرفتگی عروق شود. همچنین دارای خاصیت كاهش چسبندگی پلاكت میباشد كه با این عمل از لخته شدن خون و ایجاد سكته جلوگیری میکند.
پژوهشهای كلینیكی جدید نشان داده است كه مصرف كرمهای حاوی كاپسایسین به صورت موضعی تا چهار بار در روز میتواند در كاهش دردهای آرتریت و روماتیسم مؤثر باشد. این آثار نیز با خوردن فلفل و گنجاندن آن در رژیم روزانه، میتواند بر بدن اعمال گردد.
چرا فلفل تند است؟
به گزارش پارس ناز علت احساس تندی کردن در دهان بوسیله فلفل، مادهای به نام کاپسیسین است که بسیار برای بدن مفید میباشد.کاپسیسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر توسط برخی از گیاهان جنس کپسیکوم تولید میشود موجب رانده شدن بعضی از علفخواران میگردد.
کاپسیسین نوعی آلکالوئید است که در برخی از گیاهان مثل فلفل قرمز یافت میشود که برای پوست و موکوس محرک بوده و برای تهیه نوعی دارو که در تسکین برخی از دردها به کار میرود مورد استفاده قرار گرفته است.این ماده هرگاه به مخاط دهان برخوردکند، مغز به اشتباه آن قسمت را داغ احساس میکند.
عوارض جانبی فلفل
فلفل جزء گیاهان بدون خطر است، ولی ممكن است در بعضی افراد ایجاد حساسیت کند. همچنین مصرف بیش از اندازه آن، ممكن است باعث التهابات روی پوست بدن، غشای مخاطی و مخاط معده و روده گردد.
– دانههای فلفل سبز یا قرمز گاه ممكن است سمی باشد، بنابراین بهتر است مصرف نشود.
– مصرف بیش از اندازه فلفل قرمز ممكن است به كبد و دستگاه هاضمه آسیب برساند.
– با توجه به اینكه ممكن است تندی فلفل در شیر ترشح شود، بهتر است مادران شیرده در میزان مصرف آن احتیاط را رعایت كنند.
– چون فلفل قرمز محركی قوی است، زنان باردار باید در مصرف خوراكی احتیاط نمایند.
– از تماس فلفل تازه یا خشک با چشم و زخمهای پوستی خودداری شود.
فلفل دلمهای (فلفل شیرین)
فلفل دلمهای نوعی فلفل است که به رنگهای قرمز، زرد، سبز و نارنجی یافت میشود. این فلفل به تندی دیگر گونههای فلفل نیست. به همین دلیل در انگلستان و ایرلند «فلفل شیرین» نیز نامیده میشود. این گیاه بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی است.
دانه این گیاه از اسپانیا به سراسر اروپا، آسیا و آفریقا گسترش یافت. امروزه چین و پس از آن مکزیک و اندونزی بزرگترین تولیدکننده فلفل در جهان هستند. نام گمراه کننده فلفل به اشتباه توسط کریستف کلمب هنگام برگشت به اروپا به این گیاه داده شد. چرا که در آن زمان به هر ادویهای که طعم تندی داشت نام فلفل اطلاق میشد.
یک فنجان فلفل دلمهای خرد شده ( حدود ۱۵۰گرم) حاوی ۹ گرم کربوهیدرات است.کربوهیدرات های فلفل دلمهای غالبا قندهایی از نوع گلوکز و فروکتوز میباشند که مسئول طعم شیرین در فلفل دلمهای تازه است. فلفل دلمهای حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلف میباشد. همچنین این نوع فلفل منبع بسیار خوبی از فیبر و ویتامین C است.
فواید سلامتی فلفل دلمه ای
مانند بسیاری از مواد غذایی گیاهی، فلفل دلمهای نیز یک ماده غذایی سالم در نظر گرفته شده است.مصرف زیاد میوهها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مانند سرطان و بیماری قلبی مرتبط است. علاوه بر این، فلفل خواص درمانی دیگری هم دارد.
فلفل دلمه ای و سلامت چشم
شایع ترین نوع اختلالات بینایی تباهی لکه زرد و آب مروارید میباشد که علل اصلی آن بالا رفتن سن و عفونت چشم در افراد میباشد. با این حال تغذیه نیز میتواند نقش مهمی در توسعه این بیماری ها داشته باشد. لوتئین و زیگزانتین، دو کاروتنوئیدی هستند که مقادیر نسبتا بالایی از آن ها در فلفل وجود دارد. در صورت مصرف مقادیر کافی از فلفل دلمه ای میتواند بطور قابل توجهی باعث بهبود سلامت چشم گردد.
در واقع کاروتنوئیدها از شبکیه چشم انسان (دیواره داخلی چشم که حساس به نور خورشید میباشد) در برابر آسیبهای ناشی از اکسیداتیو محافظت مینمایند. تعدادی از مطالعات نشان میدهد که مصرف منظم غذاهای غنی از این کاروتنوئیدها ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا را در افراد کاهش دهد.
به عبارت ساده، اضافه کردن فلفل دلمهای به رژیم غذایی، به طور منظم ممکن است یک راه عالی برای کاهش خطر ابتلا به اختلالات بینایی باشد. لوتئین به مقدار زیادی در فلفل دلمهای سبز و فلفل پاپریکای سیاه موجود است اما در فلفل دلمهای قرمز و رسیده موجود نیست.
فلفل دلمه ای و پیشگیری از کم خونی
کم خونی بیماری شایعی است که با کاهش توانایی خون برای حمل اکسیژن همراه میباشد. یکی از شایعترین علل کمخونی، فقر آهن میباشد که علائم اصلی آن شامل ضعف و خستگی بدن است. فلفل دلمهای قرمز نه تنها منبع مناسبی برای آهن میباشد بلکه بسیار غنی از ویتامین C است که جذب آهن از روده را افزایش میدهد.
به همین دلیل، خوردن فلفل خام با غذاهای غنی از آهن مانند گوشت و اسفناج، سبب افزایش ذخایر آهن بدن میشود و بنابراین باعث کاهش خطر کم خونی در بدن میگردد.
فلفل دلمه ای و تقویت سیستم ایمنی
فلفل حاوی مقدار زیادی ویتامین C میباشد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و جوانتر شدن پوست بدن میشود. بالاترین میزان ویتامین C در فلفل دلمهای قرمز میباشد.
فلفل دلمه ای و کاهش کلسترول
کپسایسین در فلفل دلمهای قرمز دارای خواص سلامتی متعددی میباشد. مطالعات نشان میدهد که کپسایسین سبب کاهش کلسترول بد، دیابت و تسکین درد و التهاب میشود.
فلفل دلمه ای و حفاظت در برابر سرطان
گوگرد موجود در فلفل باعث میشود که یک نقش محافظتی را در انواع خاصی از سرطان ها بازی کند. اگر فلفل دلمهای را برای مدت کوتاه با حرارت کم بپزید، طعم شیرینی خود را بیشتر حفظ میکند. این میوه حاوی فلاونوئید است که یک آنتیاکسیدان میباشد.
کورستین یک آنتی اکسیدان پلی فنلی میباشد که در طیف گستردهای از گیاهان موجود است. مطالعات نشان میدهد که کورستین میتواند در پیشگیری از بیماریهای مزمن از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان، سودمند باشد. لوتئولین نیز همانند کورستین یک آنتی اکسیدان پلی فنلی میباشد که اثرات سلامت بخش سودمندی دارد.
فلفل دلمه ای و کمک به سلامت پوست و مو
فلفل منبع خوبی از ویتامین E میباشد. این ویتامین نقش کلیدی را در جوان نگهداشتن پوست و مو بازی میکند.
فلفل سبز
مصرف فلفل سبز بدن را در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند و باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود.
ضمن این که سرعت روند پیری را نیز کم می کند. کپسایسین همچنین موجب کاهش سطح کلسترول می شود. فلفل سبز به عنوان جزء اصلی رژیم غذایی آمریکایی و هندی شناخته شده است.
فلفل سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی مانند کپسایسین، ویتامین A، ویتامین C، ویتامینB، ویتامینE و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم و پتاسیم است.
خواص فلفل سبز برای سلامتی
محافظت در برابر سرطان
طبق مطالعات انجام شده، ماده موجود در فلفل سبز به نام کپسایسین، به مبارزه با سرطان پروستات کمک می کند. فلفل سبز غنی از آنتی اکسیدان هایی برای حفظ ایمنی بدن در برابر سرطان است.
کاهش سطح قند خون
یک فرد دیابتی به راحتی می تواند فلفل سبز را به رژیم غذایی اش اضافه کند زیرا فلفل سبز سطح قند خون را تنظیم می کند.
سلامت دستگاه گوارش
فلفل سبز سرشار از فیبر غذایی است که به پاکسازی روده ها کمک کرده و در واقع نقش پیشگیری کننده از ابتلا به یبوست دارد.
ضد التهاب
فلفل سبز دارای خواص ضد التهابی است که به تسکین درد و تورم در مبتلایان به بیماری هایی مانند استئو آرتریت، آرتریت روماتوئید و … کمک می کند.
افزایش ایمنی بدن
فلفل سبز یک منبع غنی از ویتامین A است که با افزایش غشاهای مخاطی سالم در مسیر بینی و ریه ها به محافظت در برابر عوامل بیماری زایی که به سیستم ایمنی بدن حمله می کنند کمک میکند. این روند منجر به ایجاد ایمنی در برابر عفونت می شود.
منبع ویتامین C
فلفل سبز سرشار از ویتامین C بوده و حتی میزان این ویتامین در آن از مرکباتی مانند پرتقال خیلی بیشتر است. مصرف ویتامین C با افزایش ایمنی بدن و محافظت در برابر رادیکال های آزاد ارتباط دارد. بد نیست بدانید یک فلفل متوسط، بیش از ۳برابر نیاز روزانه بدن ویتامین C دارد.
سلامت قلب
فلفل سبز حاوی مواد معدنی مغذی مانند پتاسیم، منگنز، آهن و منیزیم است. این مواد معدنی نقش مهمی در کنترل ضربان قلب و فشار خون و در نتیجه سلامت قلب دارند.
ضد درد
می توان از فلفل سبز به عنوان یک مسکن استفاده کرد. مصرف آن اندروفین را تحریک کرده و باعث کاهش درد می شود. این خاصیت فلفل سبز بخصوص برای دیابتی ها، مبتلایان به تبخال، اسپاسم های عضلانی و روماتیسم مهم است.
کاهش بروز زخم معده
کپساسین موجود در فلفل، باعث کاهش بروز زخم معده می شود. کپساسین موجب افزایش جریان خون در قسمت مخاطی معده و تولید موکوس به وسیله دیواره معده می شود، بنابراین بافت معده در برابر ترشح اسید معده مصون باقی می ماند.
پیشگیری از گرفتگی رگ ها
کپساسین سبب کاهش میزان کلسترول خون می شود. این موضوع موجب کاهش احتمال گرفتگی رگ ها می شود، این گیاه همچنین از انعقاد خون در رگ های خونی جلوگیری می کند. این دو خاصیت موجب می شود که مصرف فلفل به پیشگیری از بیماری های قلبی و آرترواسکلروز (سخت شدن رگ ها) کمک کند.
مواد مغذی موجود در ترشی فلفل
یک شیشه ترشی فلفل، منبعی از ویتامین C محسوب میشود. همچنین، مقدار کمی سدیم و کربوهیدرات نیز دارد. به هرحال چون هر فلفل ماده مغذی متفاوتی دارد، خواص تغذیهای فلفلها با هم متفاوت است.
۱- منبع ویتامین C
خاصیت اصلی ترشی فلفل، داشتن مقادیر زیادی ویتامین C است. بنابراین مصرف فلفل برای تأمین ویتامین C مورد نیاز بدن خوب است. همچنین به افزایش سلامتی و تقویت سیستم ایمنی نیز کمک میکند.
۲- تقویت سیستم ایمنی
این فلفل برای تقویت سیستم ایمنی مفید است. بنابراین میتواند از احتمال بروز عفونت و بیماری جلوگیری کند. مصرف ترشی فلفل راه خوبی برای کنترل سلامتی است. بنابراین خوب است که آن را به وعدههای غذایی روزانه خود اضافه کنید. البته از خوردن بیش از حد آن پرهیز کنید زیرا میتواند برای بدن مضر باشد.
۳- آنتی اکسیدان
یکی دیگر از خواص ترشی فلفل برای سلامتی، داشتن آنتی اکسیدان است. مصرف فلفل به جلوگیری از تاثیر رادیکالهای آزاد ناشی از آلایندهها کمک میکند. بنابراین مصرف فلفل به جلوگیری از سرطان کمک کرده و راه خوبی برای جوان ماندن نیز محسوب میشود.
۴- ضد التهاب
یکی دیگر از خواص ترشی فلفل ضد التهاب بودن آن است. بنابراین مصرف این ترشی میتواند به آرام شدن گلو کمک کند. همچنین میتواند از بروز التهابات پوستی نیز جلوگیری کند. ترشی فلفل به کاهش درد کمک کرده و درمان گلو درد و دیگر التهابات را نیز تسریع میکند.
۵- پیشگیری از بیماری
مصرف ترشی فلفل میتواند به جلوگیری از بیماری کمک کند. زیرا ویتامین C مانند یک سد دفاعی در برابر بیماری عمل میکند. مصرف روزانه ترشی فلفل میتواند با عفونتهای باکتریایی یا ویروسی مقابله کند.
۶- تسریع متابولیسم
فلفل به تنظیم سرعت متابولیسم نیز کمک میکند. بنابراین مصرف روزانه آن میتواند سیستم متابولیسم بدن را بهبود بخشد. این خوراکی توانایی بدن در جذب مواد مغذی را بهبود بخشیده و به جلوگیری از تشکیل چربی کمک میکند. سرعت متابولیک بهتر به وزن بهتر منجر میشود.
۷- ضد باکتری
یکی دیگر از خواص فلفل، ضد باکتری بودن آن است. بنابراین، به جلوگیری از عفونتهای باکتریایی که معمولا باعث بیماریهای خطرناک متعدد میشوند کمک میکند. فلفل، خطر بروز عفونتهای باکتریایی را کاهش میدهد. همچنین به کاهش التهاب ناشی از باکتری نیز کمک میکند.
۸- دستگاه گوارش
یکی دیگر از خواص ترشی فلفل، تنظیم عملکرد دستگاه گوارش است. فلفل، منبع خوبی از فیبر نیز هست. بنابراین میتواند دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و متابولیسم گوارش را تسریع کند. همچنین، حرکات روده را افزایش میدهد که میتواند به جذب مواد مغذی و جلوگیری از تشکیل چربی در بدن کمک کند.
۹- کاهش سرماخوردگی
ترشی فلفل درمان خوبی برای علائم سرماخوردگی نیز هست. بنابراین مصرف آن در زمان سرماخوردگی میتواند به بهبود فرد کمک کند.
۱۰- کنترل وزن
یکی دیگر از فواید مصرف ترشی فلفل، کنترل وزن بدن است. چون فلفل منبع خوبی از فیبر است و متابولیسم را تسریع میکند، به کاهش وزن و جلوگیری از جذب چربی کمک میکند. گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه مفید خواهد بود.
احتیاط و توصیهها در مصرف ترشی فلفل
با وجود آن که ترشی فلفل خواص فراوانی دارد، اما توصیههایی نیز در مورد مصرف آن وجود دارد. بنابراین، زمانی که قصد مصرف آن را دارید به موارد زیر توجه کنید:
– فلفل زیاد میتواند باعث اسهال شود، بنابراین در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.
– فلفل طعم بسیار تندی دارد که میتواند باعث سوزش معده شود. بنابراین آن را با معده خالی مصرف نکنید.
– بهتر است زنان باردار از خوردن آن اجتناب کنند؛ چرا که تندی آن میتواند باعث ناراحتی معده شود و ممکن است برای جنین نیز خطرناک باشد.
این موارد، خواص ترشی فلفل هستند که سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است. استفاده از آن، راه خوبی برای کنترل سلامتی و پیشگیری از بیماری است. ترشی فلفل، زمانی که با غذاهای مختلف سرو شود، طعمهای متفاوتی را ایجاد میکند. خیلی از افراد این طعمها را دوست دارند.
فلفل سفید
فلفل سفید فواید زیادی برای سلامت عمومی فرد دارد. فلفل سفید میتواند برای درمان مشکلات گوارشی، مشکلات دندان، درمان دیابت، سردردهای خفیف، سرفه، سرماخوردگی و کاهش وزن استفاده شود. علاوه بر آن فلفل سفید برای مشکلات جدی مانند سرطان و مشکلات قلبی نیز مفید است. به هرحال، مهم است که فرد برای رسیدن به نتیجه مطلوب، فلفل سفید را درست و در مقادیر مناسب مصرف کند.
خواص فلفل سفید برای سلامتی
۱- تسکین درد
فلفل سفید یا در واقع همه فلفلها حاوی کپسایسین، ماده تندی که گرما تولید میکند هستند. این ویژگی اساسی فلفل در ژلها و اسپریهای مسکن کاربرد دارد. شخص، تحت تاثیر کپسایسین، احساس میکند گرمای موجود در ناحیه آسیب دیده که به دلیل اسپاسم عضلانی یا پیچخوردگی به وجود آمده است، کاهش مییابد.
۲- کمک به ورم مفاصل
کپسایسین موجود در فلفل دارای خواص ضد التهاب نیز هست. بنابراین برای همه افراد مبتلا به ورم مفاصل و تورم و درد عضلانی مفید است.
۳- کاهش وزن
فلفل به دلیل داشتن کپسایسین، به سوزاندن چربیهای بدن و در نتیجه به کاهش وزن کمک میکند. زیرا بیشتر داروها و روش های کاهش وزن حاوی کپسایسین هستند.
۴- درمان سرطان
با استناد به تحقیقات انجامشده کپسایسین موجود در فلفل سفید میتواند بعضی از سلولهای سرطانی را از بین ببرد. یافتهها حاکی از آنند که فلفل سفید برای سرطان پروستات بسیار مفید است؛ تحقیقات بیشتری در این زمینه هنوز درحال انجام است.
۵- درمانکننده سردرد
فلفلسفید در درمان سردرد هم بسیار مفید است. سردرد زمانی افزایش مییابد که نوروپپتید، ماده پی، درد را به مغز منتقل می کند. کپسایسین میتواند مانع از این انتقال شده و درنتیجه علائم سردرد را کاهشدهد.
۶- سرفه را درمان می کند
کسانی که سرفه و گلودرد دارند برای تسکین درد می توانند پودر فلفل سفید را با مقداری عسل خام مصرف کنند. عسل خام و فلفل سفید در ترکیب با هم خواص آنتیبیوتیک و گرما ایجاد می کنند. بنابراین باعث تسکین سرفه و سرماخوردگی میشوند.
۷- ضد احتقان (گرفتگی)
گرمای تولید شده توسط فلفل سفید به پاک شدن مجرای بینی و تسکین گرفتگی بینی کمک میکند. فلفلسفید میتواند از طریق پاکسازی مجاری هوا با عفونتهای مجاری بینی مبارزه کرده و به تنفس درست شخص کمککند.
۸- از زخم معده جلوگیری می کند
مصرف فلفل سفید میتواند باکتری عامل زخم در معده و رودهها را بکشد. بنابراین، در جلوگیری از دردهای معده مانند زخم معده و معده درد مفید است.
۹- کنترل فشارخون
فلفل سفید به دلیل داشتن مقادیر زیاد فلاوونوئید و ویتامینهای C و A در کنترل فشارخون بسیار مفید است. افراد مبتلا به فشارخون بالا و دیگر مشکلات مربوط باید فلفل سفید را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.
۱۰- افزایش سلامت قلب
ویژگی منحصر بفرد فلفل سفید این است که به خاطر خواص گرمازایی، باعث میشود فرد زیاد عرقکند که به دفع مایعات اضافی از بدن منجر میشود. مایعات خیلی زیاد در بدن، بهویژه اطراف قلب، میتواند به قلب فشارآورده و بر عملکرد آن تاثیر منفی بگذارد. حتی میتواند باعث حبس شدن آب در بدن شده و بهخاطر فشار زیاد بر ریهها باعث ایجاد مشکل در تنفس شود. بنابراین مصرف فلفل سفید برای دفع مایعات اضافی از بدن، مفید است.
۱۱- خواص آنتیاکسیدان
وجود فلاوونوئید و ویتامینها در فلفلسفید، دلیل خواص آنتیاکسیدان آن است. این ویژگی، فلفل سفید را به مبارز بالقوهای در برابر ارگانیسمهایی که ممکن است وارد بدن شده و به سلولهای آن آسیب برساند تبدیل میکند.
۱۲- گوارش را بهبود میبخشد
خاصیت منحصربفرد فلفل سفید این است که پرزهای چشایی را تحریک می کند تا پیام ترشح اسیدهیدروکلریک که برای هضم غذا ضروری است را به معده ارسال کند. بنابراین، این بخش مهمی از رژیم روزانه ماست.
۱۳- کنترل قندخون
چون فلفل سفید در افزایش سوختوساز بدن مؤثر بوده و به فرآیند گوارش نیز کمک میکند، برای کنترل قندخون مفید است. مخلوط فلفل سفید و پودر دانههای شنبلیله و زردچوبه، درصورتی که هر روز با یک لیوان شیر مصرف شود، میتواند به پایینآوردن قندخون کمک کند. این مخلوط برای بیشتر افراد دیابتی مفید است.
۱۴- منبع مواد معدنی
فلفل سفید سرشار از فلاوونوئید و ویتامینهای A، K و C است. فلفل سفید دارای مقدار زیادی منگنز، آهن و فیبر رژیمی است و ذخیره سالمی از مواد معدنی را برای بدن تامین میکند.
۱۵- دندان درد را درمان میکند
پودر فلفل سفید زمانی که با روغن گل میخک یا نمک خوراکی ترکیب شود باعث تسکین دندان درد میشود.
۱۶- از نفخ جلوگیری میکند
فلفل سفید و دیگر انواع فلفل به داشتن خواص ضدنفخ شناخته می شوند و به خاطر همین ویژگی از ایجاد نفخ در رودهها جلوگیری میکنند. زیرا فلفل ترشح اسیدهیدروکلریک را افزایشداده و به انجام درست گوارش کمک میکند.
۱۷- بینایی را تقویت میکند
فلفل سفید با تقویت بینایی افراد به چشمها کمک میکند. استفاده از آن همراه با پودر بادام، دانههای شکر، دانههای رازیانه و پودر تریفالا (سه میوه) به افرادی که بینایی ضعیفی دارند کمک میکند. توصیه می شود قبل از استفاده از این روش با پزشک مشورت شود.
۱۸- درمان آب مروارید
فلفل سفید همچنین برای درمان آب مروارید نیز مفید است. آن را به نسبتهای ۵ به۱ با بادام ترکیب کنید و سپس شکر قهوهای و کره مایع را با آن مخلوط کنید.
۱۹- جلوگیری از سرطان پوست
استفاده از فلفل سفید یا پودر فلفل سیاه بر پوست میتواند از آن در برابر اشعههای ماوراءبنفش خورشید که باعث سرطان پوست و دیگر ناراحتیهای پوستی می شود محافظتکند. توصیه می شود قبل از استفاده از این روش با پزشک مشورت شود.
۲۰- درمان پیسی
فلفل حاوی پپرین است که برای تحریک رنگدانه پوست لازم است. فلفل سفید یک راه ایدهآل برای وضعیتی مانند پیسی است که در آن پوست رنگ خود را از دستداده و سفید میشود. به این دلیل که فلفل سفید کاملا طبیعی است و در مقایسه با داروهای شیمیایی عوارض جانبی ندارد روش مناسبی برای درمان خواهد بود.
۲۱- رفع چین و چروک
فلفل سفید به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای فراوان، درمانی شگفتانگیز برای خطوط ظریف، چینوچروک و نقطههای تیره پوست محسوب می شود. استفاده از فلفل در رژیم غذایی روزانه میتواند به شما کمک کند برای مدت طولانیتری زیبا و جوان بهنظر برسید.
۲۲- لایهبرداری
فلفل یک لایهبردار عالی است و میتواند برای ساختن اسکراب استفاده شود. اسکراب برای از بینبردن سلولهای مرده پوست به کار می رود. برای این کار از دانههای فلفل تازه شکستهشده استفادهکنید. استفاده از این اسکراب برای دفع سموم از پوست و رسیدن به پوستی صاف و درخشان به فرد کمک میکند. همچنین، فلفل به دلیل خواص آنتیاکسیدان، گردش خون و اکسیژن را در پوست افزایشداده و آن را شادابتر و باطراوتتر میکند.
۲۳- رفع موهای زائد
موی زائد میتواند با استفاده از فلفل سفید و کافور بهطور دائم ازبین رود. این دو ماده را با روغن بادام ترکیب کرده و اجازه دهید ۱۰-۱۵ دقیقه بر روی پوست بماند. این مخلوط به رفع دائمی موهای زائد کمک میکند. بههرحال، باید این روش را ابتدا بر ناحیه کوچکی از پوست امتحان کنید تا ببینید آیا با نوع پوست سازگار است یا خیر. سپس میتوانید آن را بر روی پاها و بازوها امتحان کنید. بهتر است در نواحی حساس بدن استفاده نشود.
۲۴- برای درمان شوره سر
فلفل سفید و سیاه موادی شگفتانگیزند که میتوانند برای درمان مشکل شوره سر به کار روند. فلفلسفید را با کشک مخلوط کرده و آن را بر پوست سر بگذارید. مخلوط را بعد از نیم ساعت با آب بشویید. استفاده از این مخلوط به طرز معجزهآسایی به رفع شوره سر کمک میکند. نگذارید این مخلوط زمان بیشتری روی سر بماند زیرا ممکناست پوست سر را بسوزاند.
۲۵- احیا کننده مو
فلفل سفید زمانی که با دانههای لیمو ترکیبشود مانند یک احیا کننده مو عمل میکند. مخلوط را بر مو گذاشته و اجازه دهید ۱۰-۱۵ دقیقه بماند. آن را بشویید تا موی شما را براق، درخشان و صاف کند.
۲۶- سطح انرژی را تقویت میکند
نه تنها فلفل سفید ادویهای برای طعمدهی به غذاها است، بلکه سلولهایی را که مسئولیتشان تولید انرژی است تقویت می کند. فلفل سفید حاوی منگنز است که جهت تولید انرژی و همچنین مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید هستند.
۲۷- سلامت استخوانها را بهبود میبخشد
فلفل سفید حاوی بسیاری از مواد معدنی مفید مانند منگنز، مس و منیزیم است. منگنز در ترکیب با دو مادهی دیگر مادهی معدنی مفیدی برای سلامت استخوانها محسوب میشود و تاثیرش چند برابر میشود. مس نیز دارای اثرات مشابهی مانند منگنز است. در حالی که منیزیم در حفظ سلامت مفاصل و پیشگیری از التهاب نقش مهمی ایفا میکند.
۲۸- آرتروز را درمان میکند
فلفل سفید به ویژه درمانی مؤثر برای آرتروز است. در دنیا فقط چند درمان طبیعی وجود دارد که هم حاوی منیزیم باشد و هم کاسپاسین، که هر دو در کنار هم به عنوان یک ضد التهاب و مسکن عمل میکنند. در بیماری آرتروز استفاده از فلفل سفید میتواند به عنوان تسکین دهنده و بازدارندهی درد مؤثر باشد.
۲۹- برای افراد کم اشتها مفید است
فلفل سفید نه تنها بر سرعت سوخت و ساز بدن میافزاید بلکه به بهبود گوارش نیز کمک میکند. مزهی تند و تیز آن نیز دارای خاصیت تقویت اشتها است. بنابراین فلفل سفید برای تسکین علائم کم اشتهایی و مشکلات مربوط به اشتها مفید است. افزودن فلفل سفید به سوپ روشی رایج در بسیاری از خانواده ها به ویژه برای کودکان کم اشتها محسوب می شود.
۳۰- ناتوانی جنسی را درمان میکند و بنیه را تقویت میکند
طبق توصیف بعضی از گیاهان و ادویههای آسیایی اثرات تقویت کنندگی بینه و نیروی بدن را دارند، و فلفل سفید هم از این قاعده مستثنی نیست. با مخلوط کردن نصف قاشق چایخوری فلفل سفید و قهوه و دم کردن آن با آب داغ، میتوان درمانی موثر برای ناتوانی جنسی ساخت. همچنین یکی از رسوم محبوب آن است که تخم مرغ آب پز را با نمک و فلفل به عنوان صبحانه بخورید تا در طول روز انرژی بیشتری داشته و کمتر خسته شوید.
تفاوت فلفل سیاه و سفید
فلفل سیاه میوه نارس بوته فلفل است که سبزرنگ است. این فلفل را پخته و خشک میکنند تا پوستش سیاه و چروک شود. برعکس، فلفل سفید میوه رسیده بوته فلفل است که زمانی که بر بوته است رنگش قرمز تیره است. این فلفل حدود ۱۵ روز در آب خیسانده میشود و بعد از آن پوستش شروع به افتادن میکند. وقتی که پوست میافتد، دانه سفید درون فلفل همان چیزی است که خشکشده و به عنوان فلفل سفید کامل یا پودر مورد استفاده قرار میگیرد.
بحث مزه که پیش میآید، هم فلفل سیاه و هم سفید مزه تندی دارند. فلفل سیاه تندتر است. از طرف دیگر، فلفل سفید مزهای تیز و بویی تند دارد.
چون فلفل سیاه و سفید از یک گیاه هستند، فواید و کیفیتهای مشابه دارند و فقط دارای تفاوتهای جزیی در بو و مزه هستند. این دو فلفل سرشار از ویتامینهای K، A و C و همچنین منبع خوبی از فیبر رژیمی هستند. همچنین، قند کمتری دارند و کلسترول ندارند.
در این جا به تعدادی از تفاوت های فلفل سیاه و سفید اشاره می کنیم:
۱- تفاوت در فرآوری
فلفل سفید و سیاه، هر دو میوه پیپر نیگروم یا گیاه فلفل در آسیای جنوبی هستند. اما در روش فرآوری با هم متفاوتند. دانههای فلفل سیاه زمانی که تقریبا رسیدهاند چیده میشوند. سپس برای اینکه پوستشان چروکشود جلوی آفتاب خشک میشوند. این فرآیند باعث ساختهشدن لایه سیاه بیرونی فلفل سیاه میشود. از طرف دیگر، دانههای فلفل سفید بر روی گیاه میمانند تا برسند. سپس چند روز در کیسههای آب گذاشته شده تا پوست بیرونیشان نرمشود. پس از آن، جلوی آفتاب گذاشته میشوند تا سفیدشوند.
۲- تفاوت در عطر
فلفل سفید و سیاه هر دو از یک نژاد هستند. اما تفاوت موجود در عطرشان آنها را از هم متمایز میکند. بیشتر سرآشپزان بر این باورند که فلفل سیاه در مقایسه با فلفل سفید عطر تندتری دارد.
۳- تفاوت در تندی
مزه تند فلفل سفید فورا حس میشود. فلفل سیاه نیز ممکن است به همان اندازه تند باشد اما شما تندی آن را آرام آرام پس از جویدن متوجه میشوید. درواقع، این مسئله به تشخیص مزه شما نیز بستگیدارد.
۴- به دلایل زیباییشناسی
فلفل سفید شکل زیبایی به سسهای سفید، سوپها و پوره سیبزمینی میدهد. این کار برای اینکه ظاهر بهتری به غذاهای روشن بدهد انجام میشود درحالی که پوستههای قابلمشاهده فلفل سیاه ممکناست خیلی زیبا نباشد.
۵- میزان روغنهای معطر
ثابتشده است که پودر فلفل سیاه در مقایسه با پودر فلفل سفید سرشار از روغن معطر است. فلفل سیاه در ترکیب خود حدود ۳% روغن معطر دارد.
۶- ارجحیت در غذاهای مختلف
ممکن است منشأ فلفل سیاه و سفید یکی باشد اما این دو فلفل در غذاهای متفاوت به یکدیگر ترجیح داده میشوند. بیشتر غذاهای بینالمللی و بینقارهای از فلفل سیاه استفاده میکنند. اما در غذاهای چینی، تایلندی و فرانسوی، بیشتر از فلفل سفید استفاده میشود. مزه معطر و تند آن ها طعم این غذاها را بیشتر میکند.
۷- تفاوت در بو
به دلیل اینکه فلفل سیاه دارای لایه میوه بیرونی کامل است، در خود ترپین ایجادکننده بو دارد. این ترکیبها به فلفل سیاه عطر و طعم گل و چوبی میدهند. بههرحال، در فلفل سفید، این بوها بخاطر برداشتن این لایه بیرونی از بینمیروند. فلفل سفید در طول فرآیند تخمیر بویی تند دارد.
خواص فلفل
۸- ارزش دارویی
فلفل سفید در مقایسه با فلفل سیاه ارزش دارویی بیشتری دارد. فلفل سفید در درمانهای آیورودای باستانی و چینی، برای درمان آرتروز، مالاریا، یبوست، درد مفاصل، گرفتگی بینی، مسمومیت غذایی، تهوع و وبا استفاده میشود.
۹- میزان حساسیت
به استناد برخی مطالعات انجامشده، افرادی که به فلفل حساسیت دارند، به فلفل سیاه واکنش شدیدتری نشان میدهند. زیرا فلفل سفید فقط دانه گیاه است اما فلفل سیاه میوه کامل آن است. همچنین، ترکیب فلفل سیاه تند است و باعث واکنشهای حساسیتزا میشود.
۱۰- تفاوت در ماندگاری
فلفل سیاه در مقایسه با فلفل سفید ماندگاری بیشتری دارد. میتواند بدون از دستدادن عطر خود در آشپزخانه نگهداری شود. اما فلفل سفید را نمیتوانید برای زمان طولانی نگه دارید زیر در هنگام فاسدشدن تلخ میشود.
فلفل کاین (فلفل قرمز)
کپسایسین موجود در فلفل کاین خواص بسیاری دارد. این ماده، متابولیسم و سلامت قلب را افزایش میدهد و احتقان را رفع میکند. فلفل کاین به تسکین دردهای مفاصل و مشکلات التهابی دیگر نیز کمک میکند.
خواص فلفل کاین (Cayenne pepper)
۱. افزایش متابولیسم
مطالعات نشان میدهند که فلفل کاین میتواند متابولیسم را افزایش داده و گرسنگی را نیز سرکوب کند. این مسئله به خاطر وجود کپسایسین ( که ماده شیمیایی ترموژنیک نیز گفته میشود) است. این ترکیب گرمای زیادی را در بدن تولید میکند و چربیها و کالریها را میسوزاند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف غذاهای سرشار از کپسایسین میتواند سرعت متابولیکی بدن را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.
مطالعات نشان می دهد افرادی که فلفل قرمز را در هر وعده غذایی خود دارند، تمایل به خوردن کمتر و احساس سیری بیشتری را تجربه می کنند. این مورد به این معناست که افزودن کپسایسین به رژیم غذایی میتواند اشتهای شما را سرکوب کند. در نتیجه فلفل تند به فرآیند کاهش وزن کمک میکند.
۲. بهبود سلامت گوارشی
گفته میشود که میزان سلامتی شما به نحوه عملکرد دستگاه گوارش شما ربط دارد. و با فلفل کاین، از سلامت دستگاه گوارش شما مراقبت میشود.
فلفل کاین، توانایی عجیبی در تقویت عملکرد قلب و گردش خون، از طریق تسریع فرآیند گوارش دارد. این ماده توانایی معده برای مقابله در برابر عفونتها را بهبود بخشیده و تولید شیره گوارشی را افزایش میدهد. فلفل کاین رسیدن آنزیمهای مهم به معده را نیز بهبود میبخشد همه اینها، سلامت دستگاه گوارش را افزایش میدهند.
این فلفل میتواند گاز روده، درد معده، اسهال و ناراحتی معده را نیز درمان کند.
۳. کاهش فشار خون
فلفل تند میتواند به مشکل فشار خون کمک کند. عروق خونی را باز میکند و در نتیجه باعث افزایش جریان خون میشود. زمانی که سرعت جریان خون در بدن افزایش یابد، فشار خون شما به طور طبیعی پایین میآید.
کپسایسین بر عصبهای حسی که با دستگاههای عصبی–هورمونی کار میکنند نیز تاثیر میگذارد که این مسئله، فشار خون را پایین میآورد. اما فلفل کاین، جایگزینی برای داروی فشار خون شما نیست. بلکه فقط یک مکمل است.
۴. کاهش درد
کپسایسین میتواند درد را کاهش دهد. این ترکیب خواص تسکین دهنده درد دارد و اگر بر ناحیه درد گذاشته شود، تاثیر قابل توجهی دارد. این مسئله از نظر علمی ثابت شده است که کپسایسین، مقدار ماده P ( ماده شیمیایی که پیام درد را به مغز میرساند) را کاهش میدهد. در نتیجه، دردتان تسکین مییابد. به همین دلیل است که بسیاری از پمادهای مسکن، حاوی کپسایسین هستند.
خواص فلفل
گذاشتن کپسایسین بر پوست باعث میشود مغز هورمون دوپامین که مسئول احساس لذت و خوشحالی است را آزاد کند.
این فلفل تند برای میگرن نیز مفید است. مصرف خوراکی آن، ماده P را کاهش میدهد و انتقال پیام درد را متوقف میکند. مسئله مهمتر اینکه این ماده، عامل تجمع پلاکت که باعث میگرین میشود ( با محدود کردن جریان خون در سر) را کاهش میدهد.
این فلفل برای درمان گرفتگیها نیز مفید است. کپسایسین میتواند ارتباط عصب به ماهیچه را با شوک دادن به بدن، بازسازی کند. برخی منابع میگویند که فلفل کاین میتواند درد عصب را نیز تسکین دهد.
۵. جلوگیری از سرطان
نتایج برخی مطالعات نشان می دهد که کپسایسین توانایی مرگ سلولهای سرطانی را دارد. در واقع، گردش سلولهای سرطانی در بدن را محدود میکند.
نتایج یک مطالعه، حاکی از این است که کپسایسین میتواند سرطان پروستات را کنترل کند. و یک مطالعه دیگر نیز نشان میدهد که کپسایسین خاصیت ضد تومور دارد. این ترکیب میتواند برای درمان سرطانهای ریه، سینه، روده و پروستات مفید باشد.
۶. محافظت از قلب
همانطور که میدانیم فلفل کاین، سلامت عروق خونی را بهبود بخشیده و فشار خون را پایین میآورد، بنابراین برای قلب نیز مفید است.
فلفل کاین از لخته شدن خون جلوگیری میکند و همین ویژگی، آن را برای جلوگیری از حمله قلبی، موثر میکند. کپسایسین، لیپیدهای جمع شده در عروق را رفع میکند.
مطالعات نشان میدهد که فلفل کاین در درمان مشکلات مربوط به گردش خون، آریتمی قلب ( ضربان قلب نامنظم) و تپش قلب نیز مؤثر است.
گزارشات نشان میدهد که این فلفل تند میتواند در ۳۰ ثانیه، حمله قلبی را متوقف کند. در واقع، گیاه شناس معروف، دکتر جان کریستوفر به این شهرت داشت که بیماران خود را فقط با خوراندن آب گرم حاوی فلفل کاین از حمله قلبی نجات میداد.
فلفل کاین برای جلوگیری از بیماری قلبی ناشی از دیابت نیز مفید است. همچنین فلفل کاین میتواند به کاهش پلاکها کمک کند (و ممکن است کلسترول را نیز پایین بیاورد). این ماده، شبکههای فیبرین که باعث نگهداشتن پلاک میشوند را با کاهش تجمع پلاکها، میشکند.
۷. رفع احتقان
کپسایسین موجود در فلفل کاین میتواند مخاط را رقیق کرده و سینوسها را تحریک کند. این کار به جریان هوا کمک کرده و شما را تسکین میدهد و تنفس را راحت تر می کند. خوردن غذاهای حاوی فلفل کاین میتواند به رفع احتقان کمک کند.
یکی از بهترین راههای استفاده از کپسایسین، خریدن اسپری بینی مربوطه است. همچنین میتوانید کاین را به صورت خوراکی مصرف کنید. میتوانید یک قاشق چایخوری فلفل را به یک فنجان آب گرم اضافه کرده و سه بار در روز بخورید. این کار، عروق خونی بینی را رقیق میکند، ترشح را تحریک کرده و سینوس را خالی میکند.
این فلفل تند به رفع احتقان ناشی از برونشیت نیز کمک میکند. این فلفل به درمان عفونتهای سینوسی، گلودرد و لارنژیت کمک میکند. (میتوانید از آن به صورت غرغره استفاده کنید). همچنین به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا و دیگر آلرژیهای مربوط نیز کمک میکند.
۸. کمک به سمزدایی
سم زدایی مانند شارژ دوباره باتری برای تقویت شدن بدن است و میتوانید برای این منظور از فلفل کاین استفاده کنید.
یکی از رایجترین رژیمهای غذایی سمزدایی شامل فلفل کاین و لیمو میشود. این رژیم غذایی در ۱۹۴۰ توسط یک متخصص سلامتی تهیه شد. این رژیم غذایی بر کاهش کالری دریافتی تاکید دارد.
این نوشیدنی سمزدا میتواند گاهی وقتها جایگزین خوبی برای نوشیدنیهای قندی باشد. بهترین راه این است که برای کمک به سمزدایی، مقداری این فلفل تند را به غذای خود اضافه کنید.
۹. تسکین درد مفاصل
مطالعات نشان دادهاند که گذاشتن کرمهای حاوی کپسایسین بر مفاصل دردناک، وضعیت آنها را بهبود بخشیده است.
به گفته موسسه آرتریت، کپسایسین خواص ضد التهابی دارد که به تسکین آرتریت و درد مفاصل کمک میکند. کپسایسین موضعی میتواند برای درد پوکی استخوان و فیبرومیالژیا نیز مؤثر باشد.
۱۰. خواص ضد میکروبی
فلفل کاین به دلیل خواص ضد میکروبی خود از ایجاد عفونت در موارد جراحت جلوگیری میکند. فلفل کاین خواص ضد قارچی نیز دارد.
۱۱. تقویت ایمنی
آنتی اکسیدانهای موجود در فلفل کاین میتوانند دستگاه ایمنی فرد را تقویت کنند. خوردن فلفل دمای بدن را بالا میبرد و گفته میشود که این مسئله سیستم ایمنی را تقویت میکند.
۱۲. درمان دندان درد
استفاده از فلفل کاین برای دندان درد یک درمان سنتی و قدیمی اما تأثیرگذار است. فلفل مانند یک عامل ضد تحریک عمل میکند و درد دندان را کاهش میدهد. همچنین جریان خون در آن قسمت را افزایش میدهد.
۱۳٫ افزایش سلامت پوست و مو
برخی مطالعات نشان میدهند که فلفل کاین برای پوست و مو مفید است. کپسایسین موجود در این فلفل به دلیل خواص ضد التهابی میتواند قرمزی پوست را کاهش دهد و تغییر رنگ ناشی از آکنه را نیز درمان کند. اما فلفل را به تنهایی به کار نبرید. یک قاشق فلفل را با مقداری پودر کاکائو و نصف یک آووکادوی رسیده ترکیب کنید تا به شکل خمیر درآید. آن را بر صورت گذاشته و پس از ۱۵ دقیقه بشویید.
ویتامین موجود در این فلفل تند میتواند سلامت موها را نیز بهبود بخشد. مقداری فلفل را با عسل ترکیب کرده و بر پوست سر بگذارید. سر خود را با سلفون بپوشانید. پس از ۳۰ دقیقه بشویید.
میتوانیم سه عدد تخم مرغ را نیز به این مواد اضافه کرده و این کار را انجام دهیم تا موهایی قویتر داشته باشیم. این درمان میتواند موها را حجیم و براق کند.
خواص فلفل
انتخاب و نگهداری فلفل کاین
فلفل کاین باید کاملا رسیده با رنگ روشن و یکدست باشد. فلفلهای رسیده معمولا سبز یا قرمز هستند.
فلفل کاین باید در ظرف شیشهای بدون هوا و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شود.
گنجاندن فلفل کاین در رژیم غذایی، کار سادهای است. استفادههای این فلفل زیاد است و میتوانید آن را در غذاهای مختلف بریزید.
– میتوانید فلفل کاین را به مخلوط ادویهها مانند ادویه کاری اضافه کنید.
– با استفاده از فلفل کاین میتوانید سس درست کنید. میتوانید سرکه، روغن، فلفل و هر ادویهای که دوست دارید را با هم ترکیب کنید.
عالی…
مطلب کامل و خوبی بود من که لذت بردم…