آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

در این مطلب به بررسی خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.

آشنایی با گیاه کیوی

درخت کیوی گیاهی است دوپایه که تا هفت و نیم متر رشد می کند و بالارونده است. در هر گیاه فقط یک نوع از گل نر و گل ماده می روید. این گل ها شهدی ندارند ولی عطر دل انگیزی دارند. کیوی ریشه ای بزرگ و گوشتی دارد و برگ هایش پرز و کرک دار هستند.

کیوی درختی سال آور است و اگر در یک سال محصول زیادی بیاورد در سال های بعد محصول کمتری خواهد داشت. میوه کیوی از درون سبزرنگ است و از بیرون پوستی قهوه ای رنگ دارد.

کیوی را بومی شمال چین می  دانند. پس از آن در ابتدای قرن بیستم به نیوزیلند برده شده و در آنجا به صورت تجاری کشت شده است. علت نام گذاری آن شباهت پوست آن به پرهای پرنده ای نیوزلندی به نام کیوی است.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

ارزش غذایی و طبیعت کیوی

کیوی سرشار از ویتامین C و ویتامین D است. همچنین دارای ویتامین A و ویتامین‌های گروه B، شامل B۱، B۲، B۳ می‌باشد. علاوه بر آن دارای پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر می باشد. کیوی میوه‌ای است که ارزش تغذیه ای بالا و کالری بسیار پایینی دارد.

طبع کیوی سرد و خشک است.

 

 

خواص کیوی و فواید آن برای سلامتی

۱- خواص کیوی برای پوست

– کیوی یک ماده طبیعی عالی برای مراقبت از پوست محسوب می شود. کیوی حاوی مواد مغذی مناسب پوست، مانند ویتامین C و E و آنتی اکسیدان است. این مواد برای تقویت و جوان سازی پوست ضروری می باشند. علاوه بر این، کیوی سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان است که آن را به یک ملین عالی تبدیل می کند. مصرف منظم آب کیوی در دفع سموم و مواد اضافی در بدن مؤثر است. در نتیجه باعث داشتن پوستی سالم و درخشان می شود.

– ویتامین E موجود در کیوی، پوست را مرطوب نگه می دارد. این ماده، برای بازسازی سلول های پوست به کار رفته و پوست را انعطاف پذیر و جوان می کنند.

– با افزایش سن، پوست شروع به از دست دادن سفتی خود می کند. استفاده از کیوی له شده بر روی پوست، به انتقال مواد مغذی مهم به لایه های پوست کمک می کند و در حفظ سفتی پوست موثر است.

ویتامین C که به وفور در کیوی یافت می شود، یک ماده ضروری موردنیاز برای تولید کلاژن است. کلاژن، یک پروتئین است که برای سفتی و انعطاف پذیری پوست لازم و ضروری است. این ماده به درمان خراش و بریدگی ها کمک می کند. همچنین، از زبر شدن پوست جلوگیری می کند. بنابراین، استفاده از ماسک کیوی در فصل زمستان، راه حل خوبی برای از بین بردن پوست خشک و پوسته پوسته شده است.

– اسیدهای چرب امگا۳ در کیوی از پوست در برابر بیماری های پوستی و سرطان زا محافظت می کنند. همچنین به حفظ غشای سالم سلولی کمک می کند.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن
*****

 

– کیوی، سرشار از آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را که فرآیند بازسازی را متوقف می کنند مهار می کنند. این ماده علائم پیری مانند چین و چروک، لکه های پیری و خطوط را به تعویق می اندازد.

– کیوی، خواص ضد التهابی دارد. این خواص، به مبارزه با آکنه کمک می کنند، بنابراین، منافذ را پاک کرده و از بیرون زدگی های بیشتر جلوگیری می کنند. استفاده موضعی از کیوی له شده بر پوست می تواند شکل های مختلف التهاب مانند دمل، جوش و آبسه را درمان کند.

– کیوی، سرشار از اسیدهای آمینه و ویتامین C است که با اشعه های مضر آفتاب مبارزه کرده و از آسیب آفتاب جلوگیری می کند. به علاوه، ماهیت خنک کننده آن، ناحیه آسیب دیده را تسکین می دهد. برای درمان فوری، چند تکه کیوی را بر ناحیه آفتاب سوخته بگذارید.

– ویتامین C موجود در کیوی به روشن شدن رنگ پوست نیز کمک می کند.

– یک ورقه کیوی را روی چشم های تان بگذارید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کنید. زمانی که کیوی را برداشتید، صورت تان را با آب معمولی بشویید. انجام هر روزه این کار به روشن شدن حلقه های تیره چشم کمک می کند.

۲- خواص کیوی برای مو

– کیوی سرشار از ویتامین های C و E هستند و به همین علت می تواند به مبارزه با ریزش مو کمک کرده و سلامت مو را حفظ کند.

همچنین به علت وجود مواد معدنی مانند منیزیم، روی و فسفر در کیوی، گردش خون را تحریک کرده و در نتیجه، رشد مو را تسریع می کند. علاوه بر این سرشار از آهن است که این ماده مغذی برای افزایش سلامت مو ضروری است.

– کیوی، حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به تشکیل کلاژن پوست سر کمک می کند. ویتامین C جذب مواد مغذی را در پوست سر آسان کرده و مو را تغذیه می کند.

– میزان بالای اسیدهای چرب امگا۳ در روغن دانه کیوی، بدون سنگین کردن مو، باعث آبرسانی به مو می شود. این روغن، برای خشکی و زبری مو مناسب است. علاوه بر این، مصرف منظم کیوی رگ های خونی را تقویت می کند. این کار عوارض خشکی پوست سر مانند شوه و اگزمای پوست سر را درمان می کند. همچنین، از التهاب پوست سر جلوگیری می کند.

– مس موجود در کیوی، رنگ طبیعی مو را حفظ کرده و از سفید شدن زودهنگام جلوگیری می کند.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

۳- پیشگیری از ابتلا به سرطان

کیوی، سرشار از ویتامین C است و رادیکال های آزاد را که به سلول های پوست آسیب می رسانند و ممکن است منجر به سرطان شوند، مهار می کند.

کیوی ویتامین C بیشتری نسبت به ترکیب پرتقال و لیمو دارد. همچنین، خوردن کیوی می تواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ کمک کند. گوشت این میوه خوشمزه، حاوی فیبر حل شدنی است، که به رشد باکتری های مفید در روده بزرگ کمک کرده و خطر سرطان را کاهش می دهد.

۴- خواص کیوی برای سیستم گوارش

کیوی با تغذیه کردن و عمل کردن مانند یک پروبیوتیک هر نوع عدم تعادل در دستگاه گوارش را اصلاح می کند. به علاوه، این میوه گرمسیری دارای اکتینیدین نیز هست، آنزیمی که پروتئین ها را شکسته و به هضم آن کمک می کند.

۵- کمک به کاهش وزن

۱۰۰ گرم کیوی فقط حاوی ۵۵ کالری است و حاوی فیبر حل شدنی نیز هست که باعث کاهش گرسنگی می شود و احساس سیری را افزایش می دهد. در نتیجه برای استفاده در رژیم های لاغری مورد مناسبی است.

۶- خواص کیوی برای جلوگیری از اختلالات تنفسی

مصرف ویتامین C معمولا به افرادی که دچار بیماری های تنفسی، مانند آسم یا سرفه مزمن هستند، توصیه می شود. کیوی، به دلیل سرشار بودن از این ماده مغذی ضروری، برای افرادی که دچار مشکلات تنفسی هستند، مناسب است. لوله تنفسی را تسکین داده و علائمی مانند خس خس و گرفتگی بینی را کنترل می کند.

۷- کنترل دیابت

کیوی میوه ای است که افراد مبتلا به دیابت می توانند بدون نگران شدن از وضعیت سلامتی شان آن را مصرف کنند و این به دلیل فیبر بالا و فروکتوز موجود در آن است. شاخص گلیسمی کیوی به شدت پایین است و این باعث می شود از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری کند. به علاوه، کیوی حاوی اینوسیتول است، آنزیمی که به کنترل سطح قند خون کمک می کند.

۸- خواص کیوی برای جلوگیری از بیماری ماکولار

کیوی سرشار از لوتئین است که یک آنتی اکسیدان کارتنوئیدی ضروری است که سلامت چشم را افزایش می دهد. وجود این ماده کیوی را برای حفظ سلامت چشم، ضروری می کند. علاوه بر این، کیوی سرشار از ویتامین A است که برای چشم مفید است.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

۹- خواص کیوی برای کمک به سلامت قلب

مصرف منظم کیوی به سلامت قلب کمک می کند. این میوه علاوه بر نداشتن کلسترول، حاوی پتاسیم  است که به رقیق شدن خون و فرآیندهای رفع لخته خون کمک می کند که در نتیجه، فشار خون را در رگ ها کاهش می دهد. این میوه، سطح HDL (کلسترول خوب) خون را نیز بالا می برد.

به علاوه، کیوی به پایین آوردن سطح تری گلیسیرید خون نیز کمک می کند که چربی خون را کنترل می کند. کیوی همچنین حاوی کوئرستین است، یک آنتی اکسیدان پلی فنول که می تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

۱۰- جلوگیری از سندرم روده تحریک پذیر

افرادی که مبتلا به IBS هستند، باید کیوی مصرف کنند. مطالعه ای که بر افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر انجام شد، نشان می دهد که خوردن دو تا سه عدد کیوی در روز، به مدت یک ماه، می تواند حرکات روده را کنترل کند و این به دلیل وجود فیبر و اکتینیدین موجود در کیوی است.

۱۱- خواص کیوی برای درمان یبوست و مشکلات گوارشی

کیوی، یک ملین طبیعی است که به عنوان درمانی برای یبوست شناخته می شود. نتایج مطالعات ثابت کردند خوردن دو عدد کیوی در روز، برای حرکات سریع و با درد کمتر روده، مفید است.

۱۲- محافظت از DNA

کیوی، توانایی محافظت از DNA انسان در برابر آسیب اکسیژنی را دارد. دانشمندان به دنبال این هستند تا به این نکته پی ببرند که چه ترکیباتی مسئول این فعالیت آنتی اکسیدانی هستند. این محققان معتقدند که این اثر فقط محدود به ویتامین C و بتاکاروتن نیست. گفته می شود که فلاونوئیدها و فیتونوترینت های موجود در این میوه شگفت انگیز می تواند مسئول محافظت از DNA باشد.

۱۳- خواص کیوی برای پیشگیری از افسردگی

مصرف کیوی راه خوبی برای مبارزه با خلق و خوی بد و نا امیدی است. این میوه سروتونین بالایی دارد که به تقویت حافظه، یادگیری و خلق و خو کمک می کند. مصرف منظم کیوی، اشتهای شما را تنظیم کرده و خواب را آسان می کند. خوردن کیوی، راه خوبی برای مهار افسردگی است.

مطالعات نشان می دهد که سروتونین موجود در کیوی، خواب را بهبود می بخشد. بنابراین کیوی می تواند راه حلی برای مبارزه با بی خوابی باشد. به علاوه، کیوی می تواند به هوشیار بودن در هنگام صبح کمک کند و این انتخابی سالم تر از قهوه یا چای است.

۱۴- حفظ و ترمیم استخوان ها

افرادی که استخوان های ضعیف و شکننده دارند می توانند کیوی را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. کیوی مقدار بالایی ویتامین K و کلسیم دارد. این مواد معدنی برای سلامت استخوان ضروری هستند. این مواد، به کاهش خطر آسیب های استخوانی و پوکی استخوان کمک می کنند.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

۱۵- خواص کیوی به عنوان یک ضدقارچ و ضدباکتری

مطالعات متعدد نشان می دهند که کیوی، به ویژه دانه های آن، توانایی ضدقارچی و ضدباکتریایی دارند. اکتینیدین، پروتئین یافت شده در کیوی به این میوه توانایی های ضدقارچی می دهد.

۱۶- کنترل فشار خون

پتاسیم بالای کیوی از طریق مهار اثرات سدیم در بدن، به تعادل الکترولیت ها کمک می کند. در نتیجه کیوی می تواند برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید باشد.

۱۷- خواص کیوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن

ویتامین C موجود در کیوی می تواند به تقویت ایمنی بدن کمک کند. کیوی، مقدار بالایی ترکیبات آنتی اکسیدان و ویتامین E دارد که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

۱۸- متعادل کردن میزان قلیایی بودن بدن

مواد معدنی موجود در کیوی، به خنثی کردن اسید زیاد معده کمک می کنند و فرد را از ناراحتی و تهوع مربوط به آن رها می سازند. این تعادل، فقط به سلامت معده محدود نیست. تعادل اسیدی/بازی بدن، باعث جوانی پوست، خواب خوب، انرژی بالا و سیستم ایمنی قوی تر می شود.

۱۹- خواص کیوی برای حفظ سلامت کبد

کیوی یکی از بهترین راه ها برای افراد مبتلا به مشکلات کبدی است.  این میوه ویتامین C فراوانی دارد و بنابراین از کبد در برابر آسیب محافظت می کند.

این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است که رادیکال های آزاد را مهار می کند و به بازسازی سلول ها کمک می کند. در نتیجه برای کبد مفید است. کبد تنها عضوی است که قادر به جایگزین کردن بافت های آسیب دیده با سلول های جدیدتر و سالم تر است.

۲۰- افزایش سطح هموگلوبین خون

کیوی، انتخابی عالی برای افراد مبتلا به کم خونی است و به آنها کمک می کند تا سطح هموگلوبین خود را به حالت قبل برگردانند. یک فنجان کیوی، ۰٫۵۶ میلی گرم آهن دارد که ۳ درصد نیاز روزانه آهن یک زن سالم را تأمین می کند. همان گونه که می دانیم، آهن نقش مهمی در تولید و حفظ سلول های قرمز خون و سوخت و ساز انرژی دارد.

همچنین به رشد عصبی نیز کمک می کند. یک راه خوب برای استفاده بهتر از کیوی، ترکیب کردن آن با غذاهایی که دریافت آهن را افزایش می دهند و اجتناب از خوردن غذاهایی که مانع جذب آهن می شوند، است.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

خواص پوست کیوی

پوست کیوی ارگانیک حاوی مقادیر بالاتری فیبر و ویتامین C بوده که برای درمان بیماری های قلبی و عروقی، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان یبوست و پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلونزا مفید می باشد.

 

روش های نگهداری از کیوی

کیوی قابلیت نگهداری بالایی دارد. با اینکه فصل برداشت کیوی در زمستان تا اوایل بهار است، ولی در مقاطع دیگر سال نیز می توان آن را تهیه کرد. در صورت نگهداری مناسب، می‌توان کیوی را تا ۸ هفته پس از برداشت حمل‌ونقل کرد.

در زمان خرید معمولا اندازه‌ی میوه شاخص تعیین‌کننده‌ای نیست. کیوی نارس سفت است و به نهایت شیرینی خود نرسیده است.

اگر نمی‌خواهید کیوی را ظرف چند روز آینده مصرف کنید، کیوی‌های سفت‌تر را انتخاب کنید.

می‌توانید کیوی را در خانه در دمای اتاق یا در یخچال نگهداری کنید. نگهداری کیوی در کیسه‌ی کاغذی می‌تواند سرعت رسیدن آن را ۴ تا ۶ روز افزایش دهد. همچنین اگر در این کیسه یک عدد موز یا سیب بگذارید، سرعت رسیدن کیوی بالاتر می‌رود. کیوی رسیده آنتی‌اکسیدان‌های جذب‌شدنی بیشتری دارد.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

روش های مصرف کیوی

در زمان استفاده کیوی می‌توانید کیوی را با پوست یا بدون آن میل کنید. راحت‌ترین و سریع‌ترین راه برای کندن پوست کیوی این است که با کارد از یک سر کیوی تا سر دیگر آن را بکنید.

کیوی را می توانید به‌طور خام، در شیرینی‌ها و محصولات پختنی، در آب‌میوه‌ها یا برای نرم‌کردن گوشت استفاده کنید. پروتئین اکتینیدین موجود در کیوی با ایجاد یک واکنش آنزیمی به نرم‌کردن غذاها کمک می‌کند. برای نرم‌کردن گوشت باید کیوی را به‌مدت ۱۰ دقیقه به سطح گوشت بمالید و سپس گوشت را بپزید.

می توانید این میوه را به غذاهای لبنی و دسرهای خامه‌ای و ژلاتینی اضافه کنید. کیوی به‌مرور باعث آبکی‌شدن این دسرها می‌شود. این امر در مورد افزودن کیوی به سالاد میوه نیز صادق است. بنابراین کیوی را در آخرین مرحله به این غذاها اضافه کنید.

می‌توانید از کیوی به روش‌های زیر استفاده کنید:

– آن را از وسط ببرید و مانند یک کاسه‌ی طبیعی استفاده کنید.

– با میوه‌ها و سبزیجات دیگر آب‌میوه‌ی مخلوط یا اسموتی درست کنید.

– می‌توانید با کیوی بستنی یخی درست کنید و در گرمای تابستان از خوردنش لذت ببرید.

– کیوی را در سالادهای سبز یا سالاد میوه بریزید.

– کیوی را به برخی دسرهای موردعلاقه‌تان اضافه کنید.

 

آشنایی با خواص کیوی و روش های نگهداری و مصرف آن

 

عوارض و مضرات کیوی

آلرژی به میوه کیوی بسیار شایع است و می تواند باعث تورم، خارش چشم و آبریزش بینی شود. زیاده روی در مصرف کیوی به دلیل میزان پتاسیم و اگزالات بالا برای بیماران کلیوی مضر بوده و می تواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود. کیوی به دلیل محتوای بالای پتاسیم می تواند با برخی دارو های تداخل دارویی ایجاد کند. مصرف بیش از حد کیوی به دلیل فیبر بالا می تواند باعث اسهال شود.

 

 

0/5 ( 0 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *