حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

در این مطلب به بررسی خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن می پردازیم؛ با ما همراه باشید.

 

آشنایی با درخت انبه:

درخت انبه بلند و ارتفاع آن ممکن است به ۳۵ تا ۴۰ متر نیز برسد. قطر قسمت شاخ و برگ دار آن نیز می تواند به ۱۰ متر برسد. این درخت عمر طولانی دارد. انبه دارای ریشه های طویلی بوده و درختانی که از بذر حاصل می شوند، عمر طولانی تری نسبت به درختان پیوند زده شده دارند.

برگ های درخت انبه در ابتدا و پس از جوانه زدن به رنگ نارنجی و مایل به صورتی است. با گذشت زمان به رنگ قرمز تیره، و سپس سبز تیره در می آید. شکوفه های انبه کوچک و سفید رنگ بوده و به صورت خوشه هستند. هر شکوفه ۵ گلبرگ، ۵ کاسبرگ و ۵ پرچم دارد.

رسیدن میوه ها حدود ۳ تا ۶ ماه طول می کشد. رنگ و اندازه ی انبه های رسیده با توجه به محیط و نور متغیر است. میوه ی رسیده می تواند زرد، نارنجی، قرمز یا سبز باشد. به هنگام رسیدن میوه‌ها بوی شیره ی ملایمی می دهند و با فشار ملایمی فرو می روند. در وسط میوه هسته ی درشتی قرار دارد که با توجه به نوع درخت می تواند صاف یا دارای رشته و فیبرهایی در گوشت میوه باشد. قسمت داخلی میوه به رنگ زرد تیره و شیرین است. طعم انبه ها با توجه به گونه شان بسیار متفاوت است. علاوه بر آن با توجه به نوع میوه یا این که بیش از حد رسیده باشد، گوشت آن می تواند صاف یا رشته رشته ای باشد.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

موقعیت جغرافیایی

انبه بومی شبه جزیره ی هند، پاکستان، بنگلادش و آسیای جنوب شرقی است. این درخت امروزه در بسیاری از کشورهای گرمسیری پرورش داده شده و به سراسر دنیا صادر می شود.

 

موارد مصرف انبه

میوه ی انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آبمیوه گیری، به عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و عطر کاربرد دارد. برگ های درخت انبه نیز در وسایل زینتی مورد استفاده قرار می گیرد.

ضماد برگ درخت انبه، پوست سر و مو را تقویت می کند و خاصیت رنگ دهی (مشکی) نیز دارد.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

مواد تشکیل دهنده انبه

انبه حاوی ویتامین A، ویتامین C، E، K، تیامین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، و مواد معدنی از جمله آهن، پتاسیم، کلسیم، فسفر، سدیم، روی، مس و سلنیوم می باشد. همچنین حاوی مقادیری پروتئین، فیبر و کربوهیدرات می باشد.

 

 

خواص انبه و فواید آن برای سلامتی

 

۱- خواص انبه برای درمان کلسترول

انبه منبع غنی از پتاسیم و فیبر بوده که می تواند سطح کلسترول خون را به میزان چشم گیری کاهش دهد. برای کاهش کلسترول خون انبه را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید. این رژیم را برای سه هفته ادامه دهید و نتایج مطلوب آن را مشاهد نمایید .

۲- تنظیم قند خون

همانطور که افزایش قند خون در بدن باعث بروز مشکلاتی می شود و سلامتی را به خطر می اندازد، افت قند خون نیز می تواند اثرات منفی برای بدن به دنبال داشته باشد. یکی از مهم ترین خواص انبه کنترل انسولین در بدن می باشد که برای افزایش و کاهش قند خون در بدن مفید است و باعث تنظیم و کنترل آن می شود.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

۳- خواص انبه برای درمان کم خونی

انبه می تواند برای خانم هایی که در دوران بارداری و یا قاعدگی های نامنظم دچار کم خونی شده اند مفید باشد. انبه حاوی مقادیر زیادی ویتامین c و آهن می باشد که این دو عناصر اساسی برای درمان کم خونی هستند.

آهن موجود در انبه از عوامل اصلی در خون سازی می باشد و ویتامین C آن می تواند جذب آهن به بدن را سرعت ببخشد و مانع کم خونی در بدن شود. برای بهره مندی از خواص انبه لازم است چند تیکه از این میوه را شب قبل از شام میل نماید.

۴- کاهش وزن

یکی از روش های مؤثر لاغری رژیم غذایی مناسب می باشد. اگر شما نیز از اضافه وزن رنج می برید لازم است رژیم غذایی ای برای خود ترتیب دهید که غنی از فیبر باشد. فیبر خوراکی یکی از مؤثر ترین مواردی است که می تواند منجر به کم شدن وزن شود و فرایند چربی سوزی را افزایش دهد. انبه به دلیل اینکه سرشار از فیبر است می تواند به کاهش وزن کمک کند.

۵- خواص انبه برای حل مشکلات گوارشی

بیماری های گوارشی یکی از بیماری های شایع است که افراد زیادی از آن رنج می برند. اگر دچار ناراحتی های معده همچون اسید معده و یا زخم معده هستید لازم است از میوه هایی با ارزش غذایی بالا همچون انبه استفاده نماید. مصرف انبه به دلیل وجود فیبر خوراکی برای معده و دستگاه گوارش بسیار مؤثر خواهد بود.

فیبر ماده ای است که می تواند مانع اشتهای کاذب شده و فعالیت معده را نرمال می سازد. رژیم غذایی فیبر دار برای بیماران گوارشی مفید است و به درمان سرعت می بخشد.

۶- تقویت قوای جنسی

یکی از مهم ترین خواص انبه تقویت قوای جنسی است. این میوه تابستانی منبع غنی از ویتامین های مفید نظیر ویتامین E می باشد که می تواند باعث افزایش میل جنسی شود.

خانم ها و آقایانی که دچار ضعف جنسی هستند می توانند در طول روز از نوشیدنی ها انبه استفاده نماید و بعد از مدت کوتاهی اثرگذاری آن را روی بدن خود مشاهده نماید.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

۷- خواص انبه برای درمان بیماری های چشم

بیماری هایی همچون شب کوری، التهابات چشم و یا خستگی چشم را می توانید با انبه درمان کنید. انبه به دلیل دارا بودن ویتامین A می تواند اثرات معجزه  آسایی را برای چشم ها داشته باشد. اگر زمان طولانی را صرف مطالعه می کنید لازم است روزانه یک لیوان آب انبه میل کنید تا خستگی چشم های شما برطرف شود و از ضعیف شدن و کاهش بینایی جلوگیری کند.

۸- تقویت سیستم ایمنی بدن

اگر سیستم ایمنی بدن قوی ای داشته باشید بدون شک از بیماری های زیادی در امان خواهید بود و اگر دچار یک بیماری شوید سریع تر درمان خواهید شد. اگر دچار ضعف ایمنی بدن هستید لازم است انبه را جز یکی از میوه های روزانه خود قرار دهید. این میوه به دلیل داشتن ویتامین ها و خواص آنتی اکسیدانی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

برای این کار کافیست شما به طور منظم در هفته از نوشیدنی انبه و یا میوه انبه استفاده کنید.

۹- خواص انبه برای پوست

یکی دیگر از خواص حیرت انگیز انبه خواص جوان کننده آن می باشد. انبه و پوست انبه دارای ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند برای پوست صورت و بدن مؤثر باشد.

اگر می خواهید پوستی زیبا و شفاف داشته باشید لازم است از ماسک انبه و یا پوست انبه استفاده کنید. این ماسک می تواند برای پوست شما همچون اکسیر جوانی عمل کند. و یا می توانید پوست آن را روی صورت خود گذاشته و از خواص ضد جوش آن بهره مند شوید.

۱۰- درمان سنگ کلیه

انبه با داشتن مقادیر بالای پتاسیم می تواند سنگ کلیه را درمان نماید.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

سایر خواص انبه

– انبه با داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می تواند در بهبود بیماری های همچون سرماخوردگی، عفونت سینه، گلودرد و سرفه کودکان مؤثر باشد.

– سلامت مو را بهبود می‌دهد.

– می‌تواند به درمان اسهال کمک کند.

– به مبارزه با گرمازدگی کمک می‌کند.

– باعث قلیایی شدن کل بدن می شود.

– ریز مغذی ها و الکترولیت های موجود در انبه برای کمک به درمان گرفتگی عضلات پس از تمرینات شدید بدنسازی و ریکاوری بدن مفید می باشند.

– خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد و از تصلب شرایین جلوگیری می‌کند.

– ویتامین C موجود در انبه به تشکیل کلاژن، که نقش مهمی در ساخت استخوان‌ها و بافت‌های همبند دارد کمک می‌کند.

– سرعت سوخت و ساز (متابولیسم) را افزایش می‌دهد.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

خواص آب انبه

– ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در آب انبه برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ها مفید می باشد.

– آب انبه باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود.

– باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

– آب انبه حاوی مقادیر بالایی آهن است که به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن و درمان آنمی کمک می کند.

– آب انبه مقادیر بالایی ویتامین A دارد و برای درمان بیماری هایی نظیر خشکی چشم و شب کوری مفید است.

– استفاده خوراکی و موضعی از آب انبه به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند. مقداری آب انبه را روی پوست خود بمالید و بگذارید ده دقیقه بماند. سپس با آب سرد خوب بشویید.

– آب انبه با بهبود سطح انسولین باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

– مخلوط آب انبه با آب گریپ فروت و آب آناناس برای درمان یبوست مفید است.

– آب انبه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

خواص هسته انبه

– روغن هسته انبه برای درمان شوره سر و ریزش مو مفید می باشد. روغن هسته انبه را با روغن خردل مخلوط کنید و آن را چند روز زیر نور خورشید قرار دهید. به مدت یک هفته این مخلوط را روی موهای خود بمالید.

– پودر مغز انبه خشک شده به عنوان خمیر دندان برای سفید شدن دندان ها استفاده می شود.

– پودر مغز هسته انبه به درمان اسهال کمک می کند.

– روغن هسته انبه برای کاهش کلسترول خون مفید است و به کاهش وزن و کاهش چربی شکم کمک می کند.

– روغن هسته انبه یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی پوست محسوب می شود. این روغن حاوی ماده ای است که مانع از خشک شدن پوست می شود.

– روغن هسته انبه را می توان برای نرم شدن لب ها و درمان خشکی لب استفاده کرد.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

خواص دمنوش برگ انبه

– برگ های انبه حاوی ماده ای است که برای درمان دیابت بسیار مفید است.

– برگ انبه باعث تقویت رگ ها شده و به کاهش فشار خون کمک می کند.

– دمنوش برگ های انبه یک روش طبیعی برای کاهش استرس و اضطراب می باشد.

– برگ انبه به درمان سنگ های کلیه و سنگ های صفراوی کمک می کند. روزانه مقداری پودر برگ انبه را در آب بریزید و میل کنید.

– دمنوش برگ انبه برای درمان سرماخوردگی، برونشیت و آسم مفید می باشد.

– برگ انبه برای درمان گوش درد مفید می باشد. یک قاشق چایخوری عصاره برگ انبه را کمی گرم کنید و در گوش ها بریزید.

– دمنوش برگ انبه برای درمان سکسکه مفید است.

 

خواص انبه و فواید دارویی و درمانی آن

 

عوارض جانبی و مضرات مصرف انبه

مصرف انبه در بعضی از افراد می تواند منجر به ایجاد حساسیت شود. حساسیت به انبه می تواند باعث خارش و تحریک شدید در گوشه‌ های دهان، لب‌ها و نوک زبان شود. در موارد شدید ممکن است باعث استفراغ، مشکلات تنفسی و اسهال شود. اگر دچار بیماری خاصی هستید بهتر است قبل از مصرف این میوه  با پزشک مشورت کنید.

 

 

 

admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما
تهران خیابان پیروزی، خیابان 21متری دهقان، خیابان نجف پور، پلاک83
77439684 021
atariyas83@gmail.com
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
X