آشنایی با خواص زردآلو و برگه زردآلو

آشنایی با خواص زردآلو و برگه زردآلو

 

در این مطلب با خواص زردآلو و عوارض مصرف بیش از اندازه آن آشنا خواهیم شد؛ با ما همراه باشید.

 

آشنایی با زردآلو

زردآلو میوه ای شیرین از خانواده گلسرخیان، بومى چین بوده و هنوز هم به صورت وحشى در اين مناطق مى‌رويد. اين درخت در اوايل قرن اول ميلادى به آسيا و اروپا راه یافت. ارتفاع درخت زردآلو تا ۶ متر نیز مى‌رسد. برگ هاى آن مانند قلب نوک تيز و به رنگ سبز روشن مايل به زرد مى‌باشد. گل‌هاى زردآلو درشت و به رنگ سفيد متمايل به قرمز است. ميوه آن گوشتى و زرد رنگ، با طعمى مطبوع و شيرين است که در اواسط فصل تابستان مى‌رسد. هسته زردآلو صاف، قهوه اى و بيضى شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهى شيرين و گاهى تلخ مى‌باشد.

زردآلو در ترکی آذربایجانی به نام اریک و در زبان ترکی استانبولی قیسی نامیده می شود.

 

آشنایی با خواص زردآلو و برگه زردآلو

 

طبیعت و ارزش غذایی زردآلو

زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است. البته نوع شیرین آن خاصیت گرم تری دارد.

زردآلو از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. این میوه دارای مقادیر زیادی قند طبیعی است که راحت هضم می شوند و دارای ویتامین های A  ، C ، ریبوفلاوین (B2) و نیاسین(B3) می باشد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامین های A، C و گروه B  است و مواد معدنی مختلفی شامل کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم و مقدار کمی مس، آهن و روی نیز دارد.

 

خواص زردآلو و فواید آن برای سلامتی

۱- خواص زردآلو برای پوست

– مقادیر بالای ویتامین C و ویتامین A موجود در زردآلو تازه به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست صورت و دست شناخته می شود.

– همچنین روغن زردآلو به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب ضروری و ویتامین A موجود در آن پوست را آبرسانی کرده و به عنوان یک مرطوب کننده خشکی پوست را درمان می کند.

– مقادیر بالای ویتامین A و E موجود در زردآلو به کاهش چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند. همچنین ماساژ پوست با روغن زردآلو به حفظ انعطاف پذیری و خاصیت کشسانی پوست کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

– اسکراب زردآلو سلول های مرده پوست را از بین می برد و با پاکسازی و لایه برداری پوست صورت به بسته شدن منافذ پوست کمک می کند.

برای تهیه اسکراب زردآلو یک فنجان روغن زردآلو را با دو قاشق غذاخوری شکر ترکیب کنید. این ترکیب را بر روی پوست صورت و بدن بمالید و به مدت ۲ دقیقه خوب ماساژ دهید و سپس با آب گرم بشویید.

– مقادیر بالای ویتامین های C و A موجود در زردآلو و روغن زردآلو خاصیت ضد التهابی داشته و به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

برای این کار ۲ تا ۳ زردآلوی رسیده را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. خمیر حاصل را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند سپس با آب سرد بشویید.

– مالیدن روغن زردآلو بر روی پوست برای درمان لکه های قهوه ای و سفید پوست مفید می باشد.

۲- خواص زردآلو برای مو

– روغن زردآلو حاوی لینولئیک اسید و مقادیر بالای ویتامین A و E می باشد که به عنوان یک مرطوب کننده و نرم کننده طبیعی مو عمل می کند.

– روغن زردآلو حاوی ویتامین A و E است که پوست سر را آبرسانی کرده و به درمان شوره سر کمک می کند.

– ویتامین E موجود در روغن زردآلو موجب تقویت و افزایش رشد موی سر شده و به درمان ریزش مو کمک می کند.

۳- کنترل قند خون و دیابت

زردآلو میوه ای با کالری و کربوهیدرات کم و شاخص گلیسمی پایین می باشد و پس از خوردن باعث افزایش قند خون نمی شود. همچنین مقادیر بالای فیبر و ویتامین A موجود در زردآلو باعث کاهش قند خون در افراد دیابتی می شود.

۴- کاهش فشار خون

مقدیر بالای آنتی اکسیدان ها و پتاسیم موجود در زردآلو باعث کاهش فشار خون می شود.

 

آشنایی با خواص زردآلو و برگه زردآلو

 

۵- خواص زردآلو برای جنین و زنان باردار

زردآلو تازه حاوی مقادیر بالایی ویتامین های A، C و E و همچنین مواد معدنی مانند فسفر، سیلیکون، کلسیم، آهن و پتاسیم می باشد که مواد مورد نیاز بدن زنان باردار را تأمین می کند.

مقادیر بالای آهن و مس موجود در زردآلو برای جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری و پیشگیری از نقایص مادرزادی در جنین مفید می باشد.

۶- تقویت معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در زردآلو برای بهبود هضم غذا و حفظ سلامت معده و دستگاه گوارش مفید می باشد.

زردآلو حاوی مقادیر زیادی از پکتین و سلولز است که به عنوان یک ملین طبیعی عمل می کنند و با افزایش حرکات روده به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

۷- خواص زردآلو برای نوزادان و کودکان

– بر اساس یک مطالعه مقادیر بالای منیزیم و پتاسیم موجود در زردآلو باعث رشد کلی مغز و تقویت حافظه در نوزادان و کودکان می شوند.

– مقادیر بالای فیبر های سلولز و پکتین موجود در زردآلو باعث بهبود هضم غذا می شود و به درمان یبوست در نوزادان و کودکان کمک می کند.

– زردآلو یک منبع عالی آهن است و مصرف آن می تواند درمان خوبی برای کم خونی در نوزادان و کودکان باشد.

– زردآلو منبع غنی از ویتامین A همراه با کاروتنوئید و زانتوفیل است برای حفظ سلامت چشم در نوزادان و کودکان ضروری است.

– روغن زردآلو یک منبع غنی از ویتامین A، E و اسید اولئیک است که پوست حساس در نوزادان را بهبود می بخشد.

*** توجه داشته باشید که شما می توانید از سن ۶ ماهگی به بعد زردآلو تازه و خشک را به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید.

۸- پیشگیری از کبد چرب

تحقیقات نشان می دهد که زردآلو باعث افزایش فعالیت کبد می شود و از بیماری های کبد مانند کبد چرب پیشگیری می کند.

۹- خواص زردآلو برای پیشگیری از سرطان

زردآلو غنی از آنتی اکسیدان هاست که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند، همچنین مقادیر بالای ویتامین های A و C موجود در زردآلو باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از ابتلا به سرطان پیشگیری می کنند.

۱۰- کاهش بیماری های قلبی و عروقی

زردآلو مقادیر زیادی ویتامین C و لیکوپن دارد که باعث کاهش کلسترول بد خون شده و بنابراین خطر ابتلا به حمله قلبی و بیماری قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

همچنین زردآلو یک منبع غنی از آهن و مس است که نقش مهمی در تشکیل خون و افزایش جریان خون دارد. مصرف زردآلو به درمان کم خونی و آنمی کمک می کند.

۱۱- خواص زردآلو برای لاغری و کاهش وزن

زردآلو یکی از میوه های با کالری پایین و غنی از فیبر رژیمی است که با کاهش اشتها به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

۱۲- بهبود بینایی

زردآلو غنی از ویتامین های A، C و E و همچنین کاروتنوئید هاست که باعث بهبود بینایی شده و از ابتلا به دژنراسیون ماکولا پیشگیری می کند.

۱۳- خواص زردآلو برای پیشگیری از پوکی استخوان

زردآلو غنی از کلسیم می باشد که برای تشکیل و توسعه استخوان ها حیاتی است و از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می کند.

 

آشنایی با خواص زردآلو و برگه زردآلو

 

آشنایی با خواص زردآلو و برگه زردآلو
*****

خواص برگه زردآلو خشک شده

زردآلو خشک یا برگه زردآلو از خشک کردن میوه زردآلو به دست می آید. برگه زردآلو خشک حاوی مقادیر بالایی کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین A، آهن و ویتامین C می باشد.

– برگه زردآلو سرشار از ویتامین C می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آسم، سل و برونشیت مفید است.

– آنتی اکسیدان ویتامین E موجود در برگه زردآلو باعث کاهش قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود.

– آبی که زردآلو خشک را در آن خیس می کنند برای درمان خارش آفتاب سوختگی، اگزما و عفونت های پوستی، آکنه و جوش صورت و پاکسازی پوست صورت مفید است.

– زردآلو خشک شده حاوی مقادیر بالایی پکتین و سلولز است که به عنوان یک ملین طبیعی به درمان یبوست کمک می کند.

– برگه زردآلو یا زردآلو خشک حاوی مقادیر بالایی فیبر است که باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

– برگه زردآلو خشک به درمان ناباروری، خونریزی پس از زایمان، اسپاسم در دوران بارداری و درمان عفونت واژن کمک می کند، همچنین برگه زردآلو باعث افزایش شیر مادر در مادران شیرده می شود.

– میوه های خشک از جمله برگه زردآلو برای پاکسازی و سم زدایی کبد و درمان کبد چرب مفید هستند.

– برگه زردآلو خشک حاوی مقادیر بسیار بالای پتاسیم است که باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

– زردآلو خشک حاوی مقادیر بالایی ویتامین و مواد معدنی و مغذی ضروری برای رشد کودک می باشد.

– فیبر موجود در برگه زردآلو برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید می باشد.

– برگه زردآلو خشک منبع خوبی از آهن و مس است که با افزایش تولید هموگلوبین برای درمان کم خونی فقر آهن و آنمی مفید می باشد.

 

 

آشنایی با خواص زردآلو و برگه زردآلو
*****

مضرات زردآلو

– اشخاص سالخورده و کودکان باید از مصرف زیاد زردآلو خودداری کنند.

– زردآلو را قبل از غذا و همراه با هسته آن میل کنید زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم غذا را آسان می کند.

– افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از مصرف زیاد زردآلو پرهیز کنند.

– مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.

– زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است، بنابراین برای افراد سرد مزاج مضر است.

– مصرف زردآلو با معده خالی سبب دل پیچه می شود.

– زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید.

– خوردن آب سرد و یا استحمام با آب سرد بعد از خوردن زردآلو باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.

– اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید، مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.

– زردآلوهای خشک شده اغلب با سولفیت عمل آوری می شوند تا عمر طولانی تری داشته باشند و در برابر اکسیداسیون و بی رنگ شدن در طی خشک شدن مقاومت بیشتری داشته باشند. سولفیت که رنگ نارنجی روشن زردآلو را در طی فرایند خشک شدن تثبیت می کند موجب ایجاد حالت های حاد تنفسی در برخی افراد حساس مبتلا به آسم می شود. بنابراین افراد حساس به سولفیت می توانند در عوض از میوه های خشک بدون سولفور که قهوه ای رنگ هستند استفاده نمایند.

– مصرف زردآلوی نرسیده برای معده ضرر دارد به خصوص برای کسانی که دچار زخم معده و یا اثنی عشر هستند.

 

0/5 ( 0 نظر )
admin♥
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *