
در این مطلب با ما همراه باشید تا با مهمترین خواص عناب برای سلامتی بدن و طریقه مصرف آن بیشتر آشنا شوید.
عناب چیست؟
درخت عناب کوچک بوده و تا ارتفاع ۱۲ متری رشد می کند. برگ های آن سبز درخشان هستند و میوه ی آن مانند یک زیتون کوچک است که هسته ای بزرگ در وسط آن قرار دارد. میوه تازه عناب دارای پوستی صاف به رنگ سبز مایل به زرد یا زرد و قرمز می باشد که پس از خشک شدن، چروکیده شده و به رنگ قرمز تیره در می آید.
عناب تازه بافتی نرم و طعمی شیرین مانند سیب دارد اما عناب خشک دارای طعمی شبیه به خرما می باشد.
طبیعت و مزاج عناب معتدل و مرطوب می باشد.
مواد تشکیل دهنده عناب
عناب سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، نیاسین، ویتامین B6، ویتامین C، مس، منگنز، آهن، فسفر، کلسیم، پتاسیم، روی و فیبر است.
عناب به نام های خرمای چینی، خرمای کره ای، خرمای هندی و خرمای قرمز هم شناخته می شود. بیش از ۴،۰۰۰ سال پیش در چین کشت می شده است. اعتقاد بر این است که ۴۰۰ نوع عناب در جهان یافت می شود.
طریقه مصرف عناب
میوه ی تازه ی عناب را به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع کیک، شیرینی، دسر، مربا و مارمالاد استفاده می کنند.
از عناب خشک برای تهیه شربت و دمنوش عناب استفاده می شود.
در اردن، لبنان و دیگر کشور های خاورمیانه، میوه عناب تازه و خشک به عنوان یک میان وعده یا همراه با یک دسر بعد از غذا مصرف می شود.
عناب دودی که به نام عناب سیاه هم شناخته می شود یکی از میان وعده های خوشمزه در ویتنام محسوب می شود.
در کشور هند از میوه عناب برای تهیه ترشی استفاده می کنند.
خواص عناب و فواید دارویی و درمانی آن برای سلامتی
۱٫ خواص عناب به عنوان ضد سرطان
عناب به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فلاونوئیدهایی که دارد به عنوان یک ماده ی غذایی ضد سرطان شناخته می شود.
آب استخراج شده از میوه عناب به مهار سلول های سرطانی کمک می کند. نتایج مطالعات نشان می دهد عصاره عناب خشک خواص ضد سرطانی داشته و باعث مرگ سلول های سرطانی به ویژه لوسمی در انسان خواهد شد.
۲٫ خواص عناب برای معده و دستگاه گوارش
میوه عناب تازه و خشک در طب سنتی برای بهبود هضم غذا استفاده می شود. مصرف روزانه عناب به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و احتمال تجمع سموم در روده ها را کاهش می دهد.
در مطالعاتی که بر روی موش ها انجام شده مشخص شده که عناب احتمال ابتلا به زخم معده را کاهش می دهد.
۳٫ خواص عناب برای درمان یبوست
عناب درمان طبیعی یبوست محسوب می شود. میوه عناب باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست مزمن کمک می کند.
۴٫ خواص عناب برای درمان استرس و افسردگی
در طب سنتی از میوه عناب به عنوان یک آرام بخش طبیعی برای درمان استرس، اضطراب و افسردگی استفاده می شود. عصاره هسته عناب در دوز پایین دارای خواص ضد اضطراب و در دوز بالا دارای خواص آرام بخش طبیعی است.
۵٫ خواص عناب برای درمان بی خوابی
در طب سنتی چینی از میوه و هسته عناب برای درمان بی خوابی استفاده می شود. مقادیر بالای فلاونوئید ها، پلی ساکارید ها و ساپونین موجود در عناب و هسته ی آن به عنوان آرام بخش طبیعی عمل کرده و باعث درمان بی خوابی شبانه می شود.
نوشیدن یک فنجان دمنوش عناب قبل از خواب می تواند باعث آرامش اعصاب و درمان طبیعی بی خوابی شود.
۶٫ خواص عناب برای تقویت سیستم ایمنی بدن
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در عناب به کاهش رادیکال های آزاد و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین خطر ابتلا به بیماری های مزمن، سرماخوردگی و بیماری های عفونی را کاهش می دهد. فلاونوئید های موجود در عناب دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی قوی هستند و خطر ابتلا به عفونت به ویژه در کودکان را کاهش می دهند.
هزاران سال است که در طب سنتی از دمنوش عناب برای درمان گلودرد استفاده می شود.
۷٫ خواص عناب برای چربی خون و قلب
برخی تحقیقات اولیه نشان داده که عناب خطر رسوب چربی در رگ های خونی را کاهش داده و با کاهش چربی خون، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را نیز کاهش می دهد.
۸٫ خواص عناب برای کاهش فشار خون
مقادیر بالای پتاسیم موجود در عناب به بهبود عملکرد رگ های خونی کمک کرده، باعث کاهش فشار خون بالا می شود. به این ترتیب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
۹٫ خواص عناب در درمان کم خونی
عناب برای درمان کم خونی و بهبود گردش خون در بدن مفید است. میوه عناب حاوی مقادیر قابل توجهی آهن و فسفر است که باعث افزایش تولید گلبول های قرمز و بهبود گردش خون در بدن می شود.
۱۰٫ عناب یک ضد التهاب گیاهی
گفته می شود که استفاده موضعی از عصاره میوه عناب به عنوان یک ضد التهاب قوی عمل کرده و باعث کاهش درد عضلات و مفاصل خواهد شد.
۱۱٫ خواص عناب برای پیشگیری از پوکی استخوان
کلسیم و فسفر موجود در عناب به تقویت و بهبود عملکرد استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
۱۲٫ خواص عناب در لاغری و کاهش وزن
عناب یکی از میوه های کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبر و پروتئینی که دارد باعث کاهش اشتها شده، با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
۱۳٫ سم زدایی خون
عناب به سم زدایی خون کمک کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.
۱۴٫ خواص عناب برای بهبود عملکرد مغز
عناب می تواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند. این میوه شگفت انگیز باعث مهار فعالیت انتقال دهنده های عصبی ای که موجب آسیب مغزی در افراد مبتلا به سکته مغزی، تشنج یا بیماری پارکینسون می شود، خواهد شد.
۱۵٫ خواص عناب برای درمان تشنج
عصاره عناب به درمان تشنج کمک کرده و آسیب های مغزی ناشی از آن را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.
۱۶٫ خواص عناب برای درمان کیست تخمدان
تحقیقات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان می دهد که شیلانوم (یک محصول گیاهی تهیه شده از عناب) برای درمان کیست تخمدان مفید است.
۱۷٫ خواص عناب برای جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در عناب به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
عناب به دلیل خواص ضد التهاب قوی که دارد به درمان خارش ناشی از اگرما کمک می کند. همچنین باعث پیشگیری و درمان آکنه و جوش صورت می شود.
۱۸٫ تقویت و افزایش رشد مو
استفاده از روغن عناب به تقویت فولیکول ها و افزایش رشد موی سر کمک می کند.
عوارض و مضرات عناب
زیاده روی در مصرف عناب می تواند در موارد نادری باعث خواب آلودگی، اسهال، کاهش اشتها، ضعف و ناراحتی شود.
متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف عناب اجتناب کنند.
میوه عناب ممکن است قند خون خود را پایین بیاورد، بنابراین توصیه می شود که اگر دیابت دارید در مصرف عناب احتیاط کرده و هر بار پس از مصرف قند خون خود را کنترل کنید.
سایت شما عالی هستش
امیدوارم موفق باشید…