
در این مطلب با نارنگی و خواص آن آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.
نارنگی یکی از اعضای خانواده مرکبات است و به طور عمده در جنوب شرقی آسیا کشت می شود. نارنگی از پرتقال کوچک تر بوده، پوست آن به راحتی جدا می شود. همچنین مزه ی شیرین تری نسبت به پرتقال دارد.
مواد تشکیل دهنده نارنگی و طبع آن
طبع نارنگی سرد و تر است. نارنگی نارس سبز رنگ و نارنگی رسیده نارنجی رنگ می باشد. نارنگی دارای ویتامین های A، B1، B2، C و پروتئین، فیبر، مقدار زیادی فسفر، منیزیم، کلسیم و فلاونوئید می باشد.
انواع نارنگی
نارنگی کلمانتین، نارنگی دانسی، فورچون، هانی، کینو، کارا، پونکن، نارنگی یونسی، نارنگی محلی، فرچیلد و باتانگاس، نارنگی پیج، نارنگی لی، نارنگی اوشو و هاشیموتو از انواع نارنگی محسوب می شوند.
خواص درمانی نارنگی
– طبیعت نارنگی سرد است.
– منبع غنی ویتامین C و بتاکاروتن است.
– برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
– به اعتقاد برخی، به خاطر خاصیت ضدعفونی کنندهاش، میتواند در درمان سفلیس موثر باشد.
– دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.
– این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند و مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است.
—————————
خواص درمانی نارنگی
—————————
– اگر از بیخوابی رنج میبرید و نمیتوانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه میکنند قبل از خواب نارنگی میل کنید.
– نارنگی علاوه بر خاصيت اشتها آوری از جمله ميوههايی است كه برای قلب و معده مقوی است. همچنین بهعنوان يک اشتها آور طبيعی برای بيماران كم اشتها تجويز می شود. افرادی كه تمايل به افزايش وزن دارند می توانند از نارنگی استفاده کنند.
خواص نارنگی
*****
– کارشناسان تغذیه میگویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامینهای C، A و B مفرح قلب است و میتواند اعمال قلب را تنظیم کند.
– این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو میتواند سموم بدن را دفع کند.
– پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج میبرند نیز توصیه میکنند.
– این میوه پاییزی چسبندگی خون را درمان میکند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید، سیاه شدن شریان و فلج ناقص را بهبود میبخشد.
– نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است؛ از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی مؤثر است. همچنین به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوههایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن مؤثر است. نارنگی به خاطر داشتن فسفر فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش میشود.
——————————————
خواص نارنگی
——————————————
– این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماریهای چاقی، برونشیت، التهاب ریه، آسم، زکام، فشارخون بالا و بیماریهای مختلف پوستی مفید است.
خواص نارنگی برای از بین بردن نفخ:
با مصرف ميوه نارنگی به تنهايی می توان نفخ شكم را درمان کرد.
اين گروه می توانند ميوه نارنگی را به تنهايی ميل كنند يا از آب نارنگی و يا ميوه خشک شده نارنگی استفاده كنند.
می توانید ميوه خشک شده نارنگی را بهصورت پودر در آورده و آن را به غذای خود اضافه كنید تا از نفخ غذا بکاهد.
خواص نارنگی به عنوان اكسپكتورانت طبيعی:
ميوه نارنگی از بهترين داروهای طبيعی ضدسرفه است كه در ميان درمان گران طب سنتی چين به اكسپكتورانت طبيعی معروف است.
مصرف اين ميوه به افرادی كه مبتلا به سرفههای خلط دار هستند، توصيه می شود.
اين ميوه همانند شربت اكسپكتورانت خاصيت خلط آوری دارد و موجب تخليه اخلاط از گلو و كاهش سرفه می شود.
خواص نارنگی برای درمان مسمومیت:
نوشيدن آب نارنگی و یا يا خوردن نارنگی تازه می تواند مسموميت ناشی از مصرف الکل را برطرف كند. خاصيت سمزدايی نارنگی به بيمار كمک می كند تا خيلی سريع بر مسموميت و ضعف خود غلبه كند.
خواص نارنگی برای كاهش فشار خون:
نوشيدن آب نارنگی تازه يا افزودن ميوه خشک شده آن به غذا به شما كمک می كند تا فشار خون خود را كاهش داده و آن را كنترل كنید.
خواص نارنگی به عنوان یک منبع غنی پتاسيم:
افرادی كه نياز به دريافت پتاسيم بيشتری دارند می توانند از طريق ميوه نارنگی، پودر نارنگی و يا آب اين ميوه زمستانی ميزان پتاسيم مورد نياز خود را دریافت كنند.
مصرف نارنگی در بارداری:
میوههایی مانند پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشأ خوبی برای ویتامین ث هستند. خانم های باردار میتوانند در روز چندین بار از این گروه استفاده کنند؛ و نیاز خود را به ویتامینهایی نظیر A و C برآورده کند.
خواص نارنگی برای درمان ديابت و كاهش وزن:
دانشمندان ماده بسیار ارزشمندی را در نارنگی یافتند که Nobiletin نام دارد. از خانواده ی فلاونوئیدها است و از آترواسکلروز، دیابت نوع دو و چاقی جلوگیری می کند. به منظور بررسی این موضوع، دانشمندان مطالعات خود را بر روی دو گروه موش آغاز کردند. گروه اول جوندگانی که براساس روش تغذیه ای غربی مقادیر زیادی کربوهیدرات های ساده و چربی می خوردند، اما ماده ی Nobiletin از غذای آنها حذف شد. گروه دوم با همان روش تغذیه اما ماده ی Nobiletin به آن ها داده شد. نتایج نشان داد که در موش های گروه اول علایم سندرم متابولیک وجود دارد. این علائم شامل افزایش مقدار تری گلیسرید و کلسترول، افزایش قند خون، انسولین و کبد چرب بود. این تظاهرات همگی نشانه های بیماری قلبی-عروقی و دیابت است.
خواص نارنگی
*****
هم زمان در موش های گروه دوم که Nobiletin به آن ها داده شد مقدار قند خون، انسولین، کلسترول و تری گلیسرید نرمال بود. همچنین اضافه وزن اندکی مشاهده شد. افزودن ماده ی Nobiletin به رژیم غذایی این گروه از موش ها سبب شد که تجمع چربی در کبد آن ها صورت نگیرد. همچنین ژن هایی که سبب نرمال شدن فرآیندهای متابولیکی در بدن می گردد با مصرف این ماده تحریک شود. بنابراین جلوگیری از چاقی با مصرف ماده ی Nobiletin موجود در نارنگی امکان پذیر است.
————————————
خواص نارنگی برای درمان دیابت
————————————
دانشمندان معتقدند تأثیر این ماده در پیشگیری از آترواسکلروز، جلوگیری از سکته و حملات قلبی ثابت شده است. به دلیل خصوصیات Nobiletin این ماده می تواند راه های جدیدی را برای مقابله با چاقی ایجاد کند.
باید توجه داشت که برای افرادی که تمایل به کاهش سریع وزن خود دارند این ماده نمی تواند به عنوان یک نوش دارو عمل کند. اما می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مصرف شود.
خواص نارنگی برای پوست:
نارنگی در ایجاد شادابی پوست تأثیرگذار است. آب نارنگی را به خوبی گرفته و با کمک انگشتان خود صورت را با آن مرطوب کنید. سپس صبر کنید تا آب نارنگی روی پوست خشک شود. با آب ولرم ماسک خشک شده را بشویید و به آرامی پوست را خشک کنید.
خواص پوست نارنگی
تركيباتی در پوست نارنگی وجود دارد كه سلول های سرطانی را نابود می كند.
پوست خشک شده نارنگی يكی از مفيدترين بخشهای اين ميوه زمستانی برای بهبود سرفههای روزهای سرد زمستانی است.
مضرات نارنگی
افراط در مصرف نارنگی موجب افزايش گاز روده شده و ناراحتی هاي گوارشی برای مصرفكننده به همراه می آورد.
نارنگی از آن جهت كه میوه راحتی برای خوردن است و پوست آن به سادگی جدا می شود مورد علاقه کودکان است. مصرف بيش از اندازه نارنگی موجب اسهال و كندی عملكرد رودهها می شود؛ بنابراين بايد مراقب آن ها بود.
يكی ديگر از عوارض مصرف بيش از اندازه نارنگی بروز آفت و التهاب در دهان و زبان است.
مراقب باشيد هرگز نارنگی را بهصورت مخلوط با شيرگاو ميل نكنيد. تركيب اين ۲ موجب بروز دردهای شكمی می شود.
نارنگی و تداخل دارويی
مصرف همزمان داروهایی که به افزايش ميزان پتاسيم خون كمک می كند با نارنگی موجب افزايش بيش از حد پتاسيم در بدن می شود. اين مسئله خود عوارض جانبی متعددی بهدنبال دارد. بنابراين افرادی كه از داروهای حاوی پتاسيم استفاده می كنند بايد در مصرف نارنگی دقت كنند و حتماٌ تحت نظر پزشک متخصص خود اين ميوه را مصرف كنند.