دانه گیاهی چشوم و خواص درمانی آن

آشنایی با دانه گیاهی چشوم

دانه ی گیاهی چشوم که نام هندی آن چاکسوم است بر خلاف باور عموم نقشی در کاهش وزن و لاغری ندارد. طبع این دانه گرم و خشک است. به آن ارادی الو به معنی دشتی نیز می گویند زیرا گیاهی خودرو و وحشی است. در منابع طب سنتی قدرت تحلیل برندگی به آن نسبت داده شده است. دانه ی چشوم کاربرد خوراکی نداشته و از آن به شکل ضماد استفاده موضعی می گردد.

نام‌های دیگر آن عبارتند از: تشمیزج، اقاقالیس، تشمیزک، چشمک، حب‌السودان، چِشُم و چاکسو

خواص درمانی دانه چشوم

  • دفع کننده کرمک: دانه چشوم دفع کننده کرمک می باشد.
  • رفع ورم ملتحمه چشم و قطع ریزش اشک و خارش چشم و رفع کدورت چشم: بدین منظور دانه‌ های این گیاه را با گلاب ساییده و بصورت ضماد برای چشم استفاده کنید. روش دیگر برای درمان امراض چشم: چند عدد چشوم را داخل پیاز در زیر آتش بپزید. سپس پوست آن را کنده با مامیران، زعفران و نبات به صورت سرمه درست نموده و به چشم بمالند.
  • خواب‌آور: میوه و برگ چشوم خواب‌آور است.
  • بهبود عوارض کم کاری تیرویید: ترکیب دانه چشوم با بولاغ اوتی برای بهبود عوارض کم کاری تیرویید مناسب می باشد.
  • دفع کننده سنگ کلیه و مثانه: بدین منظور ابتدا دانه چشوم را خیس نموده سپس پوست آن را گرفته با گلاب ساییده ۲ ساعت بعد از غذا همراه شربت سکنجبین میل شود.

موارد احتیاطی و منع مصرف

  • مصرف باید با تجویز پزشک باشد.
  • ماده ایی به نام چاکسین در چشوم وجود دارد که باعث تضعیف قلب، تنفس و اعصاب می‌گردد لذا از خوردن مستقیم آن خودداری گردد. این دانه ی گیاهی تحت هیچ شرایطی به عنوان خوراکی و لاغری توصیه نمی گردد.
4.5/5 ( 2 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *