خواص لوبیا چیتی و فواید آن در درمان و سلامتی

خواص لوبیا چیتی و فواید آن در درمان و سلامتی

در این مطلب با لوبیا چیتی و خواص آن آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.

 

لوبیا چیتی

از دسته حبوبات، گیاهی است یک ساله که دانه های آن قلوه ای شکل است. رنگ این لوبیا قهوه ای بوده، رنگ قرمز در آن پراکنده می باشد. برگ های این گیاه پهن، برگ و نوک تیز بوده، گل های آن سفید مایل به زرد و میوه آن باریک و غلاف مانند بوده، دانه های لوبیا در آن قرار دارد.

 

ارزش غذایی و خواص لوبیا چیتی

لوبیا چیتی سرشار از عناصر غذایی و ویتامین های مفید موجود برای بدن است. عناصر معدنی موجود در این نوع لوبیا شامل منگنز، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و مس است. از دیگر مواد مؤثر و ترکیبات مفید موجود در این نوع لوبیا میتوان به فولات، تریپتوفان، فیتیک اسید، فیبر غذایی و ویتامین K اشاره کرد.

خواص لوبیا چیتی و فواید آن در درمان و سلامتی

خواص لوبیا چیتی و فواید درمانی آن

لوبیا چیتی نسبت به سایر لوبیاها مصرف بیشتری داشته، از طعم و مزه خوشایندتری برخوردار است. برخی از مهمترین خواص و فواید مصرف این نوع لوبیا شامل موارد زیر می باشد:

۱- لوبیا چیتی نسبت به سایر لوبیاها از میزان فیبر بالاتری برخوردار بوده، بنابراین برای درمان یبوست بسیار مفید و موثر است.

۲- مصرف لوبیا چیتی برای درمان کم خونی مفید می باشد. مانند سایر انواع لوبیا، میزان بالای مس، آهن، اسید فولیک و ویتامین های گروه ب موجود در لوبیا چیتی آن را به غذایی مفید برای زنان باردار و کودکان در حال رشد تبدیل کرده است.

۳- مصرف لوبیا چیتی باعث ثابت ماندن سطح قند خون شده و در عین حال انرژی مورد نیاز بدن را تأمین می کند. از همین رو مصرف آن برای بیماران دیابتی مفید می باشد.

۴- میزان پتاسیم موجود در لوبیا چیتی بالا و میزان سدیم آن بسیار پایین است. از این رو یکی از خواص لوبیا چیتی، کمک به تنظیم و حفظ تعادل فشار خون است.

۵- مصرف لوبیا چیتی برای جلوگیری از ریزش مو و درمان آن مفید است. با توجه به اینکه یکی از دلایل اصلی ریزش مو، کمبود پتاسیم موجود در بدن است، بالا بودن محتوای پتاسیم موجود در این نوع لوبیا به پیشگیری از ریزش مو کمک می کند. ضمن اینکه به دلیل دارا بودن عناصر غذایی و ویتامین های مفید، غذایی کامل برای حفظ سلامت پوست و مو است.

۶- از دیگر خواص لوبیا چیتی تقویت حافظه و افزایش قوای فکری است. منیزیم موجود در این لوبیا باعث شده که مصرف آن به بهبود حافظه بیماران آلزایمری کمک کند. همچنین تحقیقات نشان داده مصرف لوبیا قدرت یادگیری دانش آموزان را افزایش می دهد.

خواص لوبیا چیتی و فواید آن در درمان و سلامتی

 

مضرات لوبیا چیتی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

– لوبیا چیتی مانند انواع دیگر لوبیا بسیار نفاخ بوده و دیر هضم است. از این رو لازم است برای از بین بردن نفخ آن، به مدت ۱۲ ساعت در آب خیسانده شود.
– زیاده روی در مصرف لوبیا چیتی باعث دیدن خواب های پریشان می شود.
– به طور کلی مصرف انواع لوبیا به دلیل میزان بالای پورین موجود در آن، برای بیماران مبتلا به نقرس مضر بوده و افراد مبتلا بایستی در مصرف آن احتیاط کنند.

0/5 ( 0 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *