خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

در این مطلب با خواص خرفه و کاربردها و مصارف آن آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.

 

آشنایی با گیاه خرفه

خرفه یک گیاه علفی یک ساله ی آبدار با طعمی ترش است. تمام بخش های گیاه شامل برگ ها، ساقه ها، گل ها و دانه ها خوراکی هستند. ساقه های آن خوابیده، كمی قرمز و برگ های دایره ای گوشتی دارد كه دور گل های كوچک زرد رنگ آن ظاهر می شوند. نوع پرورشی آن دارای برگ هایی ضخیم، گوشتی و سرخ رنگ است كه بلندی آن به ۴۰ ـ ۱۰ سانتی متر می رسد. برگ های آن گوشتی، كلفت با كرک های كوتاه، تخم آن سیاه و كوچک است. این گیاه طعم ترش و نمکی دارد و شبیه اسفناج و آب‌تره است.

نوع وحشی آن معمولاً در مناطق معتدل دنیا و در نواحی سایه دار مرطوب در مزارع و بوستان ها و حاشیه دریاچه ها می روید. و نوع پرورشی آن بیشتر در نواحی مدیترانه ای کشت می شود. این گیاه به صورت گسترده در اروپا، آسیا، خاور میانه و آفریقا مصرف می شود.

 

خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

 

ترکیبات تشکیل دهنده خرفه

خرفه حاوی مقدار بسیار بالایی از اسید چرب امگا ۳، مقدار قابل توجهی فیبر، ویتامین های B1 ،B2 ،B3، C و A، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم، کلسیم و مس، فولات و فسفر است.

 

روش مصرف و استفاده از خرفه

کاشت و مصرف این سبزی ساده است. شما می‌توانید گیاه خرفه را مانند سبزی خوردن میل کنید. این سبزی در کنار شاهی و اسفناج خوش طعم است. می‌توان این سبزی را به سالاد، سوپ، خورشت‌ها و کوکو اضافه کرد.

می‌توان خرفه را به خوراک‌های گوشت اضافه کرد تا طعم بهتری به گوشت بدهد. همچنین می‌توان خرفه را به خمیر اضافه کرد و نان‌های خوشمزه‌ای پخت.

خرفه به دلیل داشتن موسیلاژ بافت ژلاتینی ایجاد می‌کند. بنابراین اگر این سبزی را به ترکیب غذاهای حاوی خامه یا پنیر اضافه می‌کنید در افزودن این مواد زیاده روی نکنید.
علاوه‌ بر کاربردهای خرفه در پخت‌‌وپز، از خرفه در طب سنتی چین و هندوستان برای درمان برخی بیماری‌ها استفاده می‌شده است.

 

خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

 

خواص خرفه و کاربردهای درمانی آن

۱-  بهبود سلامت قلب

تحقیقات نشان می دهند که مقدار بسیار بالای اسید چرب امگا ۳ موجود در خرفه به کاهش مقدار کلسترول بد در بدن کمک می کند. این موضوع به افزایش تعادل سالم تر کلسترول در عروق خونی بدن منجر می شود.
مصرف خوراکی هایی که مقدار زیادی امگا ۳ دارند ریسک بیماری های قلبی عروقی و همچنین تصلب شرائین به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش می دهند. در نتیجه ریسک حمله و سکته های قلبی نیز کاهش می یابد.

۲- خواص خرفه برای کاهش وزن

خرفه کالری کمی دارد و در عین حال سرشار از مواد مغذی و فیبر است. این بدان معناست که افراد بعد از مصرف خرفه احساس سیری می کنند بدون اینکه کالری زیادی دریافت کرده باشند؛ به این ترتیب به فرآیند کاهش وزن کمک می کند.

۳- گیاه خرفه برای افزایش رشد کودک

مطالعات نشان داده اند که مقدار بالای اسید چرب امگا ۳ در رژیم غذایی کودکان، علائم اختلال و رشد مانند اوتیسم و بیش فعالی را کاهش می دهد.

۴- خواص خرفه برای درمان بیماری های گوارشی

در طب سنتی چینی از خرفه برای درمان اسهال و خونریزی دستگاه گوارش گرفته تا بواسیر و اسهال خونی استفاده می شده است. این فواید عمدتاً در ترکیبات ارگانیک خرفه وجود دارد که شامل دوپامین، مالیک اسید، سیتریک اسید، آلانین، گلوکز و دیگر مواد می شوند.

۵- گیاه خرفه یک مراقبت کننده از پوست

خرفه به درمان گستره ی وسیعی از بیماری های پوستی کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که برگ های خرفه حاوی مقدار زیادی ویتامین A است. این ویتامین، در ترکیب با نوشیدنی های دیگر می تواند به کاهش التهاب کمک کند. زمانی که خرفه به صورت خوراکی مصرف می شود می تواند به بهبود پوست، کاهش چین و چروک و تحریک برای التیام سلول های پوستی جهت از بین بردن جای زخم ها و لکه های آن کمک کند.

 

خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

 

۶- خواص ضد سرطانی خرفه

روغن دانه خرفه خواص آنتی اکسیدانی دارد که می تواند شدت فعالیت اکسایشی را کاهش دهد. آزمایش ها بر روی سلول های سرطانی نشان داد روغن دانه خرفه رشد سلول های سرطانی را مهار می کند.

۷- خرفه برای بهبود بینایی

ویتامین آ و بتا کاروتن موجود در خرفه در بهبود سلامت چشم و بینایی مؤثر هستند. این دو می توانند با نابود کردن رادیکال های آزاد به جلوگیری از انحطاط رنگدانه های چشم و آب مروارید کمک کنند.

۸- گیاه خرفه برای استحکام استخوان ها

مواد معدنی موجود در خرفه، آن را به یک انتخاب سالم برای کاهش پوکی استخوان تبدیل کرده است. کلسیم، منیزیم، آهن و منگنز  عناصری هستند که برای گسترش بافت استخوانی و تسریع فرآیند التیام استخوان ها الزامی هستند. خرفه که حاوی این مواد مغذی مهم برای سلامتی استخوان است، مصرف آن ممکن است مانع از پوکی استخوان نیز گردد.

۹- خواص خرفه برای بهبود گردش خون

محتوای بالای آهن و مس در خرفه به معنای آن است که این محتوا می تواند به تحریک تولید گلبول های قرمز خون کمک کند. این مواد معدنی برای افزایش گردش به وسیله تحویل اکسیژن به قسمت های ضروری بدن، ضروری می باشند. همچنین این مواد معدنی سرعت التیام سلول ها و اندام ها را تسریع می کنند.

۱۰- دانه های خرفه برای خونریزی غیر عادی در زنان و کاهش ترشحات

مطالعات نشان می دهد دانه های خرفه در کاهش مدت و مقدار خونریزی در زنان مؤثر است.

علائم ترشحات واژن نیز در طولانی مدت بسیار ناراحت کننده است. می توانید از گیاه خرفه برای درمان استفاده کنید. برگ های خرفه را له کنید؛ با فشردن آن آب خرفه بدست می آید. آب آن را با سفیده تخم مرغ جوشانده و به صورت گرم میل کنید.

۱۱- گیاه خرفه برای آسم

عصاره خرفه بهبود را در عملکرد تنفسی مانند تئوفیلین نشان می دهد.

 

خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

 

۱۲- خواص خرفه برای جلوگیری از سردردهای میگرنی

ویتامین B2 موجود در خرفه در ارتباط با سردردهای میگرنی یک گزینه اثبات شده است. پزشکان به طور معمول ریبوفلاوین را در دوزهای بالای ۴۰۰ میلی گرم تجویز می کنند. به ویژه به عنوان یک درمان مسکن برای سردردها و برای افرادی که به صورت مداوم سردردها ی میگرنی را تجربه می کنند.
مطالعات نشان می دهد که تغذیه شدن با خوراکی های سرشار از ویتامین B2 به عنوان یک درمان طبیعی بوده و برای کاهش تکرار میگرن استفاده می شود، همچنین باعث کاهش علائم و درد حین میگرن و البته کاهش مدت آن می شود.

۱۳- خواص خرفه برای بهبود عملکرد غده تیروئید

خرفه حاوی مس است که نقش مهمی در عملکرد مناسب غده تیروئید بازی می کند. گرچه مقدار زیاد مس منجر به سوء عملکرد تیروئید می شود. بنابراین شما نیاز به یک سطح بسیار متعادل مس در خون یا در هر فعالیت هورمونی دارید و در غیر این صورت علائم کم کاری یا پر کاری تیروئید افزایش خواهند یافت.

۱۴- تسکین درد آپاندیس

یکی از فواید عمده خرفه درمان آپاندیس است. این روش برای کسانی مهم است که می خواهند آپاندیس را بدون جراحی درمان کنند. این روش، بسیار آسان است یه نحوی که خود می توانید آن را انجام دهید. ابتدا مقداری برگ های خرفه آماده کنید. آنها را مخلوط کرده و فشار دهید تا جایی که آب آن دربیاید. مقداری آب معدنی، شکر و عسل را با آب برگ های خرفه مخلوط کنید. محلول به دست آمده را روزی سه بار بنوشید. سپس درد ناشی از آپاندیس تسکین می یابد.

۱۵- خواص خرفه برای درمان هپاتیت

فایده بعدی برگ های خرفه درمان هپاتیت است. هپاتیت یک بیماری کشنده است. می توان هپاتیت را با برگ های خرفه درمان کرد. چرا که برگ های خرفه برای بهبود عملکرد کبد بسیار خوب است.مقداری برگ خرفه را با آب بجوشانید و هر روز آن به صورت سرد مصرف کنید تا جایی که احساس بهتری کنید و رنگ پوستتان تغییر کند.

۱۶- گیاه خرفه ضد تب است

برگ های خرفه می تواند اولین کمک برای درمان تب باشد. آب بدست آمده از جوشانده شدن برگ های خرفه را بنوشید، این آب به تسکین تب کمک خواهد کرد.

۱۷- خواص خرفه برای درمان ادرار خونی

وجود خون در ادرار مشکل خطرناکی برای سلامتی است که نیاز به درمان سریع دارد. برگ های خرفه حاوی محتوای ضد عفونی کننده است که این مشکل را حل خواهد کرد. آب به دست آمده از جوشاندن برگ های خرفه را بنوشید.

 

خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

 

۱۸- برگ های خرفه برای کاهش فشار خون

برگ های خرفه می تواند فشار خون را کاهش دهد. به همین علت مصرف خرفه به افراد دارای فشار خون بالا توصیه می شود.

۱۹- برگ های خرفه برای سلامتی دهان و استخوان:

سلامتی استخوان و دندان با استحکام آن اندازه گیری می شود. استحکام این دو اندام می تواند با مصرف برگ های خرفه تثبیت و حفظ شود.  صرفاً به نوشیدن آب برگ های خرفه نیاز دارید.

 

خواصی مختصر و مفید از برگ های گیاه خرفه

– برگ های خرفه ماده ای تولید می کند که زخم ها را لطیف و درمان می کند و التهاب پوست و غشای سلول ها را کاهش می دهد.
– برگ های خرفه همچنین قابلیت لخته سازی خون را افزایش می دهد.
– خوراکی حاوی مقدار منیزیم و پتاسیم نشان داده اند که اثرات ضد افسردگی نیز دارند.
– جویدن برگ های خرفه می تواند منجر به توقف خونریزی لثه و دهان شود.
– دانه های خرفه خاصیت ضد انگل دارند. مصرف آن به صورت عصاره، انگل های دستگاه گوارش را از بین می برد.

 

خواص تخم خرفه

– از خواص تخم خرفه می توان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و برطرف کننده تشنگی اشاره کرد.
– تخم خرفه ضد کرم کدو است.
– تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن است.

 

خواص خرفه، کاربردها و مصارف دارویی آن

 

کاربردهای موضعی خرفه

برگ های خرفه سرشار از شیره است که می توان آن را بر روی پوست به منظور التیام التهاب، نیش حشرات، سوختگی و دیگر زخم ها به کار برد. همچنین می توان از این شیره برای سایر مشکلات پوستی مانند تورم و اگزما نیز بهره برد.
این گیاه حاوی آنتی اکسیدان های بسیار با ارزشی مانند کاروتنوئید است که در ماسک های پاک کننده صورت و تازه سازی و محکم کردن پوست کاربرد دارد. علاوه بر آن، برگ های تازه می توانند به صورت ضماد برای سردرد، چشم درد و نقرس استفاده شوند.

 

عوارض و موارد منع مصرف خرفه

خرفه حاوی اگزالیک اسید است، ماده طبیعی که در بعضی سبزیجات نیز وجود دارد. این اسید ممکن است به صورت ذرات اگزالات در دستگاه دفع ادرار افراد، کریستالی شود.
توصیه می شود زنان باردار از مصرف خرفه پرهیز کنند. خرفه به عنوان خوراکی قاعدگی آور، تداخلات رحمی را تشدید کرده و ممکن است باعث سقط جنین شود.

0/5 ( 0 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *