آشنایی با خواص پاپریکا و انواع آن

در این مطلب با همراه باشید تا با خواص پاپریکا و انواع آن آشنا شوید.

به فلفل قرمز شیرین پاپریکا می گویند. در واقع پاپریکا همان فلفل دلمه ای است که به صورت خشک شده در می آید و پس از آسیاب آن را در غذاها به عنوان طعم دهنده و عطر دهنده استفاده می کنند.

در بسیاری از زبان‌های اروپایی، پاپریکا به خود کلمه فلفل (دلمه) اشاره می‌کند.

پایریکا می‌تواند طیفی از طعم ملایم تا تند داشته باشد. طعم آن نیز در هر کشور متفاوت است، ممکن است مردم کشوری ذائقه شان تند باشد بنابراین پاپریکای آن ها علاوه بر فلفل دلمه ای خشک شده مقداری فلفل تند آسیاب شده نیز خواهد داشت.

از پاپریکا می توان در تهیه سالاد و انواع غذاها استفاده کرد. این گیاه مفید دارای کلروفیل، بیوفلاونوئیدها، ویتامین C ویتامین K می باشد.

آشنایی با خواص پاپریکا و انواع آن

——————————————————————————————————

خواص پاپریکا
*****
————————————————————————-

آشنایی با پاپریکا

از فلفل پاپریکا به طور گسترده در آشپزی مردم مجارستان استفاده می‌شود؛ با کیفیت‌ترین پاپریکا نیز محصول همین کشور است. از پاپریکا عمدتاً به عنوان ماده‌ای برای تزئین و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود. زمانی که پاپریکا در برابر حرارت قرار می‌گیرد، رنگ و طعم دلپذیری را در غذا منتشر می‌کند.

تولیدکنندگان مواد غذایی و لوازم آرایشی برای بهبود رنگ محصولاتشان از پاپریکا استفاده می‌کنند. در کشور مجارستان شش نوع مختلف پاپریکا، با طعم‌های ملایم تا بسیار تند وجود دارد. اگر می‌خواهید بدون تغییر طعم غذا، از رنگ زیبای پاپریکا بهره‌مند شوید، می‌توانید مقدار اندکی از این چاشنی را به غذایتان اضافه کنید. برای این کار فقط کافی است پیش از افزودن پاپریکا به هر غذایی، آن را کمی در روغن تفت دهید. پاپریکا فقط یک چاشنی معمولی نیست بلکه صرفا برای خوش‌ رنگ شدن غذا نیز از آن استفاده می شود. علاوه بر آن فواید زیادی برای سلامتی و زیبایی انسان به همراه دارد.

علاوه بر مجارستان، از فلفل پاپریکا در آشپزی کشورهایی نظیر اتریش، اسپانیا، مراکش، و هندوستان نیز استفاده می‌شود. پاپریکای مجارستانی، بر خلاف سایر چاشنی‌ها، دارای طعم متعادلی بین گرمی و اندکی شیرینی است. پاپریکای اسپانیایی به نسبت ملایم‌تر است و در سه نوع مختلف طبقه‌بندی می‌شود. این چاشنی را در هر فصل از سال و به همراه برنج، مرغ، ماهی، تخم مرغ، پاستا، پنیر کوتاژ، سیب زمینی و گل کلم میل کنید.

 

خواص پاپریکا برای سلامتی و زیبایی پوست

 

۱- روشن کردن پوست صورت

فلفل پاپریکا سرشار از ویتامین‌ها، آهن، و بتا کاروتن است که از بروز چین و چروک و سایر علائم پیری پیشگیری می‌کند. مواد مغذی موجود در پاپریکا با محدود کردن تولید ملانین که عامل تیره شدن رنگ پوست است، رنگ چهره را روشن‌تر و زیباتر می‌کنند.

۲- ضد پیری

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد فلفل پاپریکا غنی از بتا کاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. ویتامین A نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت پوست ایفا می‌کند. این ویتامین از ایجاد چین و چروک پیشگیری می‌کند و باعث روشن شدن پوست چهره می‌شود.

۳- پاپریکا برای درخشندگی پوست

با ترکیب یک قاشق غذاخوری فلفل پاپریکا با دو قاشق غذاخوری عسل می‌توانید یک ماسک صورت تهیه کنید. لایه‌ی نازکی از این ماسک را روی پوست صورت‌تان بمالید و حدود ۲۰ دقیقه صبر کنید. این کار باعث خوش‌رنگ شدن پوست صورت و همچنین کاهش خطوط ظریف، چین و چروک‌ها، لکه‌های ناشی از افزایش سن، شل شدگی و تیرگی پوست می‌شود. هم‌چنین، این ماسک با درمان لکه‌ها و جوش‌های سر سیاه باعث نرمی و درخشندگی پوست می‌شود. با وجود این، توصیه می‌شود پیش از استفاده از این ماسک، کمی از آن را روی قسمتی از پوست‌تان بمالید تا از عدم حساسیت به پاپریکا مطمئن شوید.

آشنایی با خواص پاپریکا و انواع آن

 

——————————————————————————————————

خواص پاپریکا
*****
————————————————————————-

۴- درمان مشکلات پوستی

خواص شگفت‌انگیز ضد باکتریایی فلفل پاپریکا، این چاشنی را به یک داروی گیاهی مؤثر برای درمان مشکلات پوستی ناشی از باکتری تبدیل کرده‌اند. آکنه (جوش) یکی از همین مشکلات پوستی است. افزودن پاپریکا به رژیم غذایی می تواند به پیشگیری از بروز آکنه کمک کند.

۵- درمان رگ های عنکبوتی

طبق شواهد علمی، پاپریکا برای پیشگیری و درمان رگ‌های عنکبوتی مفید است، زیرا دارای خواص ویژه‌ای است که می‌توانند رگ‌های خونی داخل بدن را تقویت کند. چنانچه در پاهایتان دچار رگ‌های عنکبوتی شده‌اید، می‌توانید این چاشنی را مرتبا در رژیم غذایی‌تان استفاده کنید تا این رگ‌ها را از روی پاهای‌تان محو، و از بروز رگ‌های عنکبوتی جدید نیز پیشگیری کنید.

 

خواص پاپریکا برای سلامتی و زیبایی مو

 

۶- پیشگیری از ریزش مو

پاپریکا منبعی غنی از ویتامین B6 است که به پیشگیری از ریزش مو کمک می‌کند. همچنین، فلفل پاپریکا حاوی مقدار قابل توجهی آهن است که باعث آسان‌ شدن فرایند انتقال اکسیژن به فولیکول‌های مو می‌شود. این قابلیت با بهبود جریان خون در کف سر باعث کمک به رشد مو می‌شود.

۷- حفظ رنگ مو

ویتامین B6 موجود در پاپریکا در تولید ملانین نیز نقش دارد. ملانین رنگ دانه‌ای است که باعث رنگی شدن مو می‌شود. در حقیقت، برای آن‌ که هنگام رنگ کردن مو، مقداری اندکی رنگ قرمز نیز به موهایتان اضافه کنید، می‌توانید پودر پاپریکای شیرین را با حنا ترکیب کنید و  به موها بزنید. با وجود این، پیش از استفاده از پاپریکا روی کف سرتان، کمی از آن را روی بخش کوچکی از پوست مچ دست‌تان بمالید تا از عدم حساسیت به پاپریکا مطمئن شوید.

 

فواید پاپریکا برای سلامتی

 

۸- خواص ضد التهابی

پاپریکا دارای خواص ضد التهابی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی و التهابی بسیار مفید است. مصرف این چاشنی می‌تواند به تسکین التهاب ناشی از آرتریت و همچنین سایر دردها و ناراحتی‌های بدن کمک کند.

۹- کاهش فشار خون

این ویژگی به خاطر وجود کپسایسین در فلفل پاپریکا است. با این حال، کپسایسین موجود در پاپریکا در مقایسه با سایر ادویه و چاشنی‌های حاوی فلفل کم‌تر است. کپسایسین با آرام کردن عروق خونی به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

 

——————————————————————————————————

خواص پاپریکا
*****
————————————————————————-

۱۰- تولید انرژی

پاپریکا منبع غذایی مهمی برای ویتامین B6 به شمار می‌رود. ویتامین B6 یک کوآنزیم است. به عبارت دیگر، وجود این ویتامین برای فعال کردن ۱۰۰ آنزیم دیگر و بهبود کارکردشان ضروری است. این آنزیم‌ها با ایجاد واکنش‌های بیوشیمیایی در بدن باعث ایجاد انرژی می‌شوند. و هم‌ زمان با تامین گلوکز بدن، به تولید انتقال دهنده‌های عصبی و هموگلوبین می‌پردازند. به علاوه، این چاشنی حاوی آهن است. آهن مسئول انتقال اکسیژن به سراسر بدن، و یکی از اجزای تشکیل دهنده‌ی بسیاری از پروتئین‌ها است. این پروتئین‌ها نیز مسئول تولید انرژی در بدن هستند. فلفل پاپریکا یک انرژی‌‌دهنده‌ و محرک فوق‌العاده است که برای درمان وضعیت‌هایی نظیر خستگی، رخوت، و افسردگی کاربرد دارد.

۱۱- حفظ سلامت بینایی

ویتامین A نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت بینایی انسان ایفا می‌کند. اساسا در گروهی از ترکیبات طبقه‌بندی می‌شود که کاروتنوئید نام دارند. پاپریکا حاوی چهار کاروتنوئید است – بتا کریپتوزانتین، بتا کاروتن، لوتئین، و زآگزانتین. چشم‌ها از این ویتامین برای تبدیل نور به تصویر استفاده می‌کنند. لوتئین و زآگزانتین خطر ابتلا به تباهی لکه‌ی زرد و آب مروارید ناشی از کهولت سن را کاهش می‌دهد. توصیه می‌شود فلفل پاپریکا را با یک منبع چربی نظیر روغن زیتون ترکیب کنید تا بتوانید از حداکثر فواید کاروتنوئیدها بهره‌مند شوید.

۱۲- کمک به گوارش

مصرف پاپریکا با تنظیم ترشح اسید در معده به گوارش کمک می‌کند. پاپریکا محرک فوق‌العاده‌ای است که با افزایش میزان بزاق دهان و اسید معده گوارش را آسان می‌کند. از پاپریکا برای درمان سوءهاضمه استفاده می‌شود. با وجود این، مصرف بیش از اندازه‌ی پاپریکا ممکن است با برخی از داروها تداخل ایجاد کند. از این رو توصیه می‌شود پیش از مصرف فلفل پاپریکا به عنوان یک داروی گیاهی و به میزان زیاد با پزشک معالجتان مشورت کنید.

۱۳- بهبود کیفیت خواب

ویتامین B6 موجود در پاپریکا دارای اثرات عصبی و روانی قدرتمندی است. این ویتامین به تولید “‌هورمون خواب‌”‌ یا ملاتونین کمک می‌کند. این هورمون به صورت طبیعی به تنظیم چرخه‌ی خواب کمک می‌کند. به علاوه ملاتونین باعث افزایش هورمون‌هایی می شود که باعث می‌شوند همیشه شاد و بدون استرس بمانید.

۱۴- خواص ضد باکتریایی

طبق یافته‌های علمی، پروتئین ضد باکتری موجود در پاپریکا از رشد برخی باکتری‌ها که معمولا از طریق خوراکی‌ها منتقل می‌شوند، جلوگیری می‌کند. قرار دادن پاپریکا در رژیم غذایی تا حدودی می‌تواند رشد این باکتری‌های مضر را مهار کند.

 

——————————————————————————————————

خواص پاپریکا
*****
————————————————————————-

۱۵- پیشگیری از اسکوربوت

اسکوربوت بیماری نادری است که با ورم و خونریزی لثه‌ها، لق شدن دندان‌ها، ورم استخوان‌ها، افزایش سرعت تنفس، زردی (یرقان)، اسهال، افسردگی، و غیره شناخته می‌شود. علت اصلی بروز اسکوربوت کمبود ویتامین C است. پاپریکا سرشار از ویتامین C است. این ویتامین در درمان اسکوربوت معجزه می‌کند. برای پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های از جمله بیماری اسکوربوت باید هر روز ویتامین C مصرف کنید. برای افزایش میزان ویتامین C در رژیم غذایی‌تان می‌توانید از پاپریکا استفاده کنید.

۱۶- پیشگیری از کم خونی

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، پاپریکا حاوی آهن است؛ آهن در تشکیل گلبول‌های قرمز خون نقش مهمی ایفا می‌کند. به علاوه، میزان بالای ویتامین C در این چاشنی توانایی بدن را در جذب آهن افزایش می‌دهد. به همین خاطر، برای پیشگیری از کم خونی پاپریکا را در رژیم غذاییتان بگنجانید.

۱۷- مفید برای دستگاه قلبی و عروقی

ویتامین C موجود در پاپریکا از بدن در برابر بیماری‌های قلبی و عروقی، به خصوص حمله‌ی قلبی و سکته‌ی مغزی محافظت می‌کند. ویتامین E آنتی‌اکسیدانی است که از بروز آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد پیشگیری می‌کند و باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود. فلفل پاپریکا که سرشار از مواد معدنی‌ نظیر آهن، پتاسیم، منیزیم و فسفر است به تصفیه‌ی خون و بهبود وضعیت قلب کمک می‌کند.

۱۸. التیام زخم‌ها

پاپریکا منبع خوبی برای ویتامین E است. ویتامین E به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. ویتامین E، همچنین، به لخته شدن و توقف خونریزی بر اثر بریدگی‌ها و زخم‌ها نیز کمک می‌کند و باعث می‌شود زخم‌ها به سرعت التیام یابند.

 

سایر فواید پاپریکا

ویتامین A موجود در فلفل پاپریکا به رشد سالم سلول‌ها کمک می‌کند. برای محافظت از سلول‌های عصبی و اندام‌های بدن باید برخی از چربی‌های سالم را در رژیم غذایی‌تان قرار دهید. لیپوپروتئین‌ها مولکول‌هایی هستند که از چربی و پروتئین ساخته می‌شوند و کلسترول را در جریان خون با خود حمل می‌کنند. ویتامین E موجود در پاپریکا از اجزای چرب لیپوپروتئین‌ها محافظت می‌کند. باید به خاطر بسپارید، احتمال کمی وجود دارد که این چربی‌ها باعث ایجاد التهابی بشوند که به بیماری قلبی منجر شود. فلفل پاپریکا غنی از ویتامین‌های A، E، و K است که به حفظ سلامت سیاهرگ‌ها و مویرگ‌ها کمک می‌کند.

 

 

0/5 ( 0 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *