حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

در این مطلب به طور کامل با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.

 

آشنایی با زنجبیل:

زنجبيل گياهی پايا دارای ۴-۳ ساقه به ارتفاع ۱۰۰- ۲۰ سانتی متر شبيه نی می باشد. شاخه گلدار آن معمولا مستقل از ريشه خارج می شود و گل هايی به رنگ زرد روشن با لكه های قهوه ای در انتهای آن ظاهر می گردد. بيخ يا ساقه زير زمينی ضخيم غده ای شكل دارد که گره دار و ناصاف است. برگ های آن نيزه ای، بيضی شکل، دراز و نوک تيز است.

زنجبيل به حالت خودرو در هندوستان، سيلان و چين می روید. در ژاپن، آفريقای شمالی، مكزيک و بعضی از مناطق گرم و مرطوب دنيا نيز كشت آن معمول است. تكثير زنجبيل با كاشت قسمتی از غده زيرزمينی جوانه دار آن انجام می گيرد.
زنجبيل تجارتی غده زير زمينی اين گياه است كه از زمين خارج نموده، شسته و ريشک های ان را قطع می کنند و با مالش در آب آن را تميز می کنند.

به طور كلي دو نوع زنجبيل در بازار یافت می شود: يكي خاكستری و ديگری سفيد .نوع خاكستری كه با پوست است به ضخامت يک انگشت و زرد رنگ. مغز آن سفيد است.

نوع سفيد آن بدون پوست خارجی است،پهن تر، دراز تر و باريک تر از خود ريشه، تقريبا سفيد و سبك تر و شكننده تر از زنجبيل خاكستری است. بوی آن كمتر ولي طعم آن تندتر است.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

ترکیبات زنجبیل

زنجبیل حاوی کالری، کربوهیدرات، پروتئین، چربی، فیبر رژیمی، پتاسیم، مس، منگنز، منیزیم، ویتامین C، ویتامین B6، نیاسین، فسفر و آهن می باشد. علاوه بر مواد مغذی ذکر شده در بالا، زنجبیل حاوی مقدار کمی کلسیم، روی، پانتوتنیک اسید، ریبوفلاوین و تیامین است.

 

خواص زنجبیل برای سلامتی و درمان

 

۱- مبارزه با سرطان

زنجبیل تا حد زیادی بر علیه انواع سرطان به خصوص سرطان تخمدان مبارزه می‌کند. مطالعات ثابت کرده‌اند که زنجبیل می‌تواند سلول‌های سرطانی تخمدان را نابود کند.

۲- خواص زنجبیل برای درمان سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر (IBS)

مصرف زنجبیل بیش‌تر موجب تسکین نشانه‌های ظاهری بیماری IBS می‌شود. خواه زنجبیل بیش‌تری در غذا استفاده کنید، و یا مکمل زنجبیل مصرف کنید یا چای زنجبیل بنوشید، زنجبیل اثر آرامش‌بخشی روی سیستم دستگاه گوارش شما خواهد گذاشت.

۳- پیشگیری از آلزایمر

یکی از خواص زنجبیل این است که به کاهش سرعت کم شدن سلول‌های مغزی که معمولا یک پیش‌ماده برای آلزایمر هستند، کمک می‌کند. با حفاظت و مراقبت از این سلول‌ها، مقدار زمانی که تمرکز حواس خواهید داشت و از محیط اطراف خود آگاه خواهید بود، افزایش می‌یابد.

۴- کاهش تجمع چربی

این گیاه دارویی جنب و جوش و سوخت و ساز را تسهیل می‌کند و به همین دلیل باعث بهبود هضم چربی می‌شود.

۵- کاهش ورم یاخته‌ای

قرار گرفتن سلول‌ها در معرض یک جزء فعال در زنجبیل، ورم با افزایش ایجاد یک پروتئین بسیار خاص، کاهش می یابد.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۶- افزایش ترشح بزاق

یکی دیگر از خواص زنجبیل ، افزایش میزان بزاق در دهان است. بیش‌تر شدن ترشح بزاق شیوع مشکلات دندان را کاهش می‌دهد.

۷- خواص زنجبیل برای تسکین درد

از دیگر خواص زنجبیل، تأثیری است که روی درد دارد. زنجبیل برای کاهش درد مفید است.

۸- میکروب‌ها را می‌کشد.

گزارشی که در آوریل سال ۲۰۱۱  منتشر شد، تاثیر زنجبیل وحشی را روی دو نوع میکروب مورد ارزیابی قرار داد. محققان در یک جلسه‌ی آزمایشی چهار گونه قارچ و پنج گونه باکتری را در معرض عصاره‌ی زنجبیل قرار دادند. زنجبیل وحشی به آسانی هر دو نوع میکروب را از بین برد.

۹- خواص زنجبیل برای تحریک اشتها

هضم نادرست مواد غذایی باعث می‌شود که غذا در دستگاه گوارش تخمیر شود، و ممکن است به اضافه وزن منجر شوند. زنجبیل می‌تواند کمکی باشد برای کسانی که دستگاه گوارش ضعیفی دارند.

۱۰- به از دست دادن چربی کمک می‌کند

یکی از خواص زنجبیل این است که می‌تواند نقشی ضروری در فرآیند کاهش وزن ایفا کند. دلیل اصلی چنین تأثیری عملکرد زنجبیل به عنوان یک مکمل غذایی است، به ویژه اینکه به شما اطمینان می‌دهد وزنی که از دست می‌دهید، از چربی است و شما وزن کلی‌تان را از دست نخواهید داد و بدن‌تان دچار کم‌آبی نخواهد شد. ویژگی دیگری که به از دست دادن وزن اضافی‌ بدن کمک می‌کند این است که زنجبیل باعث می‌شود احساس سیری داشته باشید، و این موجب می شود شما غذای کمتری بخورید و مدت زمان طولانی‌تری را احساس سیری خواهید داشت. به طور کلی میزان کالری دریافتی‌تان کاهش خواهد یافت.

۱۱- خستگی عضلات را کاهش می‌دهد.

زنجبیل می‌تواند بهترین درمان برای خستگی عضلات بعد از تمرین با وزنه باشد. این بدان معنا است که عضلات‌تان زودتر بهبود می‌یابند. شما به احتمال زیاد در روزهای بعد از یک تمرین سنگین، به جای این‌که بی‌حال و خسته باشید، به طور قابل‌توجهی فعال‌تر خواهید بود. همان‌طور که شبانه‌روز کالری‌ها را می‌سوزانید، افزایش توده‌ی لخم بدن به طور معمول با از دست دادن طبیعی وزن برابر است.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۱۲- خواص زنجبیل برای کنترل سطح قند خون

زنجبیل می‌تواند به تحت کنترل نگه داشتن سطح قند خون کمک کند. افزودن زنجبیل به غذا می‌تواند کمک کند که متمرکز بمانید. این ادویه یک جایگزین عالی و کاملا طبیعی برای خوراکی‌های انرژی‌زاست.

۱۳- کمک به جذب مواد مغذی در بدن

یکی دیگر از خواص زنجبیل، کمک به جذب مواد مغذی توسط بدن است. هنگامی که شما در حال تلاش برای کاهش وزن هستید، مصرف مواد مغذی بسیار مهم است. مصرف زنجبیل باعث می شود که شما به سادگی بتوانید مواد مغذی مورد نیازتان را جذب کنید، و با سرعت بیش‌تر و همان مقدار تلاش، به نتایج بهتری دست پیدا کنید.

۱۴- به رفع حالت تهوع صبحگاهی کمک می‌کند.

زنان باردار در حین حملات حالت تهوع صبحگاهی ممکن است به مصرف زنجبیل نیاز داشته باشند. زنجبیل به عنوان یک عامل آرام‌بخش عمل می‌کند. این ریشه‌ی خوراکی می‌تواند به کاهش التهاب و اختلالات ایجاد شده و بیماری‌ ها کمک کند.

۱۵- خواص زنجبیل برای بهبود گردش خون

این ریشه‌ی خوراکی به شما انرژی بیش‌تری خواهد داد، و کمک‌تان خواهد کرد که هر گونه احساس رخوت یا خستگی در شما از بین برود. اگر در آب و هوای سرد زندگی می‌کنید، مصرف نوشیدنی زنجبیل عالی است چرا که آن گرمایی را که می‌خواهید به شما خواهد داد، همان گرمایی که از درون‌تان آغاز می‌شود و به بیرون تراوش می‌کند. این تاثیر، ناشی از این واقعیت است که زنجبیل منافذ را باز می‌کند و باعث می‌شود گردش خون‌تان به طور کلی بهبود بیابد.

۱۶- رفع حالت تهوع هنگام سفر

زنجبیل همیشه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری حرکت (بیماری سفر) استفاده شده‌است. چرا که به رفع حالت تهوع کمک می‌کند. قدرتمندترین حالت این درمان زمانی است که به عنوان یک مانع در مقابل بیماری حرکت برای سفر آبی استفاده می‌شود.

۱۷- مانع سوزش سر دل می‌شود.

این گیاه می‌تواند مانع از بازگشت اسید به مری شود و به این ترتیب مانع بروز سوزش سر دل می‌شود. اسید اضافی که منجر به این حالت می‌شود را می‌توان با خواص زنجبیل خنثی کرد. جنبه‌ی خوب ماجرا این حقیقت است که زنجبیل بسیار کارآمدتر از داروهایی است که بدون نسخه‌ی پزشک فروخته می‌شوند. این ریشه‌ی خوراکی حتی از داروهایی که به نسخه‌ی پزشک نیاز دارند نیز موثرتر است. از دیگر خواص زنجبیل این است که مصرف آن هیچ گونه عوارضی ندارد.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۱۸- خواص زنجبیل برای از بین بردن گاز معده

وجود گاز می‌تواند در زمان نامناسب موجب شرمساری شخص شود. اگر به دنبال یک روش طبیعی‌ برای مقابله با آن هستید بهتر است خرید زنجبیل و استفاده‌ی بیش‌تر از آن را آغاز کنید. تهیه‌ی چای زنجبیل و نوشیدن آن کاری ساده است. شما می‌توانید قبل از خواب آن را بنوشید. این کار به تمیز شدن دستگاه گوارش‌تان کمک خواهد کرد.

۱۹- سینوس‌ها را پاک می‌کند.

اگر شما به دنبال تسکین سینوس هستید و هیچ تمایلی به مصرف داروهایی که بدون نسخه‌ی پزشک فروخته می‌شوند، ندارید، از زنجبیل استفاده کنید. زنجبیل تاثیر شگفت‌انگیزی روی سینوس‌ها دارد، به تسهیل پاکسازی آنها کمک می‌کند و مانع گرفتگی آنها می‌شود.

۲۰- نفس‌تان را تازه نگه می‌دارد.

بر خلاف مواد غذایی ای مانند سیر، زنجبیل می‌تواند به تازه نگه داشتن نفس‌تان کمک کند. اگر زنجبیل را در پایان غذا مصرف کنید، باعث می شود در محیط دهان‌تان احساس پاکی داشته باشید. این ریشه‌ی خوراکی دهان‌تان را پاک‌سازی می‌کند به گونه‌ای که نفس‌تان تازه خواهد شد. این یک روش فوق‌العاده است.

۲۱- خواص زنجبیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن

یک سیستم ایمنی بهتر باعث می شود که شما کم‌تر بیمار شوید و اگر بیمار شدید با سرعت بیش‌تری بهبود خواهید یافت. حتی اگر هر کس دیگری در میان اطرافیان‌تان علائمی از یک بیماری را بروز دهد، شما قادر خواهید بود که سلامتی خود را حفظ کنید.

۲۲- حفاظت در برابر اشعه

به کسانی که نزدیک منطقه‌ی فوکوشیما، محل رخ دادن آن فاجعه، زندگی می‌کنند، توصیه‌ی اکید شده‌است که مصرف زنجبیل خود را افزایش بدهند. مصرف زنجبیل می تواند مقاومت بدن در برابر اشعه را افزایش دهد.

۲۳- خواص زنجبیل برای کمک به فرآیند گوارش

زنجبیل به عنوان یکی از بهترین داروهای گیاهی برای کمک به گوارش به شمار می‌رود. مصرف زنجبیل کیسه‌ی صفرا را به ترشح صفرا تحریک می‌کند و از این طریق، باعث بهبود فرایند گوارش می‌شود. این کار به جذب و ترکیب مواد مغذی موجود در غذاهای مصرفی‌ کمک می‌کند. زنجبیل همچنین باعث تسکین گرفتگی معده، اسهال، و نفخ ناشی از گاستریت یا ورم معده می‌شود. برای کمک به فرایند گوارش می توانید زنجبیل را به صورت دمنوش، چای و یا به شکل مکمل دارویی مصرف کنید.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۲۴- به رفع تهوع ناشی از شیمی‌ درمانی کمک می‌کند

شیمی‌درمانی بخشی از فرایند درمانی سرطان است که بعد از انجام عمل جراحی، جهت از بین بردن سلول‌های سرطانی توصیه می‌شود تا احتمال بازگشت این بیماری به حداقل برسد. مکمل‌های ریشه‌ی زنجبیل در کاهش حالت تهوع ناشی از شیمی‌درمانی، به سایر داروهای ضد استفراغ کمک می‌کند. بیش از ۷۰ درصد بیماران سرطانی که در معرض اشعه‌های شیمی‌درمانی قرار می‌گیرند، دچار استفراغ و حالت تهوع می‌شوند.

مصرف مکمل ریشه‌ی زنجبیل یا آب زنجبیل قبل از انجام شیمی‌درمانی علائم تهوع و استفراغ را کاهش می‌دهد، زیرا ریشه‌ی زنجبیل برای بدن دارای خواص ضد التهابی است. هم‌چنین، پژوهشگران دریافتند زنجبیل برای درمان احساس تهوع مرتبط با بیماری حرکت، دریازدگی و غیره نیز مؤثر است.

۲۵- به تسکین قاعدگی دردناک کمک می‌کند

مصرف زنجبیل در ابتدای دوره‌ی قاعدگی می‌تواند علائم درد قاعدگی را در برخی زنان کاهش دهد. غالبا در طب چینی، برای درمان قاعدگی دردناک از دمنوش زنجبیل به همراه شکر قهوه‌ای استفاده می‌شود.

۲۶- خواص زنجبیل برای کاهش درد ماهیچه‌ی ناشی از ورزش

مطالعات نشان داده است مصرف روزانه‌ی مکمل‌های حاوی زنجبیل درد ماهیچه‌ ای ناشی از ورزش را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد. مطالعاتی که بر روی تأثیرات مکمل‌های ریشه‌ی زنجبیل خام به عمل آمده نشان داده اند مصرف مرتب ریشه‌ی زنجبیل در رژیم غذایی به کاهش درد ماهیچه‌ی ناشی از ورزش کمک می‌کند.

به دلیل افزایش حرارت داخلی بدن تحت تأثیر مصرف ریشه‌ی زنجبیل، التهاب ماهیچه و سطوح درد این افراد به اندازه‌ی قابل ملاحظه‌ای کاهش می یابد.

۲۷- میگرن را آرام می‌کند

زنجبیل باعث آرام شدن سردرد‌های میگرنی می‌شود، زیرا می‌تواند پروستاگلاندین‌هایی را که باعث درد و التهاب در عروق خونی می‌شوند، مهار کند. مالیدن خمیر نرم و رقیق زنجبیل بر روی پیشانی می‌تواند دردهای میگرنی را آرام کند.

۲۸- خواص زنجبیل برای کاهش کلسترول و فشار خون

خواص آنتی‌اکسیدانی روغن‌های معطر موجود در ریشه‌ی زنجبیل تأثیر به سزایی در درمان مشکلات مفصلی، تب، سرفه، دندان‌درد، برونشیت، روماتیسم مفصلی، پوکی استخوان، و کاهش علائم تاندونیت دارند. برخی مطالعات نشان داده‌اند مصرف مکمل‌های ریشه‌ی زنجبیل می‌تواند کلسترول و فشار خون را پایین بیاورد. زنجبیل هم‌چنین از ایجاد لخته‌های خونی در داخل بدن پیشگیری می‌کند.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۲۹- به کنترل پوکی استخوان کمک می‌کند

خواص دارویی موجود در زنجبیل به کاهش التهاب ناشی از بیماری‌های استخوانی نظیر پوکی استخوان کمک می‌کند. طبق نتایج مطالعات، زنجبیل می‌تواند سطح انرژی افراد مبتلا به چنین بیماری‌هایی را افزایش دهد. با مصرف نوشیدنی تخمیری زنجبیل تحرک مفاصل افزایش می‌یابد. زنجبیل به بهبود انعطاف‌پذیری بدن و همچنین خلق‌وخو کمک می‌کند. مدت زمانی که زنجبیل نیاز دارد تا این تأثیرات را بر بدن بگذارد به سطح شدت بیماری استخوانی بستگی دارد.

۳۰- قلب‌تان را قوی می‌کند

طبق دستورات طب چینی، نوشیدنی تخمیری زنجبیل در تقویت قلب بسیار مأثر است. با نوشیدن مرتب نوشیدنی زنجبیل، سطوح کلسترول پایین می‌آید، و هم‌چنین از ایجاد لخته‌های خونی در داخل بدن پیشگیری می‌شود. این اثر نقش مهمی در پیشگیری از ایجاد شرایطی نظیر سکته‌ی مغزی ایفا می‌کند. جهت محافظت از قلب، مصرف این نوشیدنی تخمیری بسیار خوشمزه را در رژیم غذایی روزانه بگنجانید.

۳۱- خواص زنجبیل برای از بین بردن رادیکال‌های آزاد

نوشیدنی زنجبیل دارای خواص آنتی‌اکسیدانی است که به از بین بردن رادیکال‌های آزاد که در اثر واکنش‌های متابولیک داخل بدن ایجاد می شوند، کمک می‌کند. این اثر زنجبیل، باعث محافظت از بافت‌های بدن در برابر آسیب‌ها می‌شود. هم‌چنین، سلول‌های بدن نیز ممکن است توسط رادیکال‌های آزاد آسیب ببینند، زیرا دیواره‌های این سلول‌ها شکننده‌ و ضعیف هستند. این آسیب ممکن است به جهش سلولی منجر شود. سلول‌های جهش یافته باعث ایجاد مشکلاتی نظیر روماتیسم، آرتروز، و آب مروارید می‌شوند.

۳۲- بدن را گرم می‌کند

تاثیر حرارتی زنجبیل باعث می‌شود بدن گرم بماند و از بدن در برابر سرما محافظت می‌کند. پژوهشگران دریافته‌اند خواص زنجبیل برای گرمازایی را با بررسی توانایی آن در اتساع عروق خونی ثابت کرده‌اند. این اثر زنجبیل می‌تواند از بدن در برابر هیپوترمی و سایر وضعیت‌های پزشکی ناشی از هوای سرد محافظت کند.

۳۳- به از بین بردن سنگ‌ کلیه کمک می‌کند

افراد مبتلا به مشکلات کلیوی می‌توانند به مقدار قابل توجهی از فواید مصرف مرتب نوشیدنی تخمیری زنجبیل بهره ببرند. مصرف زنجبیل یکی از درمان‌های شناخته شده برای از بین بردن سنگ‌های کلیه به شمار می‌رود. جهت اجتناب از انجام عمل جراحی برای درمان این مشکل، به طور مرتب نوشیدنی زنجبیل بنوشید تا سنگ‌های کلیه‌ به طور طبیعی از بین بروند.

۳۴- درمان مسمومیت‌های غذایی

مسمومیت غذایی می‌تواند به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد سمی یا به دلیل خوردن غذاهای آلوده و مانده ایجاد می‌شود. چنان‌چه مسمومیت به موقع درمان نشود، می‌تواند پیامدهای خطرناک و ناخوشایندی داشته باشد. روغن زنجبیل یکی از بهترین درمان‌های خانگی است که می‌تواند مسمومیت ناشی از غذاهای آلوده را به سرعت از بین ببرد.

هم‌چنین، مصرف روغن زنجبیل می‌تواند در درمان دیسانتری باکتریایی و انواع مختلف عفونت‌های روده مؤثر باشد.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۳۵- به درمان سلولیت کمک می‌کند

روغن معطر زنجبیل در کاهش سلولیت و علائم رگ‌های واریسی مؤثر است. با وجود این، در صورتی که دارای پوست بسیار حساسی هستید، باید آن را در ترکیب با سایر روغن‌های معطر از قبیل روغن سرو یا رزماری استفاده کنید.

۳۶- به تسکین سوختگی‌ها کمک می‌کند

مالیدن آب زنجبیل تازه به سوختگی‌ها، از طریق بازیابی پوست به حالت طبیعی، می‌تواند به تسکین سوزش و ترمیم زخم‌های سوختگی کمک کند. هم‌چنین می‌توانید جهت از بین رفتن جای سوختگی، روزی دو تا سه بار به مدت ۶ تا ۱۲ هفته، تکه‌های زنجبیل تازه را روی پوست بمالید. در هر بار انجام این کار حتماً از تکه‌ی تازه‌ای از زنجبیل استفاده کنید.

۳۷- آکنه و لک‌ها را از بین می برد

زنجبیل به عنوان یک عامل ضد عفونی کننده و پاکسازی کننده قدرتمند شناخته می‌شود. به حفظ تمیزی پوست کمک، و آن را صاف و عاری از لک می‌کند. به علاوه، زنجبیل پوست‌تان را تقویت می‌کند و زنده نگه می‌دارد. این گیاه دارویی هم‌چنین به عنوان بهترین سلاح ضد آکنه‌ی طبیعی شناخته می‌شود. زیرا سرعت تشکیل و بروز آکنه را از طریق نابودی و پاکسازی باکتری‌های عامل آکنه به حداقل می‌رساند.

۳۸- باعث تحریک رشد مو می‌شود

از دیگر خواص زنجبیل این است که گردش خون را در پوست سر افزایش می‌دهد و در نتیجه، میزان خون‌رسانی به پوست سر را بالا می‌برد. بنابراین، این گیاه دارویی فولیکول‌های مو را تحریک می‌کند و باعث رشد آن‌ها می‌شود. اسیدهای چرب موجود در زنجبیل برای تقویت موهای ضعیف و نازک مفید هستند.

با ترکیب یک قاشق غذاخوری ریشه‌ی زنجبیل رنده شده و یک قاشق غذاخوری روغن جوجوبا در یک کاسه‌ی کوچک می‌توانید ماسک مو درست کنید. پوست سر را با این ماسک، و با حرکت چرخشی ماساژ دهید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه یا بیش‌تر روی سر بماند. سپس موها را با استفاده از شامپوی معمولی شستشو دهید. این کار با ریزش و نازکی مو مبارزه می‌کند و باعث تحریک رشد مو می‌شود.

۳۹- خواص زنجبیل برای درمان موخوره و شوره سر

موخوره هنگامی به وجود می‌آید که فولیکول‌های مو به دلیل قرار گرفتن در معرض آلودگی‌ها و حرارت بیش از حد آسیب می‌بینند. عصاره‌ی زنجبیل می‌تواند به درمان فولیکول‌های آسیب دیده‌ی مو کمک کند.

همچنین شوره یکی از شایع‌ترین مشکلات مربوط به پوست سر است. روغن زنجبیل درمان مؤثری برای مبارزه‌ی طبیعی با شوره به شمار می‌آید. به این منظور، می‌توانید دو قاشق غذاخوری زنجبیل تازه‌ی زنده شده را با سه قاشق غذاخوری روغن کنجد یا زیتون، و مقداری آب لیمو ترکیب کنید. پوست سرتان را با این ترکیب ماساژ دهید و بعد از ۱۵ الی ۳۰ دقیقه، سرتان را بشویید. این کار را باید روزی به مرتبه انجام دهید تا شوره‌ی سر برطرف شود.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۴۰- پیشگیری و مهار قارچ

محتویات موجود در روغن‌های معطر زنجبیل، علاوه بر این‌که قادر هستند از قرار گرفتن پوست در معرض قارچ پیشگیری کنند، می‌تواند ایجاد و گسترش قارچ‌ها را نیز مهار کنند. چنانچه قارچی در بدن وجود داشته باشد، روغن‌های معطر زنجبیل در برابرشان واکنش نشان خواهند داد.

روغن زنجبیل قرمز دارای اثر ضد قارچی است. فنول یا اسید کربولیک نیز می‌تواند دیواره‌ی سلول‌های قارچ‌ها را مسدود کند. ترکیبات مشتق شده از فنول از طریق فرایند جذب سطحی به همراه پیوند هیدروژنی با سلول‌های قارچ مقابله می‌کنند.

فنول و پروتئین، در سطوح پایین، به یکدیگر پیوند می‌خورند و یک ترکیب پیچیده تشکیل می‌دهند. این ترکیب پیچیده دارای پیوندهای ضعیفی است و فورا تجزیه می‌شود. آن‌گاه، فنول به سلول‌های قارچ نفوذ می‌کند و باعث ته‌نشینی پروتئین می‌شود.

ترکیبات مونوترپن در کارکرد غشاء سلولی قارچ‌ها اختلال ایجاد می‌کنند. ریزوم‌ها زنجبیل نیز حاوی ترکیبات ضد میکروبی فنول، فلاونوئید، و روغن‌های معطر هستند که می‌توانند رشد میکروب‌ها را مهار کنند.

۴۱- به عنوان خوشبو کننده در ترکیب عطرهای مختلف وجود دارد

امروزه در بازار انواع مختلفی از عطرها یا خوشبو کننده‌های هوا، با رایحه‌های مختلف وجود دارند. رایحه‌ی ساخته شده از مواد اولیه‌ی خوشبو کننده‌ی طبیعی از روغن‌های معطری تولید می‌شوند که دارای منابع گیاهی مختلفی هستند.

گیاهان معمولا خواص مختلفی دارند و می‌توانید خوشبو کننده‌ی دلخواه‌تان را از هر یک به دست آورید. بسیاری از انواع خاص روغن‌های معطر دارای ترکیباتی از زنجبیل هستند.

۴۲- خواص  آنتی‌اکسیدان‌های زنجبیل برای درمان دیابت نوع ۲

یکی از بزرگ‌ترین عوامل ایجاد کننده دیابت نوع ۲ سبک زندگی و مواد غذایی ناسالم است. انتخاب زنجبیل و گنجاندن آن در رژیم غذایی می‌تواند تاثیر آنتی‌اکسیدانی مثبتی بر روی دیابت نوع ۲ داشته باشد.

۴۳- سوء هاضمه و حالت تهوع را برطرف می کند

هزاران سال است که زنجبیل به عنوان دارویی مؤثر برای گوارش و درمان طبیعی حالت تهوع استفاده می‌شود. خواه هدف‌ درمان درد ساده‌ی شکم باشد و خواه در پی درمان حالت تهوع شدید در هنگام صبح باشیم. اخیرا محققان کشف کردند که در افراد مبتلا به سوء هاضمه، وضعیتی که در آن ۴۰ درصد از بیماران از تخلیه‌ی تأخیری و غیرطبیعی معده رنج می‌برند، سه کپسول زنجبیل در واقع می‌تواند به معده کمک کند که محتویات خود را به روده‌ی کوچک منتقل کند.

زنجبیل عضلات نرم دیواره‌ی روده را شل می‌کند و باعث می‌شود که غذا به راحتی در داخل سیستم حرکت کند.

خوردن خود زنجبیل، نوشیدن آب زنجبیل تازه و استنشاق عطر روغن زنجبیل همگی روش‌های بسیار مؤثری برای جلوگیری از اختلالات معده هستند.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

۴۴- خواص زنجبیل برای درمان سوء جذب غذا

انتقال مناسب غذا (و جذب مواد غذایی) از دهان و از طریق روده‌ی بزرگ بسیار برای سلامتی مهم است. اگر مواد غذایی جایی در میانه‌ی مسیر گیر کنند، ممکن است تخمیر شوند، بپوسند یا موجب انسداد شوند. هضم نادرست همچنین می‌تواند باعث جذب نامناسب مواد مغذی موجود در خوراکی‌ها شود. در هر صورت، هر دو باعث سوء جذب می‌شوند، و بدن از کمبود مواد مغذی رنج خواهد برد. همانطور که گفتیم این گیاه فرآیند هضم و سوخت و ساز خوراکی‌هایی که می‌خورید را بهبود می‌دهد و تا حد زیادی یک سیستم ایمنی قوی ایجاد می‌کند.

۴۵- ایمنی به خطر افتاده و عملکرد تنفسی

طب آیورودا، توانایی زنجبیل برای تقویت سیستم ایمنی بدن را تحسین کرده است. این روش درمانی بر این باور است که چون زنجبیل بسیار در گرم شدن بدن مؤثر است، می‌تواند مواد سمی جمع شده در ارگان‌ها را تجزیه کند. همچنین معروف است که زنجبیل دستگاه لنفاوی را پاک می‌کند.

زنجبیل با باز کردن کانال‌های لنفاوی و تمیز نگه داشتن آن‌ها، مانع از تجمع سمومی می‌شود که شما را مستعد ابتلا به عفونت به خصوص در سیستم تنفسی می‌کنند. ترکیب روغن زنجبیل و روغن اوکالیپتوس یک درمان مؤثر برای افزایش ایمنی و بهبود تنفس است.

۴۶- عفونت باکتریایی

ژورنال میکروب‌شناسی و ضد میکروب‌ها در سال ۲۰۱۱ مطالعه‌ای منتشر کرد که در آن میزان تأثیر زنجبیل در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن مورد آزمایش قرار گرفته بود. محققان با مقایسه‌ی توانایی زنجبیل و آنتی‌بیوتیک‌های متعارف برای کشتن استافیلوکوکوس اورئوس و استرپتوکوک پیوژنز، کشف کردند که راه‌حل طبیعی در هر زمانی پیروز است!

داروها – کلرامفنیکل، آمپی‌سیلین و تتراسایکلین – نتوانستند با قدرت ضد باکتریایی عصاره‌ی زنجبیل برابری کنند. این موضوع مهم است زیرا این دو باکتری در بیمارستان بی‌نهایت شایع هستند و اغلب موجب بروز عوارض در بیمارانی می‌شوند که دچار اشکال در سیستم ایمنی‌ هستند.

اگر لازم است برای عمل جراحی و یا ملاقات یک دوست به بیمارستان بروید، حتما کمی روغن زنجبیل همراه داشته باشید و چند قطره از آن را به آب‌ اضافه کرده و بنوشید. به این ترتیب احتمال ابتلا به عفونت خطرناک استاف بسیار کم‌تر خواهد بود، و حتی می‌تواند به سرعت فرآیند درمان کمک کند. دیگر راه‌های درمانی که در برابر عفونت موثر هستند عبارتند از روغن پونه‌ی کوهی، روغن میخک و روغن گیاه پوست‌کاغذی.

۴۷- عفونت‌های قارچی

از دیگر خواص دارویی زنجبیل درمان عفونت های قارچی است. این نوع عفونت که کنترل کردن‌اش به دلیل مقاومت فزاینده‌ای که در برابر داروهای رایج دارد، بسیار دشوار است، در برابر زنجبیل هیچ گونه شانسی ندارد. از ۲۹ گونه‌ی گیاهی که در مطالعه‌ی انجام شده ارزیابی شدند، زنجبیل به دلیل داشتن موثرترین عصاره در کشتن قارچ مؤثر واقع شد.

برای داشتن یک داروی قدرتمند ضد قارچ، چند قطره از روغن زنجبیل خالص را با روغن درخت چای و یک قاشق چای‌خوری روغن نارگیل مخلوط کنید، تا سه بار در روز از آن استفاده کنید شکی نیست که این خواص دارویی زنجبیل همیشه به شما کمک می کند.

۴۸- خواص زنجبیل برای درمان زخم معده و بازگشت اسید به مری

محققان دریافته‌اند که زنجبیل می‌تواند زخم معده را درمان کند. اخیرا، دانشمندان هندی موفق شدند این اثر دارویی را دقیق‌تر ارزیابی کنند. آنها در مطالعه‌ای که در ژورنال تغذیه‌ی مولکولی و تحقیقات مواد غذایی منتشر شده، کشف کردند که زنجبیل شش تا هشت بار از پریواسید، داروی انتخابی برای درمان بیماری بازگشت اسید به مری، قوی‌تر است!

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

روش های مصرف زنجبیل در غذا

– از زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل خشک برای تهیه ادویه طعم دهنده انواع سوپ و سبزیجات استفاده می شود که شامل ترکیب ادویه جاتی همچون زنجبیل، پیاز، زیره، سیر، دانه های خردل، گشنیز و گوجه فرنگی است.

– از ریشه زنجبیل تازه برای تهیه انواع آب نبات، شیرینی زنجبیلی، بیسکویت و تنقلات تند مزه استفاده می شود.

– چای زنجبیل از محبوب ترین نوشیدنی ها در کشورهای آسیایی محسوب می شود.

– شربت شیره زنجبیل نیز از ترکیب زنجبیل با سیب، آب لیمو و هویج به دست می آید.

– ریشه زنجبیل رنده شده در انواع دسر به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.

– آب زنجبیل نیز که با استفاده از دستگاه آب میوه گیری به دست می آید در بسیاری از غذاهای آسیایی به کار رفته یا در اسموتی سبزیجات استفاده می شود.

 

سایر روش های مصرف زنجبیل

– برای مصارف دارویی می توان از قرص های مکمل زنجبیل که سرشار از آنتی اکسیدان هستند استفاده کرد. قبل از مصرف درباره دوز مصرفی با پزشک مشورت شود.

– روغن زنجبیل به صورت موضعی مورد استفاده قرار می گیرد. و یا می توان برای حمام گرم آرامش بخش چند قطره در آب حمام اضافه شود.

– از زنجبیل برای تهیه شربت سرفه خانگی استفاده می شود.

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن

 

آشنایی با خواص زنجبیل، کاربرد و عوارض مصرف بیش از حد آن
*****

عوارض و مضرات زنجبیل

زیاده روی در مصرف زنجبیل ممکن است عوارض و مضراتی داشته باشد:

۱- ممکن است باعث مشکلات فشار خون شود.

۲- ممکن است منجر به اسهال شود.

۳- ممکن است در طول دوران بارداری و شیردهی خطر داشته باشد.

۴- ممکن است باعث خونریزی شود.

۵- ممکن است قند خون را بیش از حد پایین بیاورد.

۶- ناراحتی قلبی را تشدید می کند.

۷- گاز معده و نفخ ایجاد می کند.

۸- سوزش سر دل می آورد.

۹- ناراحتی معده از مضرات زنجبیل است.

۱۰- خارش و آماس دهان ایجاد می کند.

۱۱- می‌تواند باعث خارش پوست و چشم شود.

admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با ما
تهران خیابان پیروزی، خیابان 21متری دهقان، خیابان نجف پور، پلاک83
77439684 021
atariyas83@gmail.com
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
X