آشنایی با خواص گیاه فلوس و فواید آن

 

در این مطلب به بررسی خواص گیاه فلوس و فواید و کاربردهای آن می پردازیم؛ با ما همراه باشید…

آشنایی با گیاه فلوس:

فلوس درختی به ارتفاع ۱۰-۱۵ متر است که به حالت خودرو در بستر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا، هند و جنوب می‌روید و در بعضی نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است.

میوه فلوس یه طول ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و به قطر ۳-۲ سانتیمتر است. اگر فلوس درقسمت طول آن شکافته شود تیغه‌های متعدد در آن دیده می‌شود که فلوس را به خانه‌های متعدد گاهی تا ۱۰۰ خانه تقسیم می‌کند.

 

در داخل این خانه‌ها مایع چسبنده تیره رنگی وجود دارد که عسل خیار شنبر نامیده می‌شود. طعم این مایع کمی شیرین ولی نامطبوع است. برای استفاده از فلو غلاف آنرا کمی روی آتش گرم می‌کنند تا عسل خارج شود. معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده می‌شود البته می‌توان مغز فلوس را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت که به آن فلوس پخته می‌گویند.

 

 

روش های استفاده ار گیاه فلوس

جوشانده فلوس

۱۰ گرم عسل این گیاه را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و آنرا صاف می کنند و به مریض می دهند .

این جوشانده مسهل خوبی است .

مقدار عسل آن را می توان در مورد یبوستهای سخت تا ۶۰ گرم نیز افزایش داد .

البته برای بهتر کردن طعم آن می توان مقدری شربت گیلاس یا انجیر به آن اضافه کرد .

مربای فلوس

۵ گرم عسل فلوس را با همان مقدر آب مقطر مخلوط کرده

و سپس مقدر ۱۲۵ گرم قند کوبیده را به آن اضافه کنید

بعد آنرا حرارت دهید تا به آرامی آب آن بخار شود و وزن آن به ۱۰۰ گرم برسد و غلیظ شود .

این مربا نیز مسهل بسیار خوبی است مقدر مصرف آن ۵۰-۱۰۰ گرم در روز است .

 

خواص فلوس:
– فلوس از نظر طب قدیم ایران کمی گرم و تر می باشد.

– فلوس برای کلیه ها مفید می باشد به ویژه آنهایی که کلیه سنگ ساز دارند درصورت مصرف  آن مبتلا به سنگ کلیه نمی گردند.

– فلوس را می‌توان به صورت ضماد بر روی مفاصل دردناک قرار داده تا درد مفاصل و نقرس آرام گردد.

– فلوس موجب باز شدن و نرم شدن ریه می گردد و از ورم آن کم می نماید.

– جهت درمان دیفتیری، فلوس را با آب گشنیز قاطی نموده و به بیمار داده تا غرغره نماید.

– جهت باز کردن گرفتگی روده و دل پیچه ، فلوس را مخلوط با ریشه ختمی مصرف کنید .

– فلوس نرم کننده سینه می باشد.

– جوشانده پوست درخت فلوس اسهال خونی را از بین می برد.

– اگر بیمار دچار یبوست شدید باشد، باید میزان ۱۰ گرم عسل خرنوب هندی را به ۶۰ گرم افزایش بدهید. جهت بهتر نمودن مزه این عسل بهتر است این جوشانده را با شربت انجیر یا گیلاس استفاده گردد.

 

مضرات :

فلوس برای معده مضر است چون به روده ها می چسبد و ایجاد دل درد و ناراحتی های روده می کند بنابراین بهتر است با مصطکی و انیسون روغن بادام خورده شود .

0/5 ( 0 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *