
در این مطلب با خردل و خواص آن آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید:
خردل هم خانواده گل کلم بوده و تا کنون بیش از ۱۷ گونه آن در جهان شناسایی شده است. از تخم و برگ این گیاه به عنوان ادویه و چاشنی در تهیه غذاها استفاده می شود. همچنین برگ، تخم، ریشه و گل خردل نیز در طب سنتی برای درمان برخی بیماریها کاربرد دارد. این گیاه بیشتر در جنوب اروپا، آفریقای شمالی و آسیا یافت میشود. در ایران نیز در مناطقی مانند مسجد سلیمان رویش دارد. برگهای گیاه خردل مانند برگ ترب بوده و گلهای آن زرد رنگ و تقریبا به طول دو تا پنج سانتیمتر است و دانهها در قسمت پایین آن قرار دارند.
معرفی خردل و خواص خردل
دانههای گیاه خردل از حدود پنج هزار سال پیش مورد استفاده انسان قرار گرفتند و خواص فراوانی دارند.
دانههای خردل حاوی کالری پایین و ارزش تغذیهای بالا هستند و خواص آنتیباکتریال و ضد عفونیکننده فوقالعادهای دارند.
این دانهها در انواع مختلف شامل خردل سیاه، خردل سفید و خردل هندی قهوهای با پوست و یا به شکل پودر موجود هستند.
بنابر نظر کارشناسان تغذیه روغن خردل به دلیل گرمایی که تولید میکند برای پوست بسیار مفید است.
—————————————————–
خواص خردل
*****
——————————————————
دانه خردل سرشار از ریز مغذی موسوم به سلنیوم است که این ماده معدنی خواص ضد التهابی فوقالعادهای دارد. همچنین دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون کمک میکند.
دانههای خردل آرام بخشی مؤثر برای کاهش تعداد دفعات سردردهای میگرنی هستند.
دانههای خردل سرشار از کلسیم، منگنز، اسیدهای چرب امگا-۳، آهن، روی، پروتئین و فیبر خوراکی هستند. بهعلاوه برای افرادی که بد اشتها هستند، دانههای خردل میتوانند کمککننده باشند. برای رفع بداشتهایی توصیه میشود که مقداری دانه خردل سیاه را با شیر مخلوط کنید قبل از غذا آن را بنوشید.
دانههای خردل همچنین برای گوارش و هضم فوقالعاده سودمند هستند، چون سرعت متابولیسم را در بدن افزایش میدهند. این دانهها همچنین برای زنان یائسه که مشکل خواب دارند، مفید است.
آشنایی با ویژگی ها و خواص خردل
- طبع آن بسیار گرم و خشک است.
- جهت تسکین دردهای عصبی سیاتیک خردل سیاه را خیس نموده بصورت ضماد بگذارید.
- جهت تسکین کمردرد و درد پهلو از ضماد دانههای خردل سیاه استفاده شود.
- ضماد خردل سیاه برای بیماری نقرس و رماتیسم مفید میباشد.
- جهت درمان رماتیسم خردل را در وان ریخته و در آب آن استراحت کنید.
- جهت رفع یبوست یک قاشق غذاخوری دانه خردل سفید را چند روز در آب خیسانده سپس صبح ناشتا میل شود.
- جهت رفع بلغم و بوی بد دهان از خردل استفاده کنید.
- جهت درمان سکته، تمام بدن را با آب گرم که مخلوط خردل است بشویید.
- جهت درمان وزوز گوش پا را با خردل پاشویه کنید.
- خردل دفع کننده اخلاط از اعماق بدن است.
- برای تقویت ذهن و حافظه مفید میباشد.
———————————————————-
خواص خردل
*****
———————————————————-
- جهت درمان سردرد خردل را با عسل مخلوط کرده و بر پیشانی بمالید.
- برای بیدارکردن و به حال آوردن بیمار، در حال غش و صرع کمی از گرد خردل را و یا چند قطره از دمکرده آن را داخل بینی بیمار بچکانید.
- عطسهآور میباشد.
- جهت ورم زیر زبان، سنگینی و سستی آن دم کرده خردل را همراه عسل مخلوط نموده مزمزه و یا این که غرغره کنید.
- جهت تنگی نفس و سرفه خردل را با عسل مخلوط نموده میل کنید.
- جهت تقویت نیروی جنسی خردل را با عسل مخلوط نموده میل کنید.
- جهت رفع صرع خردل را با تخم چغندر جوشانده میل کنید.
- اگر جوشانده تخم خردل را در سوراخ لانه مار بریزند مار را از بین می برد.
- تخم خردل برای افراد با مزاج گرم مضر است باید با سرکه کاسنی میل شود.
- خردل جهت درمان سیاتیک مفید است.
- جهت درمان لکنت زبان مفید میباشد.
- جهت درمان انزال زودرس میل شود.
- برای درد طحال و کبد مفید میباشد.
- جهت درمان چرک گلو با جوشانده آن غرغره شود.
- جهت تسکین درد ضربخوردگی از ضماد برگ این گیاه استفاده می شود.
خواص خردل برای درمان آبریزش بینی
برای درمان آبریزش بینی از خردل استفاده کنید. روغن خردل یک ماده موثر برای درمان آبریزش بینی است که هیچگونه عوارضی ندارد . روغن خردل دارای خاصیت آنتی بیوتیکی، ضد ویروسی و آنتی هیستامینی می باشد که منجر به رفع آبریزش بینی خواهد شد . برای این کار باید مقداری روغن خردل را حرارت بدهید تا گرم شود. سپس با کمک قطره چکان، چند قطره از این روغن را داخل سوراخ های بینی بریزید تا مخاط مجاری بینی را تمیز بکند.
خواص خردل و درمان سرفه
خردل سرفه را درمان می کند و با عفونت مجرای تنفسی مقابله خواهد کرد. برای این کار کافیست پودر خردل سیاه را با آرد گندم و مقداری آب مخلوط کنید و هم بزنید تا به صورت خمیر در بیاید. خمیر را روی یک حوله پخش کنید و حوله را تا کنید. روی گلو و سینهتان وازلین بزنید و سپس مرهم را روی آن قرار دهید. کسانی که واریس دارند این مرهم را استفاده نکنند.
خواص خردل و افزایش چربی سوزی
طبق بررسی های بدست امده ریختن ۲۰ گرم خردل در وعده غذایی حدود ۲۰ درصد سوختن چربی را در بدن شما تشدید خواهد کرد.
خواص خردل در درمان گرفتگی عضلات پا
گرفتگی عضلات پا برای اکثر افراد اتفاق میافتد. پاها معمولا بعد از یک تمرین شدید ناگهان دچار گرفتگی میشوند. می توانید برای جلوگیری از گرفتگی عضلات پا، از این درمان کاملا طبیعی استفاده کنید.
خردل زرد یک درمان موثر برای گرفتگی عضلات میباشد. این ادویهی محبوب بسیار موثر بوده و گرفتگی عضلات را در عرض چند دقیقه برطرف خواهد کرد. خردل زرد حاوی اسید استیک است. ترکیبی که باعث تولید استیل کولین در بدن میشود. استیل کولین، یک نوع انتقال دهندهی عصبی است که به عضلات علامت میدهد تا کار کنند. استیل کولین، درد و سوزش ناشی از گرفتگی عضلات پا را نیز تسکین میدهد.
فواید خردل برای تسکین دردهای روماتیسمی
زمانی که کمردرد دارید یا از دردهای روماتیسمی رنج میبرید، خردل یک مسکن و گرم کنندهی خوب برای مفاصل است. اگر می خواهید از خواص خردل برای تسکین دردهای روماتیسمی بهره بگیرید، روی یک قاشق چایخوری خردل آسیاب شده یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید دم بکشد. یک دستمال را به این دم کرده آغشته کرده و روی نقاط دردناک قرار دهید. مرهم را روی یک حوله یا پارچه پخش و آن را لوله کنید. اول روی پوستتان وازلین بمالید و سپس مرهم را روی آن بگذارید. نباید مرهم خردل زیاد روی پوست بماند زیرا ممکن است پوستتان را دچار التهاب بکند. توجه داشته باشید این مرهم برای افرادی که از واریس رنج میبرند مورد منع استفاده دارد.
خواص خردل برای درمان بی اشتهایی
جوشاندهی خردل میتواند برای بی اشتهایی و احساس سنگینی مفید باشد. در واقع خردل با افزایش ترشحات معده به هضم بهتر غذا کمک میکند.
مضرات خردل ( موارد منع مصرف و توصیه های پزشکی)
- برگ خردل سبز اگر قبل از گل دادن گیاه برداشت شود، تقریبا فاقد ماده سمی ایزوتیوسیانات میباشد ولی چنانچه برداشت برگ ها به موقع انجام نگیرد، بایستی از زیاده روی در مصرف این نوع خردل خودداری نمود.
- مقدار ماده اگزالات موجود در برگ های گیاه خردل نسبتا بالا است، از این رو مصرف آن برای افراد دارای سابقه سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا بایستی با احتیاط همراه باشد.
- خردل حاوی مواد گواترزا بوده، لذا افراد مستعد بایستی از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند. مگر اینکه میزان ید کافی از سایر منابع غذایی دریافت نمایند.
- به طورکلی لازم به ذکر است با وجود فراوان بودن خواص خردل، مصرف آن برای کودکان زیر ۶ سال، زنان باردار و شیرده، بیماران دارای ناراحتیهای گوارشی و یا التهاب کلیوی توصیه نمی شود.