
اترج یا ترنگ با نام های دیگری مانند بادرنگ نیز شناخته میشود. با ما همراه باشید تا با خواص آن آشنا شوید.
عرق گیاهی اترج دارای بوی بسیار مطبوعی است و از گلهای این گیاه دریافت میشود. این گیاه به دلیل مقادیر ویتامین ث موجود در آن دارای فواید درمانی و دارویی بسیاری است. همچنین از آن در آشپزی و تهیه مربا استفاده می شود.
طبع و طریقه مصرف اترج
مزاج عرق گیاهی اترج گرم میباشد و افراد باید در مصرف آن دقت کنند. معمولا برای حصول نتیجه از مصرف این عرق باید به صورت شربت، یک فنجان صبح و یک فنجان شب میل شود.
فواید دارویی و درمانی
اترج دارای فواید درمانی و دارویی بسیار زیادی است. از جمله خواص اترج میتوان به خواص ضد اسهال و ضد تهوع بودن آن و کمک به آن در رفع عطش و سکسکه اشاره کرد. تاثیر این عرق گیاهی بر مشکلات عضلات مانند رفع اسپاسم و گرفتگی قابل توجه است. مصرف عرق گیاه اترج برای تقویت عضلات قلب و تصفیه خون در افرادی که به ناپاکی خون مبتلا هستند و از حجامت امتناع میورزند میتواند مفید واقع شود.
خواص اترج
– عرق اترج ضد اسهال و تهوع بسیار قوی است.
– عطش و سکسکه را رفع می کند.
– اترج سرشار از ویتامین ث است.
– مصرف عرق اترج به عنوان نوشیدنی ضد درد و گرفتگی اسپاسم توصیه می شود.
– عرق اترج برای تقویت قلب مفید است.
– با عرق اترج سوءهاضمه خود را درمان کنید.
– عرق اترج تصفیه کننده خون است.
– عرق این گیاه برای طحال مفید است.
عوارض و مضرات
مصرف خودسرانه و زیاد از حد عرق اترج ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. بنابراین مصرف خودسرانه این عرق توصیه نمیشود. همچنین مصرف این عرق گیاهی در کودکان زیر یک سال ممنوع بوده و برای کودکان زیر پنج سال نیز با تجویز پزشک باید انجام گیرد. در مابقی سنین مصرف آن محدودیت خاصی ندارد. همچنین کسانی که دچار یبوست هستند نیز نباید این عرق را مصرف کنند.