حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

 

در این مطلب با خواص آووکادو و طریقه مصرف آن آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.

 

آشنایی با آووکادو:

درخت آووکادو بومی مکزیک بوده و در مناطق گرم و استوایی می‌روید. ارتفاع آن حدود ۷ متر و گاهی به ۲۰ متر نیز می رسد. برگ های این درخت ضخیم و سبز و گل های آن کوچک و سبز رنگ است. آووکادو، میوه ای به شکل گلابی است و پوستی به رنگ سبز بسیار تیره و در بعضی موارد سیاه و هسته ای نسبتاً بزرگ دارد. بافت آن مخملی و طعمش ملایم است. تاريخچه پيدايش آووکادو به هفت هزار سال قبل از ميلاد مسيح برمی ‏گردد. ميوه آووكادو به عنوان یک درخت نیمه گرمسیری شناخته شده است. تمام دنیا این میوه را با نام آووکادو یا گلابی آمریکایی می‌شناسند. به آن گلابی تمساح نیز گفته می شود.

ميوه آووكادو از قدرت سازگاری بالایی با شرایط اقلیمی محیط برخوردار است و دارای نژاد های متفاوت و مختلفی است. این تفاوت نژادی باعث می شود که تحمل شرایط محیطی در هر کدام متفاوت شود و در مزه میوه تولیدی آنها اثرات فراوانی داشته باشد. به طور مثال نژاد های منطقه نیمه گرمسیری از روغن و عطر بیشتر و قند کمتری نسبت به نژاد های گرمسیری برخوردارند.

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

*****

طبیعت و ترکیبات آووکادو

آووکادو دارای ویتامین K، فولات، ویتامین C، پتاسیم، ویتامین B5، ویتامین B6 و ویتامین E می باشد. همچنین حاوی مقادیر کمی منیزیم، منگنز، مس، آهن، روی، فسفر، ویتامینB1 ، A(تیامین)، B2(ریبوفلاوین) و B3(نیاسین) است.

به علاوه این میوه حاوی پروتئین، چربی های سالم، کربوهیدرات و فیبر است. آووکادو کلسترول یا سدیم ندارد و چربی های اشباع آن بسیار کم هستند.

طبع آووکادو سرد می باشد.

 

انواع گونه های آووکادو

آووکادو دارای سه نژاد گوآتمالایی، مکزیکی و هند غربی است.

  • نژاد مکزیکی در مناطق مرتفع مکزیک رشد کرده و نسبت به تنش های سرمایی مقاوم است. همچنین نسبت به شوری حساس است.
  • نژاد گوآتمالایی آن نیز در مناطق مرتفع رشد می کند اما نسبت به نژاد مکزیکی مقاومت کمتری در مقابل سرما دارد.
  • نژاد هندی مخصوص مناطق آمریکای مرکزی است. این گونه نسبت به مناطق گرم و مرطوب سازگاری بیشتری دارد. این نژاد نسبت به سرما حساس است اما نسبت به شوری مقاومت از خود نشان می دهد.

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

*****

انواع مختلفی از آووکادو وجود دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از هاس، فرته، رید، زوتانو، ریان یا سامر فرته، بیکن، لمب هاس، و پینکرتون. در این بین فقط نوع زوتانو است که در ایران مخصوصاً شمال ایران قابل کشت است. این نوع نسبت به سرما مقاوم و زود رس است و پس از رسیدن به مرحله ی بلوغ عمر بعد از برداشت کوتاهی دارد. شکل این نوع از آووکادو مخروطی بوده و وزن آن حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ گرم می باشد.

 

طریقه مصرف آووکادو

آووکادو را پس از شستن از وسط ببريد. يک کارد در وسط آن فرو کنيد و آن را بچرخانيد تا هسته اش خارج شود. مي‏توانيد آن را با پوست سرو کنيد و يا پوست آن را جدا کنید.

می توان از آن برای تهیه سالاد و سس استفاده کرد. براي تهيه سس آووکادو را پوست کنده و خرد کنيد و نمک و کره به آن اضافه کنيد. سپس سس حاصل را روی نان بماليد و ميل کنيد. به جای کره در صبحانه این سس را روی نان بمالید و یا به جای سس مایونز از آن در تهیه سالاد مرغ و تخم مرغ بهره ببرید.

می‌توانید آن را با آبلیمو، گوجه فرنگی، گشنیز، پیاز و نمک پوره کنید و غذایی را آماده کنید که به آن گوآکامول گفته می شود.

آووکادو را می توان به صورت گرم هم مصرف کرد. بدین صورت که آن را با روغن و لیمو مخلوط کرده و به همراه میگو و پاستا یا با سوپ سرو کنید.

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

خواص آووکادو و فواید آن

 

۱- تقویت سیستم ایمنی بدن

اگرچه اکثر کالری های آن از چربی به دست می آید اما از مصرف آن نترسید زیرا چربی آووکادو سالم و سودمند است و فرد را سیر و تندرست نگه می دارد. هنگامی که شما چربی مصرف می کنید، مغزتان سیگنالی برای خاموشی اشتها دریافت می کند. خوردن چربی باعث کاهش کربوهیدرات می شود و میزان قند خون را متعادل نگه می دارد.

وجود چربی برای سلول های بدن ضروری است. خوردن چربی های سالم باعث سلامت پوست، افزایش جذب ویتامین های محلول در چربی، مواد معدنی و سایر مواد مغذی می شود و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند.

۲- خواص آووکادو برای حفظ سلامت قلب

آووکادو حاوی استرول گیاهی به نام بتا سیتوسترول است. مصرف منظم بتا سیتوسترول و سایر استرول های گیاهی، به حفظ سطح کلسترول سالم بدن کمک بسزایی می کند.

۳- درمان اختلالات بینایی

آووکادو حاوی لوتئین و زاکسانتین است که فیتو شیمیایی هستند و به ویژه در بافت های چشم متمرکزند. این ترکیبات در کاهش آسیب نور ماوراء بنفش بسیار مفید هستند. از آنجا که مصرف آووکادو، جذب اسیدهای چرب اشباع نشده و آنتی اکسیدان های محلول در چربی مفید مانند بتاکاروتن را افزایش می دهد افزودن آن به رژیم غذایی می تواند در کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا را که اختلال بینایی وابسته به سن است مؤثر باشد.

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

۴- خواص آووکادو برای پیشگیری از پوکی استخوان

وجود ویتامین K برای سلامت استخوان ضروری است. نیمی از یک آووکادو، حدود ۲۵ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K را تأمین می کند. این ماده مغذی برای سلامتی استخوان ضروری است. ویتامین K در کنار کلسیم و ویتامین D برای حفظ استخوان های سالم شناخته می شوند اما دریافت ویتامین K به تنهایی می تواند با افزایش جذب کلسیم و کاهش دفع ادراری کلسیم منجر به سلامت استخوان شود.

۵- پیشگیری از سرطان

مصرف مناسب فولات، می تواند از سرطان روده بزرگ، معده، پانکراس و سرطان دهانه رحم پیشگیری کند. آووکادو ممکن است حتی در درمان سرطان هم مؤثر باشد. تحقیقات نشان می دهند که فیتو شیمیایی های استخراج شده از آووکادو می تواند مانع رشد سلول های پیش سرطانی و سرطانی شود. در بعضی از موارد نیز می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی و تکثیر سلول های سیستم ایمنی بدن شود. این فیتو شیمیایی ها، آسیب های کروموزومی ناشی از داروهای شیمیایی را کاهش می دهند.

۶- خواص آووکادو برای حفظ سلامت زنان باردار و نوزاد

فولات که به عنوان اسید فولیک هم شناخته می شود، برای داشتن بارداری سالم بسیار مفید است. مصرف مناسب آن، خطر سقط جنین و نقص لوله عصبی را کاهش می دهد. تحقیقات اخیر بر روی موش های تازه متولد شده نشان داد نقص هایی در زاد و ولد موش ها، به خاطر کمبود سطح فولات در اسپرم آنهاست.

۷- کاهش خطر افسردگی

غذاهایی که دارای مقادیر بالایی از فولات هستند، می توانند به کاهش افسردگی کمک کنند، زیرا فولات از ایجاد هوموسیستئین جلوگیری می کند. این ماده می تواند باعث کاهش گردش خون و ارسال مواد مغذی به مغز شود. هوموسیستئین می تواند با تولید سروتونین، دوپامین و نورپینفرین در تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها دخالت کند.

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

۸- خواص آووکادو برای حفظ سلامت دستگاه گوارش

آووکادو دارای فیبر زیادیست و تقریباً بین ۶ تا ۷ گرم فیبر در هر میوه وجود دارد. خوردن خوراکی هایی با فیبر طبیعی می تواند به جلوگیری از یبوست، حفظ سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ شود.

۹- سم زدایی طبیعی

مصرف فیبر، حرکات منظم روده را بهبود می بخشد و برای دفع روزانه سموم از طریق صفرا و مدفوع ضروری است. مطالعات اخیر نشان داده که فیبر رژیمی نیز می تواند در تنظیم سیستم ایمنی بدن و التهاب نقش داشته باشد.

۱۰- خواص آووکادو در پیشگیری از پوکی استخوان

مواد معدنی که در آووکادو و البته در سویا و دیگر فرآورده های گیاهی یافت می شود می تواند در درمان پوکی استخوان و کاهش علائم آن مؤثر باشد.

۱۱- اثر ضد میکروبی آووکادو

آووکادو، حاوی مواد معدنی است که فعالیت ضد میکروبی دارند به خصوص در برابر میکروب اشریشیا کلی، که یکی از علت های اصلی مسمومیت غذایی است.

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

خواص برگ آووکادو

برگ های آووکادو برای درمان سرماخوردگی، زخم معده، روماتیسم و پوکی استخوان، درمان نقرس، فشار خون بالا، اسهال و درمان سنگ کلیه مفید می باشد، علاوه بر این برگ های آووکادو برای تنظیم قاعدگی و درمان علائم یائسگی نیز به کار می رود.

طرز تهیه دمنوش و چای برگ آووکادو:

۳ عدد برگ آووکادو را در دو فنجان آب جوش بریزید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد. هر روز یک یا دو فنجان از آن را بنوشید.

 

خواص هسته آووکادو

هسته آووکادو برای لاغری و چربی سوزی، درمان اسهال، درمان خستگی، استرس و افسردگی، پیشگیری از سرطان و تومور، جلوگیری از صرع و درمان جوش و درمان اختلالات تیروئید مفید می باشد.

طرز تهیه دمنوش و چای هسته آووکادو:

هسته آووکادو را به آرامی بر روی حرارت کمی بو دهید، آن را ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید و بگذارید بماند و روزی ۵ بار در روز از این دمنوش بنوشید.

 

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

 ماسک صورت آووکادو

از آووکادو می توان برای رفع چین و چروک پوست صورت استفاده کرد.

مواد لازم:

– آووکادو له شده ۲ قاشق سوپ خوری

عسل ۲ قاشق سوپ خوری

– زرده تخم مرغ ۱ عدد

طرز تهیه: آووکادو را با عسل و زرده تخم مرغ به خوبی مخلوط می کنیم تا خمیر نرم و یکنواختی حاصل شود. سپس این ماده را به آرامی روی پوست صورت به جز نواحی اطراف چشم ها قرار داده و می گذاریم به مدت ۱۵ دقیقه بماند. پس از آن با آب ولرم صورت را می شوییم. می توانید هفته ای یک بار از این ماسک استفاده کنید.

در مورد خواص آووکادو و انواع آن بیشتر بدانیم

 

عوارض و مضرات مصرف بیش از حد آووکادو

آووکادو ممکن است باعث تشدید میگرن شده و علائم آن نظیر تهوع، استفراغ و حساسیت به نور را افزایش دهد.

حساسیت به لاتکس، موز، گوجه فرنگی، کیوی و یا شاه بلوط، می‌تواند زمینه ساز تأثیر برعکس آووکادو شود. به خصوص اگر به لاتکس آلرژی دارید، آووکادو را با احتیاط مصرف کنید.

اگر با مصرف آووکادو دهانتان تورم کرد، کهیر زدید، تنفستان به مشکل خورد و یا در بلعیدن غذاها با مشکل مواجه شدید، سریعاً به اورژانس مراجعه کنید. اگر به آووکادو واکنش‌های آلرژیک نشان می‌دهید، پزشکتان را در جریان بگذارید.

اگر داروهایی مانند وارفارین که جلوی لخته شدن خون را می گیرند مصرف می کنید، نباید میزان زیادی ویتامین K به بدن تان وارد شود زیرا ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.

admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما
تهران خیابان پیروزی، خیابان 21متری دهقان، خیابان نجف پور، پلاک83
77439684 021
atariyas83@gmail.com
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
X