
در این مطلب به بررسی خواص گیاه پولک و نحوه مصرف آن می پردازیم، با ما همراه باشید.
گیاه پولک
پولک گیاهی است علفی و بوتهای به طول ۱۵ تا ۳۰ سانتیمتر. گلهای آن صورتی و برگهایش بیضی شکل و پوشیده از کرک سفید است.
گیاه پولک را با نام های “پلک” و “سنبله آرسبارانی” نیز می شناسند. با وجود انواع فلاونوئیدها و اسانسهایی که دارد دارای خاصیت ضدعفونیکنندگی بسیار بالا است. در طب سنتی از برگها و سرشاخههای گلدار گیاه پولک به عنوان آنتی بیوتیک استفاده میکنند. در واقع گیاه پولک به پنیسیلین طبیعی معروف است. بیشتر مصرف این گیاه به صورت دمکرده یا جوشانده است.
خواص گیاه پولک
گیاه پولک ضد التهاب، ضدعفونیکننده، ضد باکتری و ضد میکروب است. در درمان بیماریهایی از جمله سینوزیت، آسم، روماتیسم، سرماخوردگی، عفونت ادراری و سوزش ادرار و عفونت داخلی زنان بسیار مؤثر است.همچنین برای ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی، دستگاه ادراری و دستگاه تناسلی زنان کاربرد دارد.
برای درمان انواع عفونتها میتوانید از دم کرده گیاه پولک استفاده کنید. یک قاشق از گیاه را داخل قوری چینی دم کنید و به مدت حداقل ۴ روز، روزی ۲ استکان بنوشید.
به جای خوردن آزیترومایسین که یک آنتی بیوتیک قوی است نیز میتوانید آویشن، پولک و پونه را با هم مخلوط کرده و بصورت جوشانده استفاده کنید.
همچنین میتوان از مخلوط آویشن، پولک و پنیرک به جای آموکسی سیلین یا آمیکاسین به عنوان آنتی بیوتیک استفاده کرد.
برای درمان عفونتهای ادراری و ترشحات زرد دوران بارداری میتوانید هر ۸ ساعت یک استکان عرق پولک بخورید.
عوارض جانبی گیاه پولک
تا به حال در مصرف به اندازه این گیاه عوارضی دیده نشده است.
مطالعات درباره تاثیر گیاه پولک در جلوگیری از رشد باکتریها و میکروبها نشان داده است خیسانده این گیاه در برخورد با باکتریها اثر مهاری قابل توجهی دارد. بنابراین می توانید هنگام احساس گلو درد به جای استفاده از انواع آنتی بیوتیکها، پولک و پونه و پنیرک را دم کرده و با کمی عسل یا نبات نوش جان کنید.