خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

در این مطلب با خواص نارگیل، خواص آب نارگیل و فواید دارویی آن برای سلامتی آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.

گیاه شناسی درخت نارگیل:

درخت نارگیل درختی همیشه سبز با یک تنه بلند، مستقیم و بدون انشعاب است. ارتفاع این درخت به ۳۰ متر و قطر تنه آن تا یک متر می رسد. برگ ها در انتهای تنه درخت و بسیار بزرگ هستند. رنگ برگ ها سبز روشن و به صورت مرکب و پرمانند هستند. طول برگچه ها حدود یک متر می باشد. عمر برگ ها ممکن است به سه سال برسد. یک نخل سالم می تواند حدود ۳۰ برگ داشته باشد.

میوه نارگیل مانند خوشه، شامل چندین نارگیل به اندازه های مختلف است. این میوه کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد. در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود که چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخ ها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع درون آنرا بیرون آورد.

مردم اقیانوس آرام از تمام قسمت‌ های این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می ‌کنند. این گیاه ابتدا در جنوب آسیا کشت می ‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگیل در تمام مناطق استوایی وجود دارد.

قسمت های قابل استفاده این گیاه شامل: ریشه، گل آذین و دانه (پوسته، آب و روغن هسته) می باشد.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن
*****

ارزش غذایی و طبیعت نارگیل

گوشت نارگیل دارای آنزیم های مختلف مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز می باشد. نارگیل همچنین حاوی آب، پروتئین، چربی، مواد نشاسته ای، کلسیم، پتاسیم، سدیم، فسفر، آهن و ویتامین های B1، B2، B3 و  C می باشد.

گوشت سفید نارگیل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و شیر نارگیل نیز کمی گرم و مرطوب است.

 

خواص نارگیل و فواید دارویی و درمانی آن برای سلامتی

۱- خواص نارگیل برای پوست

روغن نارگیل به عنوان یک نرم کننده و مرطوب کننده ی طبیعی پوست شناخته شده و خشکی پوست دست و پوسته پوسته شدن آن را درمان می کند. علاوه بر آن روغن نارگیل را می توان به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی استفاده کرد، روغن نارگیل باعث افزایش رطوبت و چربی موجود در پوست شده و خطر سرطان پوست را کاهش می دهد.

همچنین روغن نارگیل حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است که چین و چروک صورت را کاهش داده و باعث جوانسازی پوست می شود. مصرف روزانه میوه نارگیل باعث پاکسازی پوست صورت می شود. روغن نارگیل نیز برای پاکسازی پوست مفید می باشد.

آب نارگیل به عنوان یک روش طبیعی برای درمان آفتاب سوختگی مفید می باشد. آب نارگیل نیز برای پوست چرب مفید است و با کاهش چربی پوست صورت آکنه و جوش صورت و همچنین جای جوش را درمان می کند.

– برای جوان سازی پوست صورت هر روز چند قطره روغن نارگیل را بر روی پوست صورت بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

– برای پاکسازی پوست یک قاشق چای خوری روغن نارگیل را بر روی پوست صورت ماساژ دهید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

– برای درمان آفتاب سوختگی آب پرتقال را با آب نارگیل مخلوط کرده و آن را روی پوست بمالید، بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

– برای رفع جای جوش و آکنه نصف قاشق چای خوری زردچوبه را با آب نارگیل ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

۲- پاک کننده طبیعی آرایش چشم

روغن نارگیل به عنوان یک پاک کننده طبیعی آرایش چشم استفاده می شود. چند قطره روغن نارگیل را بر روی یک توپ پنبه ای بریزید و آرایش چشم ها را پاک کنید.

۳- خواص نارگیل به عنوان اسکراب بدن

نارگیل و روغن نارگیل می توانند به عنوان اسکراب بدن استفاده شوند.

– مقداری روغن نارگیل و یک فنجان شکر قهوه ای را خوب ترکیب کنید، مقداری گوشت نارگیل رنده شده را به آن اضافه کنید، به مدت دو دقیقه مخلوط را بر روی پوست بدن ماساژ دهید و سپس بشویید.

۴- تقویت مو

نارگیل دارای خواص ضد باکتری و ضد قارچی بوده و برای درمان شوره سر و  شپش موی سر مفید می باشد. همچنین ویتامین K و آهن موجود در نارگیل باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

۵- خواص نارگیل برای جنین و زنان باردار

نارگیل یکی از میوه های مفید برای زنان در دوران بارداری می باشد؛ میوه نارگیل و آب نارگیل سیستم ایمنی بدن زنان باردار و جنین را تقویت می کند و باعث افزایش سطح مایع آمنیوتیک می شود که نقش مؤثری در سلامت جنین دارد.

۶- خواص نارگیل برای نوزادان و کودکان

آب نارگیل برای درمان اسهال و استفراغ در نوزادان و کودکان مفید است. همچنین مصرف روزانه آب نارگیل به دلیل محتوای بالای فیبر آن برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

آب نارگیل دارای خواص ضد باکتریایی بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا در نوزادان و کودکان مفید است. آب نارگیل همچنین دیورتیک بوده و عفونت های دستگاه ادراری در نوزادان و کودکان را درمان می کند. آب نارگیل یکی از روش های درمانی اختلالات روده ای و درمان کرم روده در نوزادان و کودکان است.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

۷- افزایش نیروی جنسی در مردان

میوه و آب نارگیل حاوی مقادیر بالایی روی و مواد مغذی هستند که برای درمان اختلالات نعوظ در مردان و افزایش باروری مردان مفید می باشند.

۸- کمک به لاغری و کاهش وزن

نارگیل دارای چربی های زنجیره متوسط است و علاوه بر اینکه سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد با تأمین انرژی روزانه و کاهش اشتها، کالری مصرفی را کاهش داده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

نارگیل همچنین برای کاهش چربی شکم مفید است و مصرف روزانه ۲۰۰ گرم نارگیل منجر به کاهش چشمگیر BMI و دور کمر در مدت زمان حدود ۳ ماه می شود.

۹- خواص نارگیل برای تقویت معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر و مواد معدنی موجود در نارگیل به بهبود هضم غذا کمک کرده و تهوع و استفراغ را کاهش می دهد. میوه نارگیل به سلامتی معده و دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین حرکت روده ها را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست و اسهال مفید می باشد.

۱۰- دیابت و قند خون

میوه نارگیل شاخص گلیسمی پایینی دارد و با افزایش ترشح انسولین باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود. همچنین نارگیل باعث کاهش استرس در پانکراس و سیستم های آنزیمی بدن شده و تا حدودی باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود.

۱۱- خواص نارگیل برای تنظیم فشار خون

نارگیل حاوی مقادیر بالایی فیبر و پتاسیم است که علاوه بر کاهش فشار خون بالا از خطر لخته شدن خون در شریان ها نیز جلوگیری می کند.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

۱۲- پیشگیری و درمان سرماخوردگی

اسید های چرب کاپریل و لوریک اسید موجود در نارگیل خواص ضد باکتری و ضد ویروسی داشته و با تقویت سیستم ایمنی بدن به پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلونزا و همچنین عفونت های گلو و برونشیت کمک می کنند.

۱۳- خواص نارگیل برای سم زدایی از کبد

چربی های موجود در نارگیل برای سم زدایی از کبد مفید بوده و به درمان کبد چرب کمک می کنند.

۱۴- درمان بیماری های کلیوی

نارگیل دارای خواص طبیعی دیورتیک بوده و برای درمان بیماری های کلیوی و عفونت های دستگاه ادراری مفید می باشد. همچنین مصرف نارگیل به درمان سنگ کلیه نیز کمک می کند.

۱۵- خواص نارگیل برای کاهش بیماری های قلبی

اسید های چرب موجود در نارگیل از نوع اسید های چرب زنجیره متوسط هستند که باعث کاهش کلسترول خون شده و خطر آترواسکلروز و بیماری های قلبی را کاهش می دهند.

۱۶- پیشگیری از سرطان

میوه نارگیل دارای خواص ضد سرطان بوده و به پیشگیری از انواع سرطان های کولون و پستان کمک می کند.

۱۷- خواص نارگیل برای افزایش انرژی در بدنسازی

آب نارگیل حاوی الکترولیت های مهمی است باعث حفظ هیدراتاسیون بدن می شود و علاوه بر این، نوشیدن آب نارگیل برای افزایش انرژی و کارآیی ورزشکاران و بدنسازان در طول تمرینات بدنسازی بسیار مفید است.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن
*****

خواص آب نارگيل

در آب نارگیل اسید های آمینه مختلفی مانند هیستدین ، آرژینی ، لیزین و تایروزین، تریپتوفان، پرولین، لوسین و آلانین وجود دارد.

–  آب نارگیل ملین و ضد اسهال است.

– برای رفع اسهال خونی مفید است.

– برای برطرف کردن آب آوردگی بدن از شیره نارگیل استفاده کنید.

– آب نارگیل ضد سم است.

– برای پایین آوردن تب مفید است.

– برای معالجه بیماری های پوستی مفید است.

– جهت درمان اختلالات روانی بخصوص خستگی مغز و ضعف قوای فكر بسیار مناسب است.

– انرژی زا بوده و در درمان خستگی های مفرط و استرس موثر است.

– اسید های چرب موجود در آن می تواند عملکرد غده تیروئید را بهبود بخشد و مانند آنتی بیوتیک ، رشد باکتری ها را در بدن متوقف کند.

– در کاهش میزان کلسترول بد ( LDL  ) و کنترل میزان چربی خون موثر بوده و در پیشگیری از ابتلا به تصلب شرائین و سکته های قلبی مفید شناخته شده است.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن
*****

خواص روغن نارگیل

اين روغن دير فاسد مي‌شود و از آن معمولاً در تهيه سوهان، پيراشكي، بيسكويت، برخي دسرها، شكلات‌ها و بيشتر محصولات قنادی و صنعتی استفاده می شود.

روغن نارگیل از تقطیر گوشت سفید نارگیل به دست می آید و دارای خواصی می باشد که برخی از آن عبارتند از :

– برای معالجه بیماری های پوستی به کار می رود.

– حافظه و هوش را تقویت می کند.

– درد مثانه را رفع می کند.

– در درمان کمردرد مؤثر است.

– محرک نیروی جنسی است.

– در مناطق شرجی مالیدن روغن نارگیل به مو از ریزش آن جلوگیری می‌كند.

– کالری کمتری نسبت به سایر روغن ها دارد و محتوی چربی آن به راحتی تبدیل به انرژی می شود و موجب انباشته شدن چربی در قلب و عروق نمی شود.

– روغن نارگیل همچنین به بالا بردن سطح انرژی و استقامت بدنی بدنسازان نیز کمک می کند و در نتیجه عملکرد بدنی آنان را ارتقاء می بخشد.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن
*****

تفاوت آب نارگیل و شیر نارگیل

شیر نارگیل از نوشیدنی های فوق العاده مقوی و خوشمزه است که با نام “مایع معجزه” نیز مشهور می باشد. شیر نارگیل به همراه محصولات دیگر نارگیل مانند آب نارگیل و روغن نارگیل از سالم ترین مواد مغذی موجود در جهان محسوب می شوند.

شیر نارگیل به صورت طبیعی در داخل گوشت نارگیل رسیده وجود دارد و با آب نارگیل متفاوت است. هنگامی که پوست نارگیل را جدا می کنید، آب طبیعی سفیدرنگی از آن خارج می شود که “آب نارگیل” است، برای به دست آوردن شیر نارگیل، لازم است گوشت آن را به همراه مقداری آب، در مخلوط کن مخلوط کنید تا شیر نارگیل به دست بیاید.

دقت شود آب نارگیل بیشتر در نارگیل های نارس ( حدود ۵ تا ۷ ماهه) یافت می شود اما برای تولید شیر نارگیل بیشتر، بهتر است از نارگیل های رسیده که آب به داخل گوشت آن ها نفوذ کرده استفاده کنید.

آب نارگیل در مقاسیه با شیر نارگیل دارای مقادیر بیشتری قند و الکترولیت های خاص می باشد اما شیر نارگیل حاوی اسیدهای چرب اشباع شده و کالری بیشتر می باشد. آب نارگیل دارای مقادیر کم کالری، کربوهیدرات، قند و چربی می باشد. از سوی دیگر منبع غنی ویتامین C، ویتامین B و پروتئین است.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

روش های مصرف نارگیل در پخت و پز

– هنگام آشپزی آشپزی، ۲۰ درصد از آرد موجود در دستور تهیه را با آرد نارگیل عوض کنید.

– اگر می‌خواهید با روغن نارگیل آشپزی کنید، باید بدانید درصد چربی آن بیشتر از کره است. اگر می‌خواهید روغن نارگیل را جایگزین کره کنید، باید مقدار کمتری از آن استفاده کنید.

– می‌توانید روغن نارگیل را جایگزین روغن موجود در هر دستور تهیه‌ کنید. اما سعی کنید روغن نارگیلی را انتخاب کنید که با ذائقه‌ی شما سازگار باشد.

– وقتی پای آشپزی در میان است، روغن نارگیل بکر، طعم نارگیلی گرمسیری خوبی به غذاها می‌دهد. روغن نارگیل فرآوری‌نشده طعم خنثی‌تری دارد.

– به قهوه تان روغن نارگیل اضافه کنید.

– برای درست کردن پاپ کورن از روغن نارگیل استفاده کنید.

 

از نارگیل می توان به صورت شیر و کرم، آرد و شکر استفاده کرد. آرد نارگیل بدون گلوتن بوده و دارای کربوهیدرات پایین و فیبر بالایی می باشد.

شیر نارگیل با مخلوط کردن گوشت نارگیل خرد شده با آب در مخلوط کن به دست می آید. کرم نارگیل همان شیر نارگیل است که آب به آن اضافه نشده باشد.

شکر نارگیل از شیره نارگیل به دست می آید. شیره نارگیل مایعی با طعم شیرین می باشد که از زمان جوانه زدن گل تا بزرگ شدن نارگیل ها از آن استخراج می شود. شکر نارگیل یک ماده غذایی کم گلیسمی محسوب می شود که برای دیابتی ها مفید و جایگزین خوبی برای شیرین کننده های دیگر است.

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن

 

خواص نارگیل، آب و شیر نارگیل و کاربردهای آن
*****

مضرات و عوارض احتمالی مصرف نارگیل

– خوردن نارگيل برای افراد سرد مزاج و سالمندان بسیار مفید است.

– خوردن نارگیل فاسد و کپک زده برای بدن مضر بوده و ایجاد استفراغ می کند.

– نارگيل به دليل داشتن چربي زياد و مواد مغذی، چاق كننده است.

– اين ميوه به دليل گرم بودن ممكن است در گرم مزاجان مشكلاتي ايجاد كند. لذا اين گونه افراد بايد آن را با ميوه‌هاي ترش، ليمو و يا هندوانه بخورند.

– نارگيل دير هضم است، بنابراين کساني که دچار ناراحتي هاي گوارشي هستند، بايد هنگام مصرف آن مراقب باشند.

– با اين که روغن نارگيل يک روغن گياهي است، اما داراي مقدار زيادي چربي اشباع نشده مي باشد. به همين دليل افراد دچار چربي خون بالا و بيماران قلبي نبايد از روغن نارگيل استفاده نمايند.

 

5/5 ( 1 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *