
در این مطلب به بررسی خواص افتیمون می پردازیم؛ با ما همراه باشید.
گیاه افتیمون در زبان هندی اکاس بیل نامیده می شود. گیاهی است از تیره پیچک صحرائی، علفی و یکساله و دارای ساقه های ظریف و باریک است. ساقه گیاه قابلیت انعطاف داشته و رنگ ساقه تقریبا کرم مایل به قرمز است. این گیاه به صورت انگل بر روی گیاهان می روید و بر آن ها می پیچد. افتیمون انواع مختلفی دارد که بعضی دارای گل های سفید و بعضی زرد و بعضی دارای گل قرمز می باشند.
خواص افتیمون
*****
این گیاه در بسیاری از نقاط روی زمین موجود است. در دامنه کوه ها تا ارتفاع دو هزار متری نیز مشاهده می گردد. دانه آن از دانه خردل ریزتر و قرمز مایل به زرد است. طعم این گیاه تلخ و تند است.
خواص افتیمون و فواید دارویی آن:
۱- طبع آن گرم و خشک است.
۲- این گیاه پیچیده و انگلی است. بدون کلروفیل برگهای آن بسیار ریز است که مشاهده نمیشود و ساقههای آن مکنده است و روی بدنه گیاهان دیگر مستقر است. خاصیت آن بیشتر بستگی به نوع گیاهی دارد که اطراف آن پیچیده است.
۳- مسهل سودا و بلغم است. ۱۴ گرم گیاه را سائیده سپس با کمی عسل و نمک مخلوط کرده میل شود.
۴- برای بیماریهای عصبی، جنون، مالیخولیا، سردرد و کابوس مفید میباشد.
۵- دردهای مفاصل و لقوه و سرطان را درمان میکند.
۶- برای رفع سردردهای سوداوی ۵ گرم از این گیاه را در۲۰۰ سیسی شیر جوشیده شده خیسانده، صاف نموده با کمی سکنجبین مخلوط نموده میل کنید.
۷- نوع خاکستری رنگ آن دارای پتاسیم زیادی است.
خواص افتیمون
*****
۸- افتیمون تصفیه کننده خون است.
۹- تقویت کننده کبد است.
۱۰- برای کسانی که انزال زودرس دارند مفید میباشد.
۱۱- برای درمان هراس، مالیخولیا و تشنج عصبی ۸ گرم افتیمون با ۶۰ گرم سکنجبین و یک لیوان شیر میل شود.
۱۲- مبتلایان به لرزش عصبی به خاطر مصرف مشروبات الکلی روزی سه گرم در ۲۰۰ سیسی آب دمکرده به مدت ۴۰ روز میل کنند به جای قند از مویز استفاده شود.
۱۳- برای رفع سردرد، افتیمون را جوشانده در بینی بچکانید و کمی میل شود.
۱۴- برای رفع رطوبتهای حبس شده در معده افتیمون، آریغون، آمله مقشر از هر کدام ۱۰ گرم، نبات ۲۰ گرم سائیده هر صبح ناشتا یک قاشق مرباخوری میل شود.
۱۵- شربت افتیمون برای امراض سودا مفید است، ۳۰ گرم افتیمون در ۲۰۰ سیسی آب کمی جوشانده سپس صاف نموده با عسل مخلوط کرده هر صبح ۲ قاشق میل کنند.
خواص افتیمون
*****
دمنوش افتیمون
دم کرده افتیمون، تحلیل برنده ورم ها، لطیف کننده، بازکننده انسداد و مفرح قلب می باشد. همچنین برای بیماری های مغز و اعصاب مانند سردرد، تشنج، افسردگی، کابوس، وسواس و بیماری های مفاصل مفید است. به تنهایی مسهل بلغم و سودا و با بنفشه مسهل صفرا می باشد. از آنجایی که این گیاه بسیار لطیف و ضعیف است جوشاندن و کوبیدن آن سبب از بین رفتن خاصیت آن می شود. هنگام مصرف نباید آن را نرم کوبید و یا زیاد جوشاند. بلکه باید با شعله غیر مستقیم و خیلی آهسته و طولانی مدت دم شود.
مضرات دارویی گیاه افتیمون
مصرف زیاد آن برای گرم مزاجان مضر است. مصرف مداوم سبب افسردگی می شود.
مصرف در بارداری و شیردهی و همچنین مصرف برای اطفال ممنوع است.